Aniu mam nadzieję, że klatka schodowa ciepła, bo na początku jak jeszcze nie mają liści muszą mieć ciepło, aby nie zgniły.
Kochana trudne zadanie, aby pokazać całą karpę oczyszczoną a nie podzieloną jeszcze, bo w trakcie czyszczenia ją łamię albo kroję
jak nie mogę się do niej dobrać. (nikt mi nie pomaga). Może kiedyś się uda tak pokazać jak jej wcześniej nie połamię.
Zanim to kiedyś nastąpi to będę się posiłkowała fotkami naszego drogiego Janusza.
DZIELENIE KANN
Marta ścieraj, mocz i siej, bo szkoda sezonu, jak dobrze podkarmisz to większość zakwitnie jeszcze w tym roku.
Kłącza przezimujesz i na przyszły sezon będziesz miała większe.
Lenka ładne siewki. To chyba będzie z czasem początek większej kolekcji, bo widzę, że Ci się podobają.
Aguss85 witaj, oczywiście, że warto wysiać.
Tutaj masz podpowiedź jak to zrobić:
? Ścierasz je delikatnie do białego z jednej strony na papierze ściernym.(łatwiej jest trzymając nasionko kombinerkami)
? Kładziesz na wilgotnych wacikach w ciepłym miejscu (można też dzień dwa namoczyć w słoiczku z wodą i dopiero dać na watkę)
? Jak wykiełkują dajesz je do ziemi. (można też wcześnie dać do ziemi, ale szkoda miejsca bo nie wszystkie nasiona kiełkują)
Znów się posiłkuję nie swoimi fotkami
wysiewu, ale nie mam czasu teraz szukać.
Muszę się chyba zmobilizować i zrobić nowe, bieżące.
Życzę Wszystkim dużo słoneczka.