Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7
Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7
Aniu, polubiłam Twój ogród, pokazuj go częściej i więcej. 

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie cebulowe juz u Ciebie powyłaziły 

- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajny pająk
A ta baźka jak puchata, jak mały niedźwiadek.

Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- lemonka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Już się wiosna pokazała u Ciebie
Niedługo będziemy oglądać z zachwytem Twoje rabaty cebulowych
Ten pająk ładniej na zbliżeniach wygląda niż normalnie 

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneczko właśnie wczoraj otrzymałam zamówione powojniki, jako zupełny laik nie wiem czy mam je przyciąć przed sadzeniem, czy zostawić je w spokoju. Zawsze sadziłam takie jak kupiłam ,ale teraz mam wątpliwości
. Sadzonki są śliczne 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Do mnie już też dotarły powojniki
Ale teraz muszę odszukać w Twoim wątku gdzie je sadzisz, bo nie mam pomysła 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
No Aniu w końcu się pochwaliłaś wiosną na swojej działeczce
muszę powiedzieć, że na całego się rozkręca u Ciebie, u mnie jakoś tak wszystko powoli wzrasta
a niby ciepła strona Polski hehe, teraz jeszcze na dodatek przeziębiony jestem, ale mam nadzieję, że do soboty przejdzie, bo jutro prawdopodobnie przyjdzie moje 15 powojników, które zamówiłem i trzeba będzie je wsadzić
a ja oczywiście nie przygotowany
pozdrawiam 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dojrzałam ładny kamyk w kształcie serca, spoczywający na rojniku. Lubię oglądać takie smaczki. 

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, powiedz jak będziesz ciąć swoją Pashminę. Moja przezimowała całkiem dobrze, ale słabo mi się rozrasta mimo że ma już 3 lata.
Jak ją ciąć?
Jak ją ciąć?
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O jaka cudna wiosenka
Do łanów tulipanowych już niedługo

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Heloł heloł
Aniu, co tam nowego? Zaszyłaś się w ogrodzie? Czy kryminały nadał wygrywają?

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Aniu ..i tak się stało że popłynęłam na różach:))Tylko mam nadzieję że dobre kupiłam..u Ciebie wiosenka się coraz bardziej rozkręca u mnie znowu chlapie i zimno..
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu gdzie te zapowiedziane hortensje.
Chyba nie pracujesz cały czas na rabatkach. 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niesamowite fotki pająka
Jesteś niemożliwa z tymi ujęciami
Wiosna u Ciebie pełną parą 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Witajcie.
Kochani jakby nie patrzeć to jednak wiosna! Astronomiczna już jutro a kalendarzowa we wtorek.
Na działce wszystko rwie się do życia. Nawet chwasty. Ale co tam! Wypieli się prędzej albo później... Najważniejsze jest to, że mam już wysprzątane. Pozostały już tylko małe doróbki gdzie nie gdzie. Powojniki przycięte już od tygodnia.
Dziś skończyłam sadzenie lilii, które przyjechały do mnie z Lilypolu. Niestety. Muszę powiedzieć, że nie jestem zadowolona z otrzymanych cebul. Są małe. Nie takie miały być. Wielkością takie same jak te w kapersach w marketach. Nie tego oczekiwałam. W zeszłym roku już nie było tak jak powinno ale w tym to
. Na dodatek nie przysłali mi pełnej, pomarańczowej APRICOT FUDGE zamiast tego dorzucili Shine On, bez porozumienia ze mną. No nic. Najwyższy czas zacząć zaopatrywać się w lilie gdzie indziej.
A czy Wy dostaliście już od nich swoje paczki? Jesteście zadowoleni?

Soniu hortensje przycięte. Ta na pniu wygląda teraz tak:

Wiem, że powinnam od góry ją przyciąć, by korona nie była zbyt podłużna. Zrobię to, jak całość się zagęści.
Iwonka1 cieszę się, że należysz do grona, którym pająki się podobają.
Osobiście niezbyt je lubię ale uwielbiam za to je fotografować.
Clematisy sadzę gdzie tylko się da, tzn gdzie będą mogły się wspinać. Na płotach, podporach, przy drzewach, altankach, huśtawce. No wszędzie!
kasia100780 roślinki nie dość że się obudziły, to nawet już zaczęły kwitnąć.
Aguss85 kocham łapać zwierzęta w obiektyw. Potrafię polować na nie naprawdę długo, tylko po to by napstrykać im zdjęć z których da się pokazać 2-3 szt.
seba1999, Ann_85, silvarerum, Moni -Aniania dziękuję. Pajączek fajny. Nie da się ukryć.

Reni4 nie da się ukryć, że wiosenka, nas ogrodników, szczególnie raduje. Pochwal się jakie róże zakupiłaś?
Basiu -apus, Annes 77 ja gdybym takiego pająka spotkała w mieszkaniu to pewnie bym pisku narobiła. Zawsze tak się kończą moje spotkania z pająkami w pomieszczeniu. Nie mniej w ogrodzie nie czuje się zagrożona. I nawet na nie poluję... z aparatem...
Margo2 mam nadzieję, że na nowy aparat uzbierasz szybciej niż myślisz.
Marlenko ponoć od środy słońca ma być coraz więcej. Tego się trzymam.
Małgoś PEPSI a co ja poradzę, że tak się wkręciłam w te kryminały. Muszę i Wam zafundować później dawkę grozy, to i pajączki podrzucam.
ogrodekamh już zakupiłam dwa wory wiórów rogowych w Lidlu. A ty?
Kasiu -kania witaj. Odpowiadam z opóźnieniem i wobec tego myślę, że każdy z nas już rozpoczął sezon wiosenny.
Pashmina a zapraszam... zapraszam do mnie na spacerki.
Filemon24 a jak Twoje cebulowe? Widać je również?
lemonka -Iza oczywiście, że na zbliżeniach pająk sympatyczniejszy niż w rzeczywistości.
Cebulowe rzeczywiście będziemy podziwiać, bo po kolei meldują się wszystkie posadzone cebule.

Daysy ja nigdy nie przycinam powojników w pierwszym roku, czyli w roku ich sadzenia. Dopiero następnej wiosny tniemy clematisy.
maniolek -Mariusz czytałam u Ciebie o zamówionych powojnikach. Niech rosną jak najlepiej. No i zdrówka Ci życzę, byś miał siłę do pracy wiosennych.
Wandziu ten kamyk w kształcie serca przywiozła moja córka z zagranicznych wojaży, jako pamiątkę. Co roku na skalniaku jakiś pamiątkowy kamień przybywa.
Wiolu moje Pashminy przezimowały bardzo ładnie. Zamierzam ciąć je dość nisko, by ładne krzaczki budowały. Zastanawiam się czy od tyłu nie przyciąć o oczko wyżej, by łanie piętrowo kwiaty było widać. Jak sądzisz?
Jak Twoja P słabo się krzewi to tym bardziej cięłabym nisko, by ją pobudzić do nowych przyrostów.
Małgosiu -clem3 masz rację, do łanów tulipanowych coraz bliżej. Jak patrzę na rabaty i wszędzie widzę dziesiątki nosów to aż mi serce rośnie.

Kochani jakby nie patrzeć to jednak wiosna! Astronomiczna już jutro a kalendarzowa we wtorek.

Na działce wszystko rwie się do życia. Nawet chwasty. Ale co tam! Wypieli się prędzej albo później... Najważniejsze jest to, że mam już wysprzątane. Pozostały już tylko małe doróbki gdzie nie gdzie. Powojniki przycięte już od tygodnia.
Dziś skończyłam sadzenie lilii, które przyjechały do mnie z Lilypolu. Niestety. Muszę powiedzieć, że nie jestem zadowolona z otrzymanych cebul. Są małe. Nie takie miały być. Wielkością takie same jak te w kapersach w marketach. Nie tego oczekiwałam. W zeszłym roku już nie było tak jak powinno ale w tym to

A czy Wy dostaliście już od nich swoje paczki? Jesteście zadowoleni?

Soniu hortensje przycięte. Ta na pniu wygląda teraz tak:

Wiem, że powinnam od góry ją przyciąć, by korona nie była zbyt podłużna. Zrobię to, jak całość się zagęści.

Iwonka1 cieszę się, że należysz do grona, którym pająki się podobają.

Clematisy sadzę gdzie tylko się da, tzn gdzie będą mogły się wspinać. Na płotach, podporach, przy drzewach, altankach, huśtawce. No wszędzie!
kasia100780 roślinki nie dość że się obudziły, to nawet już zaczęły kwitnąć.

Aguss85 kocham łapać zwierzęta w obiektyw. Potrafię polować na nie naprawdę długo, tylko po to by napstrykać im zdjęć z których da się pokazać 2-3 szt.
seba1999, Ann_85, silvarerum, Moni -Aniania dziękuję. Pajączek fajny. Nie da się ukryć.

Reni4 nie da się ukryć, że wiosenka, nas ogrodników, szczególnie raduje. Pochwal się jakie róże zakupiłaś?
Basiu -apus, Annes 77 ja gdybym takiego pająka spotkała w mieszkaniu to pewnie bym pisku narobiła. Zawsze tak się kończą moje spotkania z pająkami w pomieszczeniu. Nie mniej w ogrodzie nie czuje się zagrożona. I nawet na nie poluję... z aparatem...
Margo2 mam nadzieję, że na nowy aparat uzbierasz szybciej niż myślisz.

Marlenko ponoć od środy słońca ma być coraz więcej. Tego się trzymam.

Małgoś PEPSI a co ja poradzę, że tak się wkręciłam w te kryminały. Muszę i Wam zafundować później dawkę grozy, to i pajączki podrzucam.

ogrodekamh już zakupiłam dwa wory wiórów rogowych w Lidlu. A ty?
Kasiu -kania witaj. Odpowiadam z opóźnieniem i wobec tego myślę, że każdy z nas już rozpoczął sezon wiosenny.
Pashmina a zapraszam... zapraszam do mnie na spacerki.

Filemon24 a jak Twoje cebulowe? Widać je również?
lemonka -Iza oczywiście, że na zbliżeniach pająk sympatyczniejszy niż w rzeczywistości.
Cebulowe rzeczywiście będziemy podziwiać, bo po kolei meldują się wszystkie posadzone cebule.

Daysy ja nigdy nie przycinam powojników w pierwszym roku, czyli w roku ich sadzenia. Dopiero następnej wiosny tniemy clematisy.
maniolek -Mariusz czytałam u Ciebie o zamówionych powojnikach. Niech rosną jak najlepiej. No i zdrówka Ci życzę, byś miał siłę do pracy wiosennych.
Wandziu ten kamyk w kształcie serca przywiozła moja córka z zagranicznych wojaży, jako pamiątkę. Co roku na skalniaku jakiś pamiątkowy kamień przybywa.

Wiolu moje Pashminy przezimowały bardzo ładnie. Zamierzam ciąć je dość nisko, by ładne krzaczki budowały. Zastanawiam się czy od tyłu nie przyciąć o oczko wyżej, by łanie piętrowo kwiaty było widać. Jak sądzisz?
Jak Twoja P słabo się krzewi to tym bardziej cięłabym nisko, by ją pobudzić do nowych przyrostów.
Małgosiu -clem3 masz rację, do łanów tulipanowych coraz bliżej. Jak patrzę na rabaty i wszędzie widzę dziesiątki nosów to aż mi serce rośnie.