Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Haha , juz tyle fotek napstrykałem.... :shock: , tylko cos na kompa sie nie chca wrzucic....
, nie moge sioe z nim rozstac... :lol: Pozdrawiam ! :)
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Miejsce uprawy..... :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To cudo miało byc moje... , ale trafi do sasiadki na imieniny... , ja tez sobie kupie ale innego mam juz kilka róznowych z białym... :) , jak bedzie ciekawy , chocby nawet drogi to i tak wezne.. , a co raz sie zyje ! :lol: :
Jutro juz go niebędzie.. Kosztował 56 zł z przybraniem... :
Obrazek Ale to i tak ja go nie kupowałem tylko babacia.. :D Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Pstrykaj pstrykaj bo będziemy więcej piękności oglądać. Piękne storczyki a "sąsiadkowy" cudny :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Śliczne okienko....pstrykaj dalej i wrzucaj co sie da :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tylko ciemno w tym moim pokoju.... :? , a jeszcze wczoraj musiałem tam 4 fiołkowe dzidzusie upchać... i mysle żeby zrobic wisiołka... i powieśc cambrie w oknie , zeby na szafie nie stała... , tylko że jeszcze jakby ona swiatło zasłoniła..... :shock: :? .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne storczyki... ten różowy też, mi by było szkoda dawać, wszystko co najpiękniejsze chcę dla siebie, a poza tym mi nikt oprócz rodziców storczyków nie daje... ale piękne są.
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Piękne storczyki :)
Ja bym tego cudeńka nawet najlepszej sąsiadce nie oddała :oops: ;)
Moim zdaniem nie warto obdarowywać storczykami - bo to bardzo specyficzne rośliny i niestety nie każdy sobie z nimi radzi. Czasem najlepszy ogrodnik nie daje sobie rady ze storczykami.. A szkoda roślinek..
Co innego oczywiście w przypadku, gdy dajemy go komuś, kto wie jak się nim opiekować ;)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szamanka pisze:Piękne storczyki :)
Ja bym tego cudeńka nawet najlepszej sąsiadce nie oddała :oops: ;)
Moim zdaniem nie warto obdarowywać storczykami - bo to bardzo specyficzne rośliny i niestety nie każdy sobie z nimi radzi. Czasem najlepszy ogrodnik nie daje sobie rady ze storczykami.. A szkoda roślinek..
Co innego oczywiście w przypadku, gdy dajemy go komuś, kto wie jak się nim opiekować ;)
zgadzam się z tym. bardzo często storczyki są dawane ludziom, którzy nie mają pojęcia o ich uprawie. niektórzy mogą sobie z tym poradzić, inni nie (bo niektórzy będą je przesadzać do ziemi i codziennie podlewać myśląc, że one tak lubią). ja niestety nie jestem obdarowywana storczykami, dostaję tylko od rodziców.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Można dawać storczyki w prezencie pod warunkiem że poinformuje się obdarowanego jak się roślinką zajmować :wink:
Bo tak bez słowa to faktycznie szkoda storczyka, moja ciocia dostała już kilka falenopsisów i większość zginęła niestety (przelanie), dopiero jak jej powiedziałam co i jak to kolejne żyją i mają się dobrze :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja sobie go miałem wczesniej kupić , ale nie miałem kasy przy sobie.... , szkoda mi troche było bo i tak niedługo pojade do rzeszowa i za to będę miał 2 , ale dostałem troche kasy na mikołaja i jak będa takie cudne , chocby nawet po 60 zł to sobie kupie . Poza tym ja tez bym najleprzej sasiadce ani sasiadowi storczyka nie podawrował... , a takie cudo... Babcia sie mnie zapytała czy sa ładne storczyki w kwiaciarni , ja odpowiedziałem ze są i dała kase żeby sąsiadce kupic na imieniny.. , ona tez dawała jej piekne kwiaty i inne drogie żeczy , wiec ona chciała sie jej odwdzięczyc i kazała kupic pieknego storczyka i takie tam rózne rzeczy dla niej miała.... Kurcze ja to jestem wsciekły juz wszystkim powiedziałem , że bym byl niezmienie szczęśliwy jak bym choc raz dostał taki piekny i ładnie przybrany prezent :evil: , mówie i mówie ze nic nie chce tyl;ko storczyki.. , a wszyscy dalej swoje... :evil: , juz mnie doszału doprowadzaja czekoladki... i rózne inne , chyba ze jakis fajny cuch czy kasa... :lol: . Nieraz to juz mnie nawet ciuchy nawet fajne denerwuja bo nie mam gdzie w szafie upchac... :lol: . Wole storczyki... ;:216 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A... zapomniałem powiedziec , ze przesadziłem dzisiaj cambrie.. , do nowego podłoża z kwiaciarni.. , dronbna kora , perlit , włókno kokosowe i chyba keramzyt drobniutki... , wszystkiego mniej więcej było wymieszane w jednakowej ilosci , za 5 l , 9 zł . A i dzisiaj była nowa dostawa storczyków , a jak przyszedłem do kwiaciarni o 16.30 to juz był tylko jeden , taki jaki mam... :? Zapytałem sie czy często ma w kwiaciarni białe w bordowe w ciapki... , powiedziała że czestro... , a ja zazwyczaj jak ide do tej kwiaciarni to widze ze 2 storczyki białe... , widzocznie szybko schodzą.... i mało przywozi.. Zapytałem czy by mi siapka nie odłozyła.. i powiedziała ze jak będa to odłozy tylko musze czesto wpadać ( a jak cdzesto wpadam to czesto kase wydaje... :lol: ) Z jednym pedem po 40 zł a z dwoma 45-50 :? ,ale za ciapka moge dac "fortunę".... :lol:
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Tulipan998 pisze: Z jednym pedem po 40 zł a z dwoma 45-50 :? ,ale za ciapka moge dac "fortunę".... :lol:
A jakiegoś dostępu do giełdy kwiatowej nie masz? Byłoby dużo taniej :roll:
Pozdrawiam, Baśka
volumineux
500p
500p
Od: 8 lut 2008, o 14:15

Post »

A mi po 15 miesiącach owocnej współpracy 31 grudnia kwiaciarnie zamykają :/
To byłe miejsce, gdzie spędzałem bardzo dużo czasu, a tu tak nagle trach i zamykają.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Do giełdy kwiatowej dostępu nie mam... :cry:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

masz na myśli takiego białego w bordowe ciapki jak ja mam? ja mam 4 różne, ale nie wiem, czy o te ci chodzi. jeśli o te, co mi, to je można spotkać na wystawach, tylko raz widziałam w kwiaciarni, oczywiście go kupiłam i mam do tej pory, ale teraz nie kwitnie. na ogół rzadko kupuję w kwiaciarniach (na wystawach są tańsze i większy wybór).
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”