Pomidory pod folią cz. 3
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 3
Ja tak też dosiewałam, a potem wychodziły bliźnięta. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj tam przy kilku setkach pomidorów jeden w te czy tamte nie ma znaczenia ;)
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witku,
Masz swój patent na sprawne pikowanie siewek ?
Masz swój patent na sprawne pikowanie siewek ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Seba takiego lasu (czyli żeby nam praktycznie wszystkie wysiane nasionka wzeszły) zawsze sobie życzymy.
Mirek ja wcześniej przygotowuję sobie doniczki spinane(w tym roku zrobiłem to parę dni temu)

Jak przychodzi pora pikowania na takim stole w mnożarce ustawiam obok siebie powiedzmy 50 doniczek(jedna koło drugiej),napełniam wszystkie ziemią,ugniatam,dosypuję jeszcze ziemi,podlewam ciepłą wodą,biorę 50 siewek,rozkładam w doniczkach a następnie sadzę.Po wsadzeniu tą pięćdziesiątkę przestawiam na docelowy stół i czynność powtarzam od nowa aż do wyczerpania materiału(pomidorów)ewentualnie do wyczerpania ogrodnika.
Takim systemem lecę z robotą. 

Mirek ja wcześniej przygotowuję sobie doniczki spinane(w tym roku zrobiłem to parę dni temu)

Jak przychodzi pora pikowania na takim stole w mnożarce ustawiam obok siebie powiedzmy 50 doniczek(jedna koło drugiej),napełniam wszystkie ziemią,ugniatam,dosypuję jeszcze ziemi,podlewam ciepłą wodą,biorę 50 siewek,rozkładam w doniczkach a następnie sadzę.Po wsadzeniu tą pięćdziesiątkę przestawiam na docelowy stół i czynność powtarzam od nowa aż do wyczerpania materiału(pomidorów)ewentualnie do wyczerpania ogrodnika.

Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Próbne pomidorki wysiane 10 lutego. Anna Russian, Malachitowa Szkatułka, Zlatava i jakaś koktajlówka. Za dwa dni będę pikować, choć jak wczoraj po 2 tygodniach nieobecności w domu zobaczyłam jak wyrosły, to myślę, że się sporo pospieszyłam. Ale to tylko kilka sztuk, większość będzie dopiero siana w marcu i kwietniu (do gruntu), a eksperyment to eksperyment. Na razie się cieszę, że takie piękne, bo nikt ich nie doglądał przed 2 tygodnie

Iza
- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
jeszcze sadzonki super jak na ten okres ale zrobił byś sobie taki prostą konstrukcję a w niej zmężnieją ci te sadzonki
https://www.youtube.com/watch?v=aL8FUtYp4VM troszkę blachy,drewna i foli aluminiowej a na efekty długo nie będziesz czekał
https://www.youtube.com/watch?v=aL8FUtYp4VM troszkę blachy,drewna i foli aluminiowej a na efekty długo nie będziesz czekał

jak nie ma gdzie ich wsadzić to raczej nic z tego nie będzie ;)
Regulamin
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Kanclerz
Na dniach mój małżonek postawi mi tunel foliowy i będzie coś kombinował z ogrzewaniem. Nie wnikam co, bo to On się zna nie ja. Ja tylko podałam parametry, jakich oczekuję
Jak już stanie, to będę wynosić do niego pomidory, przynajmniej na dzień. No chyba, że ogrzewanie będzie na tyle wydajne, że nie trzeba będzie wnosić na noc
Na dniach mój małżonek postawi mi tunel foliowy i będzie coś kombinował z ogrzewaniem. Nie wnikam co, bo to On się zna nie ja. Ja tylko podałam parametry, jakich oczekuję

Jak już stanie, to będę wynosić do niego pomidory, przynajmniej na dzień. No chyba, że ogrzewanie będzie na tyle wydajne, że nie trzeba będzie wnosić na noc

Iza
- kanclerz
- 500p
- Od: 15 lip 2012, o 13:59
Zdaj relację z tego projektu

- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja przed chwilą wyłożyłem na waciki 90 nasion
Odmiany to :
-VP1
-Super Sweet
-Copia
-Large Board Bear
-1884
-Aussie
-Corazon
-Cornabel
-Ispolin
-Orange Russian

Odmiany to :
-VP1
-Super Sweet
-Copia
-Large Board Bear
-1884
-Aussie
-Corazon
-Cornabel
-Ispolin
-Orange Russian
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Iza ,jak bedziesz je przesadzać (jakoś mi nie pasuję okrelsnie pikować) to posadź je w duzych doniczkach i jak najgłębiej ,wtedy zmęznieją
Asia
Asia