Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

No nie wierzę, jak determinacja :;230
A to wysokie to co to, agrest na pniu?
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dokładnie Tulap, to jest ten agrest :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Malwinko świeżutka dostawa jeszcze nie zasuszona przez personel sklepu! Świetnie że się udało! Agrest uwielbiam prosto z krzaka i mam krzaków kilka w różnych miejscach ogrodu ,,,jakbym tak zgłodniała :;230
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Marysiu, bardzo dobrze się udało, bo bardzo chciałam w tym roku róże posadzić, a do B. chodzę tylko raz w tygodniu więc często różne produkty są wyprzedane, teraz mam dość róż, mogę szukać innych roślin :D
Też uwielbiam świeży agrest, choć jestem wybrana w jego smaku, dlatego kupiłam czerwony :wink:
Chciałam mieć krzewy owocowe na rabatach, żeby podjadać podczas spaceru, ale po posiedzeniu porzeczki na rabacie, spotkałam się z kompletnym niezrozumienie prze Mamę :(
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Malwinko, widzę, że i Tobie ubywa z portfela, a przybywa ogrodowych piękności i słodkości. ;:63 ;:63
Prawidłowo, bo przecież nie może być tak, że jednym portfele chudną, a inni trzymają wypchane po brzegi. ;:306
Życzę Ci, by zarówno te nowo zakupione jak też pielęgnowane wcześniej roślinki fantastycznie się aklimatyzowały i cieszyły Twoje oczy oraz kubki smakowe. ;:167 ;:167
Miłego popołudnia i wieczoru, a na jutro duuużo ;:3 , Malwinko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Dziękuję Lucynko za życzenia ;:168
Choć chciałabym choć raz iść do sklepu z wypchanym portfelem :wink: zwykle to jak przetrwanie z próżnego w puste, ale w tym na szczęście jestem dobra ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiaj kupiłam w sklepie w kropki taką samą rózę :heja
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Iwonko, pochwal się którą kupiłaś, bo w Twoim wątku nie znalazłam informacji a jestem ciekawa w sezonie będziemy mogły porównać co z nich wyrosło :D
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Iwonko, pochwal się którą kupiłaś, bo w Twoim wątku nie znalazłam informacji a jestem ciekawa w sezonie będziemy mogły porównać co z nich wyrosło :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko, nie jesteś sama z tym cienkim portfelem. ;:185 Mój chudnie w zastraszającym tempie. ;:202 Nie wiem, może jakieś dziury mu się porobiły... ;:306
Już nie pamiętam, kiedy sobie coś kupiłam, ;:131 szkoda mi kasy na ciuchy czy inne części garderoby. ;:224
Natomiast zupełnie nie umiem panować nad wydatkami ogrodniczymi. ;:7 Nie pracuję już zawodowo, to i stroić się nie mam potrzeby. ;:185 Najlepiej czuję się przystrojona w nasionka, sieweczki, sadzoneczki, akcesoria ogrodowe i na koniec w kwiateczki. ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Lucynko, mam dokładnie ten sam problem ;:306
Co prawda ja jeszcze chodzę do pracy więc muszę jakoś (teoretycznie ;:224 ) wyglądać, ale jako rasowa poznanianka preferuję obniżki i promocje z akceptacją dopiero od 50% lub więcej :wink: i to we wszystkich dziedzinach. Umiem też szyć i dziergać, więc w ostateczności mogę coś sobie zrobić i kupując materiały w hurtowniach (mam taką jedną ulubioną) zbijam koszty maksymalnie... niestety coraz mniej czasu mam na takie działania :cry: Kiedyś szyłam sukienki, spodnie, nawet płaszcze, teraz zbijam korytka do upraw zamiast tego :lol: właśnie mam w planach dwa duże, żeby zamknąć kącik ogródka warzywnego i wysiać w tym roku więcej warzyw, ciekawe czy mi się uda :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Malwy zbijanie korytek to też oszczędności, wystarczy zajrzeć do ogrodniczego ile takie cuda kosztują :D Na jednym zaoszczędzisz na drugim wydasz...takie życie :D Są jeszcze inne sklepy z gotową oryginalną odzieżą i myślę, że w Poznaniu ich nie brakuje :D Ja też kiedyś szyłam i dziergałam a teraz sieję, pikuję i klikam wieczorami :;230
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Ja ostatnio Marysiu dziergałam szalik i co drugi rządek przesuwałam myszką w ekranie czytaj ac jeden z wątków tu na forum ;:306 gdyby nie to, że wzór nie był skomplikowany to kto wie, czy nie wyszedł by mi sweter :;230
A co do pikowania i siania też robię to nagminnie, z tej fiksacji to nawet zaczęłam siać szczypior i pietruszkę na dwa pojemniki, bo dla koleżanki na balkon dodatkowo, już jeden ogród to za mało :;230 :;230 moje siewki stoją zwykle w mojej sypialni za zasłoną, wczoraj postawiłam je wieczorem na podłodze od wewnątrz, żeby się przewietrzyły. Mama weszła do pokoju i co usłyszałam na powitanie? "o Jezu..." nawet nie wiedziała, że tyle już tego ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Malwinko, ja też dawniej szyłam, dziergałam, haftowałam, pracowałam zawodowo i wychowywałam dzieci, ;:7 sama , bo M wiele lat, z przerwami, pracował w krajach arabskich. A teraz... kto by mnie zmusił do czegoś, co nie jest mi do niczego potrzebne. ;:306
Moje siewki już na trzech parapetach i w jednym foliaku na balkonie. ;:1 Zastanawiam się, po co mi to było. ;:223
Za dużo tego, a jeszcze coś tam "przed chwilą" wysiane lada dzień wzejdzie. ;:oj
Korytka bym nie zbiła, ;:185 dla mnie to już wyższa szkoła jazdy. ;:306 ;:306
Podziwiam Twoje zdolności w tym zakresie! ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Witaj Malwinko, moja krajanko. Trafiłam do Ciebie własnie dzięki temu, że przeczytałam, iż mieszkasz w moich rejonach. Przeczytałam wątek, ale zrobię to jeszcze raz ze spokojem. Piszesz, że odwiedziłaś lokalną szkółkę i kupiłaś w niej rożyczkę. Możesz napisać co to za szkółka i co za różyczka?
Zapisuję Twój wątek , pozdrawiam cieplutko, bo jutro ma być już przecież ładnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”