Witajcie dziewczyny kochane
Dziś u nas piękny dzionek, a ja od rana po szpitalach, na badaniach byłam, bałam się trochę wyniku, ale nie jest źle i zastanawiam się, czy nie wywinąć się z dalszych badań w takim razie. No ale jak mówię, dziś pięknie więc na działeczkę z w drodze powrotnej zajechałam, szukałam wiosny i znalazłam

, całkiem zapomniałam o nasionach klip daggi, dziś dopiero przywiozłam z działki i posieję, ciekawe czy dobre
Martusiu dlatego tak pięknie Ci wszystko rośnie, namawiam tego swego lubego co by mi kupił na imieniny zamiast kwiatków
Beatko one chyba pójdą do namiotu, bo pogoda jak widzę całkiem wiosenna jest, no może nie wszystkie, bo egzotyki to raczej w domu będą, ale reszta niech się hartuje
Iwonko do ciecia u mnie zawsze się coś znajdzie, a teraz właśnie nie wiem co z tym robić i też palę w piecu te patyki
Wiem
Karolka że Bąbelek ma jak w raju, a rozpieszczony jak mało kto

, ciekawe czy z tego wyrośnie
Janeczko ja nie mogę tak, bo mam głupiego sąsiada, on tylko chemii używa i jak widzi, że ja robię jakieś komposty, albo inne herbatki dla roślin to się czepia, że śmierdzi, że krety, albo jeszcze co innego, truskawki miałam obłożone włókniną, to aż mi się na działkę przez tego człowieka jeździć nie chciało
O tak
Tereniu u Ciebie to by się taka maszyna na stałe przydała, zobacz i le dobrego dla roślin i dla swojej wygody byś miała
Marysiu no tak, pod zrębki kartony, na to pakuje się różności i tak aż do jesieni, albo drugiego roku i grządka gotowa i mięciutka, ja nowych grządek robić nie będę, ale na to co mam to bym sypała ile można
Pięknego tygodnia kochani