Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Yaro32 pisze:Masz rację bardzo lubię ptaki. Obserwować i dokarmiać.

Pozdrawiam - Jarek
Ja osobiście też i to bardzo aż do tego stopnia że mieszkając u rodziców w pokoju 2,5 na 2 metry miałem wolier i kilka klatek i aż 30 kanarków - sam je rozmnażałem a teraz żonka nie pozwala ale jednego samczyka to chyba i tak kupię no a później pewnie samiczkę i tak się znów zacznie ale wszystko powolutku by się żona nie zbuntowała.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to widzę, ze jest nas dwóch Przemku. Z tego co się orientuję jeszcze Erazm bardzo lubi ptaki. Z tymi kanarkami to mnie zadziwiłeś. Ja przez wiele alt hodowałem z pasją gołębie. niestety musiałem zaprzestać, ale cały czas jestem blisko przy tych pięknych mądrych ptakach.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

Yaro32 pisze:No to widzę, ze jest nas dwóch Przemku. Z tego co się orientuję jeszcze Erazm bardzo lubi ptaki. Z tymi kanarkami to mnie zadziwiłeś. Ja przez wiele alt hodowałem z pasją gołębie. niestety musiałem zaprzestać, ale cały czas jestem blisko przy tych pięknych mądrych ptakach.

Pozdrawiam - Jarek
Gołębie też miałem ale u dziadków: kinga, ddr niemiecki wojskowy lotny, garłacz angielski;z każdego gatunku po 15 par ale też musiałem zlikwidować bo dziadkowie nie chcieli się w tygodniu tym zajmować a ja tylko na weekendy jeździłem na wieś. :D :D :D
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Moimi ulubionymi były gołębie pocztowe. Ten dreszczyk emocji związany z sezonem lotowym, przygotowanie gołębi, dzień lotów, oczekiwanie na wyniki. To jest to. niestety obecnie tylko patrzę na to z boku u kolegów hodowców. Ale jeśli nie ma się tego co się lubi to się lubi co się ma. :wink: :D :D

Nosiłem się też zamiarem postawienia gołębnika na działce. Jednak nie podejmę tej decyzji. Niebezpieczeństwo drapieżników, kradzieży i nieżyczliwych ludzi odwiodły mnie od tej decyzji.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Jarku! Świetne zdjęcia z ptaszkami! Szkoda, że technika jeszcze nie jest tak zaawansowana,
bo fajnie byłoby przy oglądaniu danego ptaka słyszeć jego śpiew.
Ale pewnie i do tego dojdziemy kiedyś :wink:
Fajnie, że Twój ogród tak tłumnie odwiedzają ptaki. I to w dodatku tak różnorodne!
Czyli jeszcze nie jest tak źle ze środowiskiem w Polsce...
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wisienko specjalnie dla Ciebie podaje link, gdzie można posłuchać sobie odgłosów ptaszków. Często korzystam z tego, aby posłuchać ptaszków, które zaglądają do mojego ogródka. Nie jest ich dużo ale zawsze lepiej troszkę niż wcale.

http://www.pg.gda.pl/~freitag/ptaki/odglosy.htm

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

O!!!! Dzięki Jarku!
Zrobiłeś mi wielką frajdę! ;:33
Zaraz tam sobie zajrzę!
Świetny koncert. I nauka. Myślałam, że szpak inaczej śpiewa.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam serdecznie
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jarku - uradowałeś mnie tym linkiem baaaaardzo !

Wielkie dzięki ;:106 - raz odsłuchany, powędrował na razie do ulubionych..
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się, że się podobało. Kiedyś miałem link do lepszej strony, gdzie było więcej dźwięków. Niestety link przepadł. Może kiedyś ją odszukam to się z Wami Moi Drodzy podzielę. A na razie delektujmy się tymi dźwiękami ptasich śpiewaków, które mamy.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Jutro jadę na działkę z aparatem. Wątpię by mi się udało takie ładne zdjęcia ptaków wykonać przy karmniku i wiszącej słoninie. :wink:
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

No prosze, prosze, młodzi ludzie a tak kochają przyrodę Chwałą wam za to. Ogródek śliczny kwiatów pełno, warzywka swoje,Ale jak zobaczyłam te zimowe zdjęcia i te sikoreczki szukające pożywienia to az mi sie ciepło zrobiło. Ja też mam na balkonie siateczke ze zmielonym smalcem ale sikorki rzadko przylatują raczej sroki i od razu chcą porwć całą zawartość czekam na nowe fotki będe zaglądać pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazmie wierzę, ze i Tobie uda się zrobić równie ładne fotki ptaków. Ja dzisiaj niestety z pośpiechu nie wziąłem ze sobą aparatu. Żałuje bardzo tego, gdyż dopiero dziś dzięcioł średni pokazał mi się w całej krasie jak wylądował na kulce z karmą w odległości 3 metrów ode mnie. Wrażenie niesamowite. Zamarłem w bezruchu i obserwowałem. Ta uczta dla oczu trwała około 4 minut. Piękne cztery minuty. Cieszy mnie, ze dzięciołek Woody, bo tak go nazwałem odwiedza mój ogródek regularnie. Wierzę również, ze uda mi się go jeszcze lepiej sfotografować. Szkoda mi też, ze w dalszym ciagu działke nie odwiedzają sójki i jemiołuszki.

Grażynko56 cieszę się, ze się podobał i ogródek i zdjęcia ptaszków. Twój ogród Grażynko jest fantastyczny. Cieszę się, ze będziesz do mnie zaglądać. Nowe fotki ptaszków oczywiście zamieszczę. Niech tylko zmieni się trochę sceneria. To moje hobby obserwować, dokarmiać i uwieczniać to na zdjęciach.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzisiaj po raz kolejny wybrałem się na działeczkę w celu dokarmienia moich skrzydlatych gości. Mimo, ze pogoda była dosyć kapryśna, było pochmurno i siąpił deszcz, zabrałem ze sobą aparat. Nie liczyłem na zbyt ładne zdjęcia w takich okolicznościach, ale zawsze lepsze coś niż nic. :wink: Dosypałem karmy, powiesiłem kolejne kulki i uzupełniłem braki smalcu w karmnikach. Ptaszki jak zwykle zleciały się gromadnie. Sikorki bogatki dużym stadem, podobnie dzwońce, które natychmiast rzuciły się na słonecznik. Mnogość ptaków sprawiła, ze wiele dzwońców niemieszcząc się w karmniku rozpoczęła ucztę na śniegu, gdzie leży sporo wyrzuconego z karmnika słonecznika. Bogatki i modraszki wypłoszone z karmników zadowoliły się karmą w kulkach i smalcem. Nagle wielkie ożywienie! Co jest pomyślałem. Ku mojemu zdziwieniu i radości okazało się, ze to wyczekiwane przeze mnie sójki przyleciały na moja działkę. Oczywiście musiałem uwiecznić to na zdjęciu. :D :D :D Zaraz po nich na pieńku ze smalcem wylądował znajomy dzięciołek. I on również musiał zostać sfotografowany. :wink: Wśród ptaszków pojawił się też niezidentyfikowany dotąd przeze mnie. Wygląda mi na samca zięby. Pewny nie jestem. Ptak ten wraz z dzwońcami ucztował na śniegu. Zaspokojony wzrokowo widokiem zawsze ulubionych przeze mnie ptaszków wróciłem do domu. A byłbym zapomniał. Zrobiłem sobie też auto fotografię. Troszkę nie najlepsza, zziębnięty i opatulony w ciepłe ubranie nie wyglądam najlepiej. :wink: :D :D

A oto dzisiejszy fotoreportaż.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Na dwóch ostatnich zdjęciach to zapewne TY Jarku. ;:112
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazmie masz jak najbardziej rację. Postanowiłem pójść śladem innych i się ujawnić trochę. Takie zimowo , zmarznięte wykonane za pomocą auto wyzwalacza zdjęcie mojej osoby. A co tam zobaczcie kto ja jestem. :wink: ;:33 ;:33
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”