Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Też wolę zobaczyć produkt na żywo i być pewnym co kupuję. Jednak za bardzo nie mam czasu na zakupy w sklepach więc zamawiam przez internet .
Dzisiaj troszkę przeraził mnie widok za oknem - było bielutko, ale już nie ma śladu po śniegu ;:333
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam nadzieję, że dalie ładnie się przyjmą. Ja z zakupami marketowymi już pasuję, nawet nie skuszę się na kartoniki róż, które pokazały się w LM.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Niedziela zapowiada się równie nieciekawa jak sobota . Może nawet gorsza ;:218 . Wiatr ciągle szaleje i jest pochmurno . No szkoda bo każdy już chce takich pięknych słonecznych dni ;:224 . Mam nadzieję, że niebawem przyjdą bo ogródek czeka ;:65 .

Basiu często plany zostają tylko planami ;:306 . Może w tygodniu będziemy mogły coś pogrzebać w ogródku. Ja liczę na to bo przecież dzieci mam w przedszkolach i pół dnia wolnego . Fajnie jeśli dalie z L będą się zgadzały . Słońca życzę :wit .

Stasiu mówisz żeby już ciąć tego powojnika?? Nie wszystkie takie wyrywne ale on zawsze pierwszy ;:224 . Jeśli pogoda pozwoli to w tym tygodniu go podetnę żeby się nie wysilał ;:108 . Jego i tak tnie się mocno więc pędy do wyrzucenia. Zakupy zawsze cieszą chociaż czasami bywają później rozczarowaniem . Zobaczymy jak będzie u mnie . Dziękuję i wzajemnie ;:168 .

Olu masz rację, to jeszcze jeden plus posiadania dalii ;:108 . Ja również pozdrawiam ;:196 .

Lucynko czyli znowu odchudzałaś portfel ;:306 ?? Ja dzisiaj jadę po córkę i mam po drodze dwa markety gdzie mogę coś dorwać i na pewno skorzystam ;:224 . Bardzo fajnie, że po takiej śnieżycy miałaś słoneczko .To takie pokrzepiające ;:3 . Teraz tylko trzeba poczekać na cieplejsze dni bo jak na razie to zimno jest . Pozdrawiam :wit .

Mati kup sobie kilka dalii ;:108 . One w sumie jak jednoroczne bo sadzisz co roku ;:306 .

Seba zakupy na żywo mają same plusy . U mnie nie chodzi nawet o brak czasu tylko mam w okolicy lichą ofertę niektórych roślin więc też lepiej zamawiać przez internet. Np. takie róże czy powojniki albo lilie to wolę zamawiać przez internet bo oferta jest obszerna. Śnieg to jeszcze może kilka razy pojawić się tak na chwilkę więc ja psychicznie jestem przygotowana ;:306 .

Ewo ja nie kupuję już róż w kartonikach bo to jednak loteria. Wolę mieć pewniaka ;:108 . Nie powiem , że ręce nie swędzą ale rozum jednak bierze górę na szczęście ;:173 . Z pozostałymi roślinami to jeszcze bywa różnie i zdarzają mi się takie zakupy w marketach. Jeśli dalie nie będą zgodne z kolorem to zawsze mogę je komuś oddać albo posadzić w innym miejscu .

Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewelinko,i u mnie pogoda odstraszająca,ale jest czas na dom i na forum :uszy ,śliczne dalie kupiłaś ,ja w tamtym roku też kupiłam w Castoramie parę i były takie jak powinny być ,byłam z nich zadowolona ,wiec i Twoje będą super,pisałaś wcześniej o przesadzaniu ostróżek ,wiec możesz spokojnie je przesadzić w inne miejsce,starsze nawet należy dzielić ,bo się przez to odmładzaja ,a nie ruszane wymierają i zanikają ,pozdrawiam :wit i miłej rodzinnej niedzieli.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Ewelino u mnie też nie ma w pobliżu dobrze zaopatrzonego w róże sklepu :( A szkoda, bo jak mówisz lepiej sadzonkę zobaczyć przed kupnem.
Jesienią moje ulubione agrocentrum miało takie wygórowane ceny ;:224 , że szkoda gadać. Cebulki pełnych tulipanów kosztowały 99 groszy za sztukę ;:oj Nie dało kupić się taniej ;:222
Zima pewnie jeszcze da o sobie znać ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No wychodzę Ci już roślinki, wychodzą ;:138 No i widzę dalie,byłam dzisiaj w markecie i też było ich cała masa ,śliczne :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko..... co tam? W Twoim portfelu coś jeszcze zostało? ;:306
A co przyniosłaś po jego odchudzeniu? :tan
Ja dzisiaj nie wydałam ani grosiczka. ;:185 Przezornie portfel zostawiłam w domu. ;:306
Nie jestem pewna jutrzejszego dnia, bo inne zakupy muszę zrobić, więc bez kasy z domu nie wyjdę. ;:218
Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Zimno wciąż, pogoda niestety nie sprzyja ogrodnikom ;:185
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, teraz to już każdy dzień coraz bliżej ciepełka, a podobno jutro ma być jego przedsmak (chociaż póki co jakoś wierzyć mi się nie chce). Ale życzmy sobie ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale masz wiosnę ;:oj
Ja jakoś jej u siebie nie dostrzegam
Ale może od poniedziałku cos się poprawi. Tylko, żebym miała czas na ogródek :roll:
Ostatnio dzieje się tyle spraw, że trudno znaleźć chwilę wolnego
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj nareszcie był piękny dzień ;:138 . Można było popracować w ogródku i to też uczyniłam ;:108 . Posprzątałam trochę rabaty, obcięłam co suche i przycięłam powojnika Polish Spirit. Ten to ma tempo i szkoda by marnował energię na pędy, które muszę i tak uciąć. Coraz więcej cebulowych wychyla nosy i nic tylko się cieszyć ;:138 . Zastanawiam się czy nie można już ciąć hortensji bukietowych ?? Co myślicie ?? Trawy strasznie mnie dzisiaj wkurzały i miałam ochotę rzucić się na nie ale wstrzymałam się . Dla nich to trochę za szybko . Jutro też planuję nieco popracować w ogródku bo mam w sumie czas, tylko pogody potrzebuję ;:224 . Odrobina ruchu na świeżym powietrzu i już człowiek lepiej się czuje ;:138 .

Marto pogoda była do bani ale dzisiaj było już pięknie ;:3 . Cały dzień ze słońcem :tan . Ja miałam na myśli ostróżki jednoroczne. Wysiały mi się w sporej ilości w jednym miejscu i nie wiem czy mogę je przesadzić trochę bo w tamtym miejscu jest ich za dużo. Mam nadzieję, że z dalii będę zadowolona i oby kolory były takie jakie lubię ;:224 . Spóźnione podziękowania ;:196 .

Seba właśnie z tego powodu kupowałam cebule tulipanów przez internet ;:108 a resztę po marketach ;:173 . W sieci wybór większy i przywiozą do domu, same plusy. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Mam nadzieję, że zimy już nie będzie ale podejrzewam, że takie krótkie incydenty pojawią się w marcu . Pozdrawiam :wit .

Karolino dalie ładne na opakowaniu i oby takie w rzeczywistości były ;:224 . Dzisiaj zauważyłam coraz więcej wychylających się nosków ;:138 . Nic tylko się cieszyć i cierpliwie czekać na kwitnienie .

Lucynko coś tam jeszcze zostało w portfelu bo ja staram się z głową podchodzić do zakupów w tym roku ;:173 . W zeszłym kupowałam co leciało i sadziłam bez pomysłu , teraz część roślin będzie musiała zmienić miejsce ;:222 . Wczoraj przyniosłam tylko dwie paczki liatry kłosowej, 4 bulwy begonii i gipsówkę białą i różową .

Moniko dzisiaj było wiosennie i cudnie ;:138 , bynajmniej u mnie. Oby więcej takich dni w najbliższym czasie.

Basiu dzisiaj miałam słońce a Ty ?? Było pięknie i można było popracować na powietrzu .

Małgosiu pogoda poprawiła się ;:108 . Czas na ogródek też miałam więc tylko się cieszyć. A jak było u Ciebie ?? Znalazłaś czas??

Pozdrawiam serdecznie i słońca na jutro Wszystkim życzę :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Pięknie już wszystko budzi się do życia :heja Roślinki jeszcze bardziej rozwinięte niż u mnie. Zakupy daliowe piękne ;:108 Ja też już dzisiaj nie wytrzymałam i pierwsze porządki poczyniłam :D Moje niektóre powojniki też już wypuściły pąki, ale trochę się jeszcze obawiałam cięcia... Czy nie mogą w ten sposób szybciej zmarznąć?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, ja wczoraj też popracowałam, nawet sporo! Taczkę śmieci z rabat zebrałam - liści, badyli, mchu itd., przycięłam też powojniki, hortensje bukietowe też już ścięłam, zostawiłam tylko jedną. Dzisiaj ścięłam rozplenicę, a przeczytałam, że Ty jeszcze się wstrzymujesz, to może jej zaszkodzić? ;:131
Podobno ma już nie być wielkich mrozów, tylko lokalne, przygruntowe przymrozki, może nie będzie jej nic?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Ewelinko - radziłabym jeszcze troszkę poczekać z cięciem, po co masz się denerwować? Ten czas chcę wykorzystać na pracę z grabiami i taczką. Warta się podnosi, więc czas ją znów umacniać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, pospolite ruszenie do ogrodów, ogródków i ogródeczków w pełni, bo i pogoda dopisuje pracom ogrodowym. :tan :tan
Też sobie dzisiaj podziałałam aż do momentu, gdy lumbago wlazło mi w krzyże i noga za nogą zmuszona byłam poleźć do domu. ;:306 Ledwo się doczłapałam, ale liczę na to, że do jutra wyjdzie, bo roboty na działce huk! ;:108
Słoneczka życzę na jutro i na cały marzec. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”