Zielono mi... !cz.1
Ponownie witam sąsiadkę.Zauważyłem,oglądając Twoje zdjęcia,że mieszkasz naprzeciwko Biedronki.Trochę Ci z tego powodu zazdroszczę ale i współczuję,bardzo szybko chudnie tam portfel,szczególnie w weekendy,a że Lidl obok,to już makabra
.
Zastanawiam się jak tyle roślin,ile Ty masz można pomieścić w normalnie umeblowanym mieszkaniu żeby dobrze rosły,tym bardziej że masz również okna od północy,na których innym nawet sztuczne padają
.Do tego ta różnorodność,jedne lubią wilgoć,inne sucho,jak tu wszystkim dogodzić i zapamiętać ich wymagania? Ty to masz głowę dziewczyno :roll.
Widziałem u Ciebie Pachypodium lamerai,wspaniała palma,możesz powiedzieć ile ma wysokości i czy na zimę zostawia Ci choć parę listków?
PS.Zapomniałem,zjadłem kawałek szarlotki,teraz oblizuję palce

Zastanawiam się jak tyle roślin,ile Ty masz można pomieścić w normalnie umeblowanym mieszkaniu żeby dobrze rosły,tym bardziej że masz również okna od północy,na których innym nawet sztuczne padają

Widziałem u Ciebie Pachypodium lamerai,wspaniała palma,możesz powiedzieć ile ma wysokości i czy na zimę zostawia Ci choć parę listków?
PS.Zapomniałem,zjadłem kawałek szarlotki,teraz oblizuję palce

- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Teresko Jeśli weźmiesz blaszkę 24x36 cm to śmietany koniecznie trzeba dać 3/4 litra.
Ja robiłam na mniejszej blaszce i proporcje biszkopt,ilość jabłek(dawałam takie ze słoika),
i śmietany dobrałam" na oko".
Grzdylu Masz rację mieszkam obok Lidla i naprzeciw Netto ,a i do Biedronki nie tak daleko
więc portfel coraz to lżejszy
Okien mam sporo (4 pokojowe mieszkanie) i tak:
po północnej stronie rosną pięknie fiołeczki,skrętniki i hoja.
Wiosną większość kwiatów wynoszę na balkon, i jakoś sobie radzę
Co do palmy madagaskarskiej to od powierzchni ziemi mierzy sobie 48 cm i ma się całkiem dobrze.Oto ona(przepraszam za jakość zdjęcia,słoneczko mocno świeciło mi w obiektyw):

Ja robiłam na mniejszej blaszce i proporcje biszkopt,ilość jabłek(dawałam takie ze słoika),
i śmietany dobrałam" na oko".
Grzdylu Masz rację mieszkam obok Lidla i naprzeciw Netto ,a i do Biedronki nie tak daleko

Okien mam sporo (4 pokojowe mieszkanie) i tak:
po północnej stronie rosną pięknie fiołeczki,skrętniki i hoja.
Wiosną większość kwiatów wynoszę na balkon, i jakoś sobie radzę

Co do palmy madagaskarskiej to od powierzchni ziemi mierzy sobie 48 cm i ma się całkiem dobrze.Oto ona(przepraszam za jakość zdjęcia,słoneczko mocno świeciło mi w obiektyw):

-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
Przez chwilę myślałam, że moje mieszkanie opisujesz, tylko adres się nie zgadzamiluck pisze: Grzdylu Masz rację mieszkam obok Lidla i naprzeciw Netto ,a i do Biedronki nie tak dalekowięc portfel coraz to lżejszy
![]()
Okien mam sporo (4 pokojowe mieszkanie)...

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Nie martwcie się wagą, na zimę trzeba troszkę ciała nabrać coby nie marznąć
Byłam na łyżwach i nie było tak źle ,tylko na kolanie wielki siniak,a ile kalorii spaliłam.
Teraz czas uzupełnić tłuszczyk i znowu ciacho upiec , może z Tereski przepisu?
Co do kwiatuszków to zauważyłam,że po przesadzeniu grudnik zaczyna wypuszczać nowe listeczki.Chyba było mu to przesadzenie potrzebne:

Byłam na łyżwach i nie było tak źle ,tylko na kolanie wielki siniak,a ile kalorii spaliłam.
Teraz czas uzupełnić tłuszczyk i znowu ciacho upiec , może z Tereski przepisu?
Co do kwiatuszków to zauważyłam,że po przesadzeniu grudnik zaczyna wypuszczać nowe listeczki.Chyba było mu to przesadzenie potrzebne:

Jagódko
Kupiłam fiołeczka afrykańskiego.Kolorek podobny do tego hippeastrum, tylko jeszcze trochę różu.
http://www.maguireshippeastrumfarm.com/Jasmine.JPG
Wstawiłam linka, ponieważ na moim zdjęciu wychodzi różowy, a taki nie jest

Pozdrawiam.Graszka
Kupiłam fiołeczka afrykańskiego.Kolorek podobny do tego hippeastrum, tylko jeszcze trochę różu.
http://www.maguireshippeastrumfarm.com/Jasmine.JPG
Wstawiłam linka, ponieważ na moim zdjęciu wychodzi różowy, a taki nie jest

Pozdrawiam.Graszka