Witajcie

.
Dzisiaj nareszcie był piękny dzień

. Można było popracować w ogródku i to też uczyniłam

. Posprzątałam trochę rabaty, obcięłam co suche i przycięłam powojnika Polish Spirit. Ten to ma tempo i szkoda by marnował energię na pędy, które muszę i tak uciąć. Coraz więcej cebulowych wychyla nosy i nic tylko się cieszyć

. Zastanawiam się czy nie można już ciąć hortensji bukietowych ?? Co myślicie ?? Trawy strasznie mnie dzisiaj wkurzały i miałam ochotę rzucić się na nie ale wstrzymałam się . Dla nich to trochę za szybko . Jutro też planuję nieco popracować w ogródku bo mam w sumie czas, tylko pogody potrzebuję

. Odrobina ruchu na świeżym powietrzu i już człowiek lepiej się czuje

.
Marto pogoda była do bani ale dzisiaj było już pięknie

. Cały dzień ze słońcem

. Ja miałam na myśli ostróżki jednoroczne. Wysiały mi się w sporej ilości w jednym miejscu i nie wiem czy mogę je przesadzić trochę bo w tamtym miejscu jest ich za dużo. Mam nadzieję, że z dalii będę zadowolona i oby kolory były takie jakie lubię

. Spóźnione podziękowania

.
Seba właśnie z tego powodu kupowałam cebule tulipanów przez internet

a resztę po marketach

. W sieci wybór większy i przywiozą do domu, same plusy. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Mam nadzieję, że zimy już nie będzie ale podejrzewam, że takie krótkie incydenty pojawią się w marcu . Pozdrawiam

.
Karolino dalie ładne na opakowaniu i oby takie w rzeczywistości były

. Dzisiaj zauważyłam coraz więcej wychylających się nosków

. Nic tylko się cieszyć i cierpliwie czekać na kwitnienie .
Lucynko coś tam jeszcze zostało w portfelu bo ja staram się z głową podchodzić do zakupów w tym roku

. W zeszłym kupowałam co leciało i sadziłam bez pomysłu , teraz część roślin będzie musiała zmienić miejsce

. Wczoraj przyniosłam tylko dwie paczki liatry kłosowej, 4 bulwy begonii i gipsówkę białą i różową .
Moniko dzisiaj było wiosennie i cudnie

, bynajmniej u mnie. Oby więcej takich dni w najbliższym czasie.
Basiu dzisiaj miałam słońce a Ty ?? Było pięknie i można było popracować na powietrzu .
Małgosiu pogoda poprawiła się

. Czas na ogródek też miałam więc tylko się cieszyć. A jak było u Ciebie ?? Znalazłaś czas??
Pozdrawiam serdecznie i słońca na jutro Wszystkim życzę

.