Truskawkowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Truskawkowa działka

Post »

Natalio przypominaj, bo już niedługo z obiektywem tuż nad ziemią wyszukiwać będziesz kłów wiosennych cebulowych :D Jest coś we wrotyczu że go bardzo lubię i traktuję jako roślinę ozdobną, mam zresztą dwie odmiany :D Jak patrzę na Twój zielony sad ...to chciałaby duszą do raju, niech już to białe nas opuści ;:306
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gorąco się w wątku po tych zdjęciach zrobiło :D Jabłko fajnie wygląda na zdjęciu ;:333
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko, Seba miło mi i dziękuję ;:196
Dominiko, Mario dziękuję ;:196
Mario ten zwykły wrotycz jest ładny, ale zbyt ekspansywny by go wprowadzać na działkę ;:185 czy odmianowe też tak szybko rosną? Sad czekają postrzyżyny, więc będzie go trochę mniej - pierwsze zresztą już były, zapomniałam sfotografować śliwy po cięciu ;:223
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Natalio u mnie zwykły wrotycz się nie sieje, mało tego czasem się pojawił w polu i ginął, ale przywiozłam sobie z zaprzyjaźnionego ogrodu i mam ...nawet się rozrasta! Ten odmianowy crispa jest bardziej ozdobny, ale ten pojawia mi się w różnych miejscach. Pewnie wrotycz nie lubi chwastów (konkurencji) :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Natalciu,wpadłam do Ciebie ,ale zatrzymałam się na dłużej ,bo musiałam wrócić do początków i dowiedzieć sie o historii Twojego miejsca na ziemi i taka mnie naszła refleksja ,że ja też zaczynałam ogród na ugorze 12 lat temu,chwaściory były po głowę ,dokupiłam 30 arów graniczące z moją posesją i tak sie zaczęło ,czas przeleciał szybciutko,a ogród sobie rósł ,co roku przybywała jakaś nowa rabata i tak jest do dzisiaj,przed Tobą wiele pracy ,ale efekt będzie super,bo kochasz to co robisz,nasion taka ilość robi wrażenie ,będę kibicować,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mario możliwe że nie lubi konkurencji, ale może też chodzić o ziemię - w okolicach mojej działki jest lekko kwaśna, gliniasto-piaszczysta, tam gdzie sobie wywalczył trochę miejsca to rośnie, aż miło :wink:
Marto bardzo dziękuję ;:196 pracy sporo, ale i ile przyjemności ;:167 mam nadzieję, że w tym sezonie uda się zrobić więcej niż w poprzednim ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Czytam Natalio że zaopatrzyłaś się w 6 paczek groszku. Ja mam jeszcze dokupienia groszek pachnący jakoś zapomniałam o nim, od kilku lat waham się nad groszkiem szerokolistnym podobno rośnie jak chwast.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu tyle paczek, bo nie mogłam znaleźć mieszanki - poza tym teraz wiem, jakie mam kolory ;:108 ;:108 a czy nie przedobrzyłam, to się okaże ;:224 :;230 Co do groszku szerokolistnego - klnę na niego odkąd zidentyfikowałam to dziadostwo. Faktycznie, rośnie jak chwast, kwitnie pięknie i długo - a do tego ma korzenie jak krzew, grube i mocne, najdłuższy kawałek jaki wykopałam miał ponad metr, a i tak się urwał. Produkuje całą masę nasion, trzeba regularnie usuwać strąki, żeby się nie rozsiewał. Podobno jednak nie zawsze jest aż tak ekspansywny, widać pasują mu warunki. Jeśli dobrze przemyślisz miejsce i będziesz dbać o usuwanie nasion, to ładna, szybko rosnąca roślina. Ale pozbyć się jej bardzo trudno, więc radzę zastanowić się nad sianiem ;:108 W razie czego mogę zebrać nasiona, mam różowy, wiem że jest jeszcze biały.
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też się zastanawiałam nad tym groszkiem. Dziękuję Natalko za przestrogę. Czyli nadal zastanę przy tym jednorocznym. Przynajmniej co roku mam jakiś inny :tan
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bea jednoroczny jest zdecydowanie bezpieczniejszy, nigdy nie słyszałam by się tak wymknął spod kontroli ;:108
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Nadchodzą pogodne , ciepłe dni więc wnet otworzymy działkowy sezon! :tan
Mam w planie dzisiaj zwizytować swoje włości i poszukać oznak wiosny ale za wiele sobie nie obiecuję póki co... ;:131
Miłego tygodnia Natalio! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj pracowałam przy oczyszczaniu truskawek lecz to dopiero początek ,a gdzie tam koniec daleko przede mną .Potem cięcia róż to znów sporo pracy mam jeszcze jeden powojnik do przycięcia ten największy.Słoneczne kwiaty w sam raz na słoneczną pogodę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Natalko, mnie dzisiaj dopadła jakaś wiosenna niemoc. ;:223 Za ciepło się zrobiło. :;230 :;230
Pospacerowałam sobie tylko po działeczce i nawet palcem nie ruszyłam, nie zrobiłam nic. ;:222
Mimo to jestem zadowolona, bo słoneczko pięknie świeciło! :tan
Pogodnych dni i pogody ducha życzę. ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marynko nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie ziemia nadal zimna, wiosny za bardzo nie widać - dzisiaj szukałam i nawet przebiśniegów nie znalazłam ;:185 Jakiś czas temu była odwilż, wszystko się szybko stopiło, a potem jeszcze szybciej zamarzło, wszędzie był lód. Szybciej by wiosna była gdyby do końca leżał śnieg ;:223
Jadziu wszyscy mają sporo pracy po zimie, ale ja to nie będę wiedziała w co ręce włożyć - porządki po zimie, cięcie drzew, oczyszczanie ziemi z chwastów, zajęcie się pryzmą kompostową, góra gałęzi z którą trzeba coś zrobić... A potem dojdą wysiewy, rozsada, sadzenie, plewienie i jeszcze więcej odchwaszaczania ;:224 I już się na to cieszę :wink:
Lucynko pospacerować i napaść oczy (chociaż jeszcze za bardzo nie ma czym :wink: ) też trzeba ;:108 Ja dzisiaj szukałam wiosny - a figę, tylko trawa rośnie ;:185
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No Natalko pracy nie zazdroszczę nie wiadomo w co ręce włożyć najpierw .Nawarstwiła sie ta praca bo gdyby szybciej zrobila sie pogoda to wszystko powoli by się zrobiło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”