Pozwól im kwitnąć - one po kwitnieniu rozbudują kłącze. Wiosenne sadzenie jest bardziej wysiłkowe dla kłącza, gdy w pierwszym sezonie zechce kwitnąć i jednocześnie rozbudowywać kłącze.silvarerum pisze:Obudziłam się w końcu z zimowego snu![]()
Tabliczka bardzo ładna.
Moniko w wątku z nadwyżkami doczytałam, że irysy w pierwszym roku po posadzeniu powinno się ściąć, żeby kłącza mogły przyrosnąć, zamiast wysilać się na produkcję kwiatów. Czy te co mam od Ciebie z zeszłej jesieni powinnam też tak potraktować? Czy mogę pozwolić im kwitnąć?
Dzięki, Aniu - czasami można kupić w niezłej cenie ładne ozdoby z żeliwa, ale z miedzi nie spotkałam. Jestem bardzo zadowolona z realizacji tego zamówieniaAnn_85 pisze:Świetna ta tabliczkaSzkoda, że nie jest gdzieś ogólnodostępna. Gratuluję kreatywności
Dziękuję, Ewelinkoewelkacha88 pisze:Witaj Moniko. Fajna ta tabliczka, taka inna, oryginalna
. Myślę, że w sam raz wpasuje się w Twój ogród
. Ciekawa jestem gdzie są tacy ludzie , którzy na zamówienie takie cuda robią
. Czekam na Twoje ciemierniki i wiosenne zdjęcia
tak więc słońca Ci życzę
.
silvarerum pisze:Jeszcze nie miałam okazji wyjść na ogród po chorobie, ale jutro lub pojutrze lecę i oglądam. Irysy posadziłam płytko, oby wszystkie zdrowo przezimowały. Już się cieszę na kwiaty.
DziękujęPEPSI pisze:Bardzo mi się nowa tabliczka podoba. Idealnie pasuje do Twojego ogrodu.
Proszę - teraz tak się prezentuje, ale nie wiem, czy tutaj zostanie. Zaczekam aż ogród się zazieleni, to przemyślę jeszcze stała lokalizacjęAga2016 pisze:Tabliczka jak wszystko u Ciebie Moniś idealne, teraz czekam na zdjęcie docelowe tabliczki w ogrodzie