Na pewno zobaczysz je jeszcze.
Zatrzymany rozwój to wiosną normalność.
Jeśli tylko mają pąki to zakwitną przy pierwszej okazji.
U mnie też deszczowo i zimno, niestety.
@ Blueberry ? No najlepsze jest w tym wszystkim, że absolutnie nic. Jest to samosiejka, która wylazła pomiędzy płytkami chodnikowymi na jednej ze ścieżek. W związku z tym nie jest nawożona, a czasem nawet bywa z rozpędu deptana.
@ Florian ? No do tej pory nigdy niższej temperatury niż -8°C u siebie nie widziałem, więc -11°C można uznać za anomalię... Ogrom zniszczeń tak w sumie zobaczę dopiero w okolicach maja... Ale już się boję...
@ Kogra ? Szczęśliwie dzisiaj jest słońce, więc się załapałem. Dość już tego deszczu miałem...
Zauważyłam u Grażynki Twoje zaproszenie do obejrzenia wiosny, a więc postanowiłam zajrzeć. Prawdziwa, radosna i kolorowa wiosna zagościła w Twoim ogrodzie. Jaka to przyjemność obejrzeć kwitnące już narcyzy, fiołki, barwinki, ciemierniki, a nawet szachownicę. Zdjęcia super.
Jejku jaka śliczna wiosna.
Bałeś się o krokusy a tu proszę jak ładnie rozkwitły.
No niech ta wiosna już zostanie i cieszy twoje oczy.
U mnie niestety nadal słota i zimno, a już też mam serdecznie dosyć tych deszczy i chłodów.
Jerzy jak miło widzieć tyle kwitnących roślin o tej porze. U mnie szachownic jeszcze nie widać. Narcyzy dopiero wyszły. Ciemierniki nadal pąkach ale ciut podrosły. Twoje kwitną.
Nie mogę uwierzyć, że wszystkie te kwiaty kwitną u Ciebie w jednym czasie. My wiosnę dostajemy w ratach, a u Was wszystko pojawia się na raz
Na swoim barwinku zauważyłam wczoraj pierwsze pączki, a tu barwinki mają już kwiaty Trochę zazdroszczę tego ciepła
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
@ E-Genia ? No ja wreszcie mam trochę słońca... Stęskniłem się już za nim... Pozwoliło mi ono w końcu posadzić cebulki i karpy przywiezione miesiąc temu z Polski... A dzisiaj wreszcie biorę się za siew do doniczek kilku roślin, których nie odważę się siać prosto do gruntu...
@ Slila ? Witam w moim wątku, zapraszam do rozgoszczenia się i serdecznie dziękuję za uznanie.
@ Kogra ? Ano bałem się, że będzie ciągle deszczowo i pochmurno i że prędzej krokusy mi przekwitną niż uda mi się je zobaczyć otwarte. Szczęśliwie tak się nie stało. Nareszcie przyszła wiosenna pogoda. Mam nadzieję, że i do Ciebie zawita szybko.
@ Biedronka ? No z szachownic kwitnie jak na razie jedynie ta jedna, najwcześniejsza. Inne też nawet pąków jeszcze nie mają... Część nawet z ziemi nie zaczęła wychodzić... A co do ciemierników ? i tak z opóźnieniem mi kwitną. Zazwyczaj zaczynały z końcem grudnia (stąd też ich francuska nazwa - ?rose de Noël? czyli róża bożonarodzeniowa), lub z początkiem stycznia...
@ Amanita ? A dziękuję serdecznie za uznanie.
@ Whitedame ? Witam serdecznie i zapraszam do pozostania na dłużej.
Loki u mnie od dziś kilka dni ma być słonecznych , choć na dworze było zimno mimo słońca , tak nie mogę doczekać się kwitnących ciemierników , krokusów i przylaszczek .