Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Ewcia zrobiłabym to samo jakby ktoś wypalał w zasięgu wzroku trawy! Jak jeden taki w południe kropił chemią też zadzwoniłam do gminy Obrazek Dzisiaj jechałam przez dwie gminy, piękne tereny i wzdłuż całej drogi po obydwu stronach śmieci, śmieci śmieci ;:174 Nie wiem bat, kary co jeszcze na głupotę pomaga, a k.... nad ściętym drzewem płaczą :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewa,nowe nabytki będą super rosły,a pomysły z doniczkami papierowymi fajowe,,przez te ogrody to ja już maniakalny zbieracz jestem ,zbieram kartony,bo się przydają na trawę ,zawsze do nowej rabaty wkładam na spód,teraz obłożyć cylindry pomidorów mi potrzebne ,zbieram pudełka ,bo potrzebne do wysyłek nadwyżek,nie mówiąc ,że robię różne stroiki to zbieram szyszki,żołędzie ,buczynę ,mchy,różne gałęzie ,korzenie i wszelakie różności,bo wszystko mi potrzebne,chyba szybciej bym wymieniła czego nie zbieram ;:306 ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Kochani nie ma bata na głupotę! Trzeba by lać i patrzeć czy równo puchnie...
Mam takiego sąsiada (3 posesje dalej), który pryskał drzewa w południe, przy pełnym kwitnieniu, inny lata z rund***em jak wariat i chlapie nim na prawo i lewo, potem lata z jakimś nawozem, żeby mu rosło. Ręce opadają. ;:124 ;:223
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I jak to mawiają ... na głupotę nie ma lekarstwa ;:131, ale moje postanowienie stop wypalaniu będę realizować w końcu mieszkam w Nadnidziańskim Parku Krajobrazowym a to zobowiązuje ;:173 Ze śmieciami u nas nie jest źle, raczej się nie spotyka, ani przy drodze, ani w lasku :) to jakiś + .
Moje zacięcie do gromadzenia przydasiów... teraz związany jest z ogrodem, kiedyś był związany z rękodziełem i pracą z dziećmi :)

Od trzech dni walczyłam z chwastami i pogłębiałam rowki rozprowadzające deszczówkę po części ogródka... :) Niestety nie dorobiłam się jeszcze pojemników, a wody szkoda, więc jak wypływa z rynny to przepływa przez cała część ogródka podsiąka pod rośliny... sprawdziło się w ubiegłym roku to i tym razem powinno się sprawdzić :wink:
A to efekt mojej 3 dniowej pracy (amerykańskie widły były nieodzowne ) ;:173 Niektóre roślinki już wychylają noski :D Teraz trochę odpoczynku (dzień, dwa )... i do warzywnika ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Różyczka pokazuje dzióbki... między kolcami :)

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu bardzo elegancko wygląda Twój system odprowadzania wody! Ślicznie. W ogóle masz taki porządeczek i ład na rabatach.
Ale pomyśl też o takim pojemniku na deszczówkę (o ile masz go gdzie ustawić, to koszt od 100 - 230 zł (1000 litrów), naprawdę warto.
U mnie stoi w takim dosyć widocznym miejscu, ale obsadziłam go wiciokrzewem japońskim i wygląda dyskretnie :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, patrzę i oczom nie wierzę. :roll:
Tobie już tylko sianie i sadzenie zostało. ;:333
Pięknie wyglądają rabaty i rabatki. ;:63 No i wszystkie takie równiutkie, wymuskane, wygłaskane. ;:215
Wielkie brawa za wykonaną pracę! ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję w imieniu działki ... :D Dzisiaj od rana było zimno i pochmurno, ale dało się nieco robić w ogrodzie... porządkowanie grabienie, przerzucanie kompostu ... norma :wink: Ale po południu wyszło słoneczko... przyszły patyczki różane od Ewki -ewa36jj ;:168 i mogłam zrobić kilka fotek wyglądających z ziemi oznak wiosny :)

Zakwitł maleńki bratek ...samosiejka :)
Obrazek

Ubiegłoroczna hortensja też się bierze do życia ... a ta gałązka, to różany patyk który przytrzymywał słomianą czapę na hortensji ... nie wyciągam go jeszcze bo może wypuści korzonki :)
Obrazek

Tulipanki coraz większe ..
Obrazek

Szafirki chyba już zaczynają kwitnąć ...
Obrazek

I hiacynt się namyślił :)
Obrazek

Na koniec krokusy ... ciekawe jaki będą miały kolor :D
Obrazek

Jutro jak będzie pogoda to może jeszcze coś znajdę :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewo piękna wiosenka u Ciebie ;:63 ;:63 chyba cieplej masz bo u mnie jeszcze hiacyntów nie widać i inne też słabiutko .
Ja też toczę dzisiaj popracowałam ale zimno bo straszny wiatr , momentami głowę urywało .
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

EWUNIU ,ale masz wzorowy porządeczek na działeczce ;:oj ;:138 Jaką masz powierzchnię . :?:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu, u Ciebie jakby cieplej, skoro nawet hiacynt zbiera się do kwitnienia! ;:333 I szafirki! ;:333
Moich hiacyntów jeszcze nad powierzchnią nie widać, a szafirki też jeszcze zaspane. ;:222
Wiatr i u mnie ostro sobie poczynał. ;:224 Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo muszę na działkę na trochę dłużej. ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tereniu ja bliżej małopolski więc i klimat nieco inny :D U mnie dzisiaj tez trochę wiało, ale mój foliaczek stoi, to nie było tak źle :) a i ;:3 było.
Jolu cała powierzchnie moich areałów to 15a z czego 6a budowlane i 9a rolne ... To co widać takie uporządkowane to tzw. przed-ogródek przed tarasem reszta to tak rożnie, bylinowa grządka, warzywnik, jagodnik, mini sadek, i trawnik dla psów . Jak to na wsi na początku lekki artystyczny nieład ;:306
Lucynko one rosną w takim zaciszu obok ganku od zachodniej strony więc może dlatego im cieplej :D a jak słoneczko ogrzeje mury to one oddają ciepło i cebulki jak w inkubatorze ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Ewcia a co Wy tak gnacie z tymi robotami, jeszcze chwila a będziesz nas rządkiewką raczyła ;:108
A zapytam te wykopy to do czego mają służyć :?:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś ale wymuskałaś grządki. ;:138 Dobry pomysł, żeby wodę wykorzystać, a nie zalewała jednego miejsca. ;:215 Szacunek za ratowanie przyrody przed durnymi ludźmi. ;:180 Wiosna budzi się powoli, może wreszcie słońce podgrzeje nam glebę w ogrodach.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak się robi taki porządek? I to w połowie marca ;:oj Jak byłam ostatnio na działce, to ani hiacyntów, ani szafirków nie było widać. Tzn. były szafirki (chyba), ale zupełnie nówki i nie pamiętam teraz nazwy. One jakieś takie rozczochrane. Sposób na wodę niezły ;:63 Z Ciebie to taki taki Pomysłowy Dobromir ;:138
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewa ależ zrobiłaś porządek ;:oj
Pięknie przygotowałaś rabaty i do nich nawodnienie. ;:138 ;:138 ;:138
Zabierasz się do prac w ogrodzie, jakbyś była od dawna doświadczoną ogrodniczką a nie osobą,
która dopiero od jakiegoś czasu ma dom i ogród na wsi. ;:oj
Podziwiam Twoją pomysłowość. ;:138 ;:138 ;:138
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”