Ogródek Marty cz.1
- Grandiflora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 200p
- Od: 8 wrz 2008, o 10:05
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
tija - ja kiedys myślałam że sushi nie przełknę, ale raz spróbowałam i teraz nie mogę .. Nie mogę jak raz na jakiś czas nie pójdę. Tylko dlaczego to takie drogie!
November - Hokus pokus kupiłam na targach w Krakowie z jakiejś łódzkiej szkółki
Nie mam pojęcia jakiej. Polowałam na nią dość długo.
Grandiflora - witam w moim wątku
Przez chwile zrobił się tutaj wątek turystyczno-krajoznawczy (później przeniesiony do Miejsc pięknych i ciekawych), ale mam nadzieję że Cię nie znudzi ;) Akurat Biedermeyera i Ritausmę w rosarium o dra Choduna, pozostałe gdzie popadnie: na targach, w jakiejś przypadkowej szkółce. Trochę się rozpędziłam i ostatnie sadziłam w listopadzie, to teraz upchane jak nieszczęście - czekają na przeprowadzkę wiosną

rivendel - nie tylko Ty nadal zasuwasz w ogródku ;) Ja dziś jeszcze coś kopałam, a moje irysy miniaturowe wyłaża z ziemi na całego! Patrzcie!

Róże nadal kwitną, chociaż kwiaty drobniejsze, zmęczone chłodem.
Liz
Papageno

Ostróżka blada, ale też wygląda jakby puszczała pączki

Do zimy przygotowane są za to azalie: wyglądają jak trupki w białych workach z włókniny

November - Hokus pokus kupiłam na targach w Krakowie z jakiejś łódzkiej szkółki

Grandiflora - witam w moim wątku

rivendel - nie tylko Ty nadal zasuwasz w ogródku ;) Ja dziś jeszcze coś kopałam, a moje irysy miniaturowe wyłaża z ziemi na całego! Patrzcie!

Róże nadal kwitną, chociaż kwiaty drobniejsze, zmęczone chłodem.
Liz

Papageno

Ostróżka blada, ale też wygląda jakby puszczała pączki

Do zimy przygotowane są za to azalie: wyglądają jak trupki w białych workach z włókniny

Moje irysy tez wylazły...nie tylko irysy, ale sama nie wiem co... 

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- Kocina
- 1000p
- Od: 22 lip 2008, o 22:27
Ewa - poczekam do Wigilii - może jak zwierzęta, rośliny też mówią ludzkim głosem - albo chociaż rozumieją. Wtedy pogadamy. Pokażę kalendarz, wytłumaczę, zalecę spanko do wiosny 
Jola - TO się nie budzi! TO nigdy nie poszło spać! Prócz funkii (zwarzył ją pierwszy przymrozek) i małej śliwy wiśniowej (młodziutka to i się słucha).
Aga - to Ty same niespodzianki będziesz miała wiosną/latem
Nie mogę się doczekac jak to u Ciebie będzie wyglądać 

Jola - TO się nie budzi! TO nigdy nie poszło spać! Prócz funkii (zwarzył ją pierwszy przymrozek) i małej śliwy wiśniowej (młodziutka to i się słucha).
Aga - to Ty same niespodzianki będziesz miała wiosną/latem

Witam Martusiu
U mnie taż wyłażą miniaturowe i hiacynty w drugim miejscu.A zakwitną jeszcze raz wiosną ? Przecież ich mróz załatwi na cacy.Oj szkoda by było
.
U mnie taż wyłażą miniaturowe i hiacynty w drugim miejscu.A zakwitną jeszcze raz wiosną ? Przecież ich mróz załatwi na cacy.Oj szkoda by było

Jak powstał ogródek u ciotki. Cytuj wiadomość
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Może warto z lekarzem tam iść, przecież podmrażają sobie noski?Dziś było minus 5.Kocina pisze:Ewa - poczekam do Wigilii - może jak zwierzęta, rośliny też mówią ludzkim głosem - albo chociaż rozumieją. Wtedy pogadamy. Pokażę kalendarz, wytłumaczę, zalecę spanko do wiosny
Aga - to Ty same niespodzianki będziesz miała wiosną/latemNie mogę się doczekac jak to u Ciebie będzie wyglądać
Zdrowiej nm Serduszko szybko!!!
Pamietaj o mleku, czosnku, wełnianych skarpetach.
A po grypie sok aloesowy(ok.25zł 0,5l) z cytryną i...oliwą.
Jak nie czytałaś na Forum, to podam Tobie link.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
A wiesz rivendel, to było o roślinkach które rwą się na świat nie wiedzać,że zimę mamy a nie wiosnę. Marta cyba zdrowa?rivendel pisze:Zdrowiej nm Serduszko szybko!!!