Szaleństwo Moja TML była trochę większa przy wysadzaniu w zeszłym roku. Widać ta nowa lampa służy roślinom bo widzę, że papryki lepiej Ci rosną niż w zeszłym roku. A co tam masz wysiane takie pietruszkowate kładące się ?
Por widzę ładny, szkoda że cebul największych nie widać
Dobrze, że masz teraz czas popracować, ja też w jeden dzień trochę prac podgoniłam bo mogę tylko w soboty dlatego trzeba to wykorzystać na maksa.
Wysiałeś papryki na wagę ? U mnie właśnie puszczają kiełki.
Oooo yesss......taki widok cieszy.
Paki na papryczce ?..... ....pędza te twoje maluchy jakby na drożdżach były hodowane.
No i te kuleczki na TT, no gołym okiem widać, że masz rękę do warzyw.
Przekopałem poletko pod arbuza giganta oraz pod daszkiem. Teraz pomyśleć nad jakimś przedplonem. Zawiozłem dwie taczki obornika na poletko pod ziemniaki, muszę tylko przekopać. Planuje też przygotować wystawkę pod słoneczniki. Chyba na tyle mi dnia starczy, a jest świetna pogoda do pracy.
Dziękuje za pochwały. Papryki nie tyle co rosną lepiej, co wydaje się ich więcej, a zacząłem myśleć o wysiewie pomidorków i gdzie Ja to pomieszczę.
Dorotko, to moje cebule.
W tle przewijają się selery giganty, ten jeden klapnięty dostał po głowie doniczką.
Papryk gigantów nie wysiewałem i dobrze, że mi przypomniałaś. Musze dosiać paprykę od Przemka. Mam już jedną na duże papryki ale nie wiem za dużo o niej, w sensie co za rozmiary osiąga.
Tomku, u mnie Trifetti, to jak z osobowością człowieka, każda inna. Właśnie wyciągnąłem nasionka od Ciebie z skrzynki i jestem bardzo mile zaskoczony. Dzięki.
To jedno z przygotowywanych dzisiaj poletek.
Pomocnicy też już pracują.
Dzięki Dorotko za przypomnienie. Nasionka na waciku,
Seba, burak właśnie na konkurs od Giant Vegetables Community na największego buraka czyli bulwe. Właśnie musze mu się przyjrzeć jak z tą bulwą. Jak brak to kopa w d i ucieka z boxa.
Papryka tylko jedna ma pączka, reszta jeszcze ma czas.
Co do poletka, to tam akurat mam plan mieć ziemniaki i kukurydze giganty. Wcisne jeszcze tykwe na wage i coś jeszcze. A ogrodzone jest mocno, bo tam gdzie stoje, jest wybieg dla kur i one mi wcześniej pałaszowały wszystko. Płot ma chyba z 4m.
A tu dziś wysiane cebule. Szkoda że listonosz przyszedł z nasionkami od Tomka tak późno.
Ziemniaki z siewu... ....tego się nie spodziewałam.
Ciekawa jestem co z tego wyjdzie.
No i czy jakieś bulwki będą jeszcze w tym roku.
Przyznam, że całkiem wkręciłam się w twój wątek, tyle tu się dzieje.