Wiem, że nie pora na sadzenie hiacyntów, ale może ktoś mi pomoże. Szukam nazwy hiacynta o bardzo ciemnych buraczkowych kwiatach. Sąsiad ma takie, ale nie zna nazwy odmiany
A to znalazłem dzisiaj
W ubiegłym roku kupiłam kilka hiacyntów w doniczce, po zakończeniu kwitnienia zasadziłam w ogród a teraz pierwsze kwitną
Szkoda, że kwiat nie jest tak ładny jak w pierwszym roku w doniczce...ale i tak jestem zadowolona.
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
No fakt, że jak jeszcze miałem balkon i hiacynty były w skrzynkach, to je wykopywałem. Z drugiej jednak strony sadziłem na jesieni, więc zimę spędzały już w skrzynkach...
Ja nie wiem, Moniko, ale jak ktoś odpowie to też takich poszukam, cudny ten kolor
Zauważyłam, że moje hiacynty z dużych cebul ledwo gramolą się z kwiatami nad ziemię, a maluszki z cebul w przedszkolu biorą się za kwitnienie. Myślę, czy tym które sadziłam z malutkich cebulek nie oberwać pędu kwiatowego, żeby utuczyć cebulkę.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka