dorota514- warzywa na pustkowiu
-
- 500p
- Od: 17 kwie 2015, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: dorota514- warzywa na pustkowiu
Może ja trochę pomogę. Nasiona w swojej ofercie ma firma L...tko. Ale w stacjonarnych sklepach w mojej okolicy ich nie było. Zamówiłam przez internet, wraz z innymi warzywami. Nawet z kosztem przesyłki (około 10PLN) wyszło taniej niż miałabym jeździć po bardziej oddalonych sklepach ogrodniczych.
Pozdrawiam
Bea
Bea
- dorota514
- 200p
- Od: 23 lut 2014, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dybd33r Cieszę się, że mój wątek zachęcił Cię do uprawy arbuzów. Spróbuj może jeszcze poszukać Bingo i Rosario F1. Widzę,że jesteś z pomorza więc może gdzieś blisko, ja kupiłam w Kartuzach Orangeglo, są trochę droższe niż inne arbuzy.
Wygrałam takiego potwora 200W, i nie wiem co z nim zrobić :P W tym roku już chyba nic nie wykombinuję, ale w przyszłym może coś wykombinujemy.

A teraz pogoda ładna zaczyna się robić więc idę trochę do ogródka.
Wygrałam takiego potwora 200W, i nie wiem co z nim zrobić :P W tym roku już chyba nic nie wykombinuję, ale w przyszłym może coś wykombinujemy.

A teraz pogoda ładna zaczyna się robić więc idę trochę do ogródka.
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
No żarówa kolos.
Sam bym miał zagwozdke co z nią zrobić, bo raczej dla mnie by była mało opłacalna.
A jak tam cebula?
Nasiona selerów doszły?
Widzę w tle, że papryki ładnie się prezentują.

A jak tam cebula?
Nasiona selerów doszły?
Widzę w tle, że papryki ładnie się prezentują.

- dorota514
- 200p
Z żarówą to faktycznie chyba tylko pod żyrandol podłączyć i w całym pokoju uprawiać :P Ale by mi się policja zleciała, że takie dziwnie duże zużycie prądu :P Tylko gwint w żyrandolu nie ten 
Cebula zdycha, nie wiem czego ona chce, próbowałam jej obniżyć temperaturę, a ona na to kiepsko więc wróciła teraz pod lampę i nie wiem czy ona chce żyć czy mnie nie lubi :/
Selery dotarły, wysiane już, kopertka do Ciebie też poszła kilka dni temu.
Papryki jak na to, że czasem na parapecie czasem pod światłem to rosną w miarę, nie będę miała problemu jak w zeszłym roku że paryki już początkiem kwietnia były gotowe do wysadzania.
Tak się prezentuje na pustkowiu

Czosnek już wychodzi, choć jakiś taki czerwony

Poplon w szklarni przekopany, i dla spróbowania na jedną stronę wysiałam trochę wyki, choć może nie powinnam :P

Tak się prezentuje szklarnia i małe grządki koło domu, dziś przekopane z obornikiem.

Muszę zamontować rynnę, beczka do deszczówki już czeka.
No i w końcu oszlifować i pomalować szklarnię bo straszy :P

Cebula zdycha, nie wiem czego ona chce, próbowałam jej obniżyć temperaturę, a ona na to kiepsko więc wróciła teraz pod lampę i nie wiem czy ona chce żyć czy mnie nie lubi :/
Selery dotarły, wysiane już, kopertka do Ciebie też poszła kilka dni temu.
Papryki jak na to, że czasem na parapecie czasem pod światłem to rosną w miarę, nie będę miała problemu jak w zeszłym roku że paryki już początkiem kwietnia były gotowe do wysadzania.
Tak się prezentuje na pustkowiu

Czosnek już wychodzi, choć jakiś taki czerwony

Poplon w szklarni przekopany, i dla spróbowania na jedną stronę wysiałam trochę wyki, choć może nie powinnam :P

Tak się prezentuje szklarnia i małe grządki koło domu, dziś przekopane z obornikiem.

Muszę zamontować rynnę, beczka do deszczówki już czeka.
No i w końcu oszlifować i pomalować szklarnię bo straszy :P

Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale porządek w szklarni. U mnie w tunelu bałagan, jeszcze wiszą stare zaschnięte pomidory.
Tą żarówkę należy wkręcić w gwint E40, tak mi się wydaje. Ja bym ją zamontował w szklarni i na początku sezony pod wyłącznikiem czasowym przedłużał dzień
Z nasion od Ciebie mam już las Jalapeno big i Serrano. Rocoto też już pięknie rośnie. A papryczka Long Horn wykiełkowała tylko w 2 sztukach, trzecia jeszcze siedzi w ziemi ale pewnie jutro lub pojutrze wyjdzie.
Tą żarówkę należy wkręcić w gwint E40, tak mi się wydaje. Ja bym ją zamontował w szklarni i na początku sezony pod wyłącznikiem czasowym przedłużał dzień

Z nasion od Ciebie mam już las Jalapeno big i Serrano. Rocoto też już pięknie rośnie. A papryczka Long Horn wykiełkowała tylko w 2 sztukach, trzecia jeszcze siedzi w ziemi ale pewnie jutro lub pojutrze wyjdzie.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- 50p
- Od: 2 lut 2017, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi też czosnek wyszedł jakiś taki czerwony 

- BobejGS
- Kontakt:
Moją cebule od Glazebrooka przelałem i też kiepsko wyglądała. Dostałem kilka nasion z EGVGA z przed kilku latvi dosiałem do tego pojemnika. Cóż, zobaczymy. 
U Ciebie to porządek jest. U mnie jeszcze sporo pracy ale fakt, że na zime wszystko ogarnąłem, więc tylko wiosenne porządki czekają.
No sezon pełen wrażeń się szykuje.

U Ciebie to porządek jest. U mnie jeszcze sporo pracy ale fakt, że na zime wszystko ogarnąłem, więc tylko wiosenne porządki czekają.
No sezon pełen wrażeń się szykuje.

- dorota514
- 200p
Marek, tak to na E40, może chcesz się za nią czymś wymienić
:P
Porządek lubię, w grządkach zwłaszcza
Las papryk już masz i nic nie pokazujesz
Ogrodnik, też właśnie mnie dziwi ta czerwień ale pewnie zacznie się robić zielony, chyba że to jakiś chińczyk
:P
Błażej tak mi się coś wydaje że ten rok będzie przełomowy dla naszego stowarzyszenia :P Jak się teraz wszyscy za pomidory wezmą, a i inne warzywa, coś trzeba zmienić bo w tabeli rekordów jedno nazwisko się w za wielu komórkach pokazuje, trzeba to zmienić :P takiego monopolu nie może być :P
Na podwórku porządek raz dwa a się zrobić, gorzej na polu, bez bronowania chyba nie da rady, nie mam tyle czasu żeby to wszystko wyrównywać grabiami. A jeszcze nie długo muszę wyjechać na dwa tygodnie i stracę trochę czasu.

Porządek lubię, w grządkach zwłaszcza

Ogrodnik, też właśnie mnie dziwi ta czerwień ale pewnie zacznie się robić zielony, chyba że to jakiś chińczyk

Błażej tak mi się coś wydaje że ten rok będzie przełomowy dla naszego stowarzyszenia :P Jak się teraz wszyscy za pomidory wezmą, a i inne warzywa, coś trzeba zmienić bo w tabeli rekordów jedno nazwisko się w za wielu komórkach pokazuje, trzeba to zmienić :P takiego monopolu nie może być :P
Na podwórku porządek raz dwa a się zrobić, gorzej na polu, bez bronowania chyba nie da rady, nie mam tyle czasu żeby to wszystko wyrównywać grabiami. A jeszcze nie długo muszę wyjechać na dwa tygodnie i stracę trochę czasu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Jakbym taką żarówkę załączył to by mnie rodzice wygonili z domu
Kiedy zaczynasz pierwsze wysiewy ? Ja już niedługo zaczynam, może nawet za dwa tygodnie.
za porządek
Mam zamontowaną rynnę z kurnika do zbiornika wykopanego w ziemi. Super rzecz.
Wody nigdy mi nie brakuje, podlewam tylko deszczówką mój tunel.

Kiedy zaczynasz pierwsze wysiewy ? Ja już niedługo zaczynam, może nawet za dwa tygodnie.

Mam zamontowaną rynnę z kurnika do zbiornika wykopanego w ziemi. Super rzecz.
Wody nigdy mi nie brakuje, podlewam tylko deszczówką mój tunel.
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Dorotko ,moje kiełki czosnku też są czerwone? Ciekawe ,dlaczego ,może czegoś mu brak?
Asia
Asia
- BobejGS
- Kontakt:
To widzę, że u Ciebie tak jak i u mnie. Ja też zmagam się ostatnio z wyjazdami i kombinuje non stop jak tu z rozsadami najlepiej ugrać.
Co do gigantów, to mam nadzieje tzn planuje sporo namieszać w rekordach Polski.
Co będzie, czas pokaże. 

Co do gigantów, to mam nadzieje tzn planuje sporo namieszać w rekordach Polski.

- dorota514
- 200p
Sebastian co chwila coś wysiewam, jednak jakiś większy siew pomidorów i astrów za tydzień, wtey to ja nie wiem gdzie to wszystko będzie miało swoje miejsce
Pelasia myślę, że nic im nie brak, taki urok i nie długo zaczną się robić zielone.
Błażej no właśnie kilka nieobecności się szykuje, ale też dziś zdałam sobie sprawę, że czeka mnie około 10 dni wolnego od około 10 kwietnia, więc będę nadrabiać.
Pelasiu
czosnek juz zaczyna zielenieć

i dziękuję za cebulkę Exhibition

resztki pora z ubiegłego roku

Sierrano

jalapeno "big"

i growbox

Siostrzeniec sobie "hoduje" z moją pomocą fasolkę ozdobną pnącą

Pelasia myślę, że nic im nie brak, taki urok i nie długo zaczną się robić zielone.
Błażej no właśnie kilka nieobecności się szykuje, ale też dziś zdałam sobie sprawę, że czeka mnie około 10 dni wolnego od około 10 kwietnia, więc będę nadrabiać.
Pelasiu
czosnek juz zaczyna zielenieć

i dziękuję za cebulkę Exhibition

resztki pora z ubiegłego roku

Sierrano

jalapeno "big"

i growbox

Siostrzeniec sobie "hoduje" z moją pomocą fasolkę ozdobną pnącą

Pozdrawiam
Pozdrawiam
- dorota514
- 200p
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- BobejGS
- Kontakt:
Witaj Dorotko. 
Pięknie wszystko podrosło. Dobrze widzę dwie Thunder moutain longhorn? Czy jakąś przegapiłem.
Ta jedna z ciemnymi obrzeżami, to Trifetti? Czy jakaś inna o ozdobnych liściach?
Zazdroszcze wynoszenia do szklarni. Widzę, że u Ciebie pogoda bardziej łaskawa.

Pięknie wszystko podrosło. Dobrze widzę dwie Thunder moutain longhorn? Czy jakąś przegapiłem.

Ta jedna z ciemnymi obrzeżami, to Trifetti? Czy jakaś inna o ozdobnych liściach?

Zazdroszcze wynoszenia do szklarni. Widzę, że u Ciebie pogoda bardziej łaskawa.

- dorota514
- 200p
Thundery są cztery tyle, że dwa są młodsze.
Ta z fioletowymi liśćmi to chyba cuban black, mam jeszcze z tego typu chinese 5 colors od Ciebie i standardowo explosive ember.
Dziś cały dzień słońce mocno świeciło, w cieniu w szklarni oscylowało w granicy 17*, ale szklarnia nie była aż tak nasłoneczniona, że mogło spalić rośliny, pogoda więc idealna.
Ta z fioletowymi liśćmi to chyba cuban black, mam jeszcze z tego typu chinese 5 colors od Ciebie i standardowo explosive ember.
Dziś cały dzień słońce mocno świeciło, w cieniu w szklarni oscylowało w granicy 17*, ale szklarnia nie była aż tak nasłoneczniona, że mogło spalić rośliny, pogoda więc idealna.
Pozdrawiam
Pozdrawiam