Ogród Biedronki641 cz.5
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Lidziu rozumiem Cię dobrze. Już wszystko okey? Mnie zima też zaskoczyła i nie okryłam rarytasów. Okrył je śnieg i coś żyje.Może a na pewno u Ciebie też wszystko przeżyje i tego Ci życzę.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu zamawiałaś pierwiosnki w B-n osobiście, czy w jakimś zbiorczym zamówieniu? Znowu przegapiłam ogłoszenie Ewy.
A ja chyba będę miała straty w cebulowych. W kilku miejscach nie widzę nosków krokusów.
A ja chyba będę miała straty w cebulowych. W kilku miejscach nie widzę nosków krokusów.
Pozdrawiam Hala
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Widać u Ciebie wiosna się zbliża ale ziemia namoknieta jak gąbka u mnie to samo. Dziś patrzę 9 stopni na plusie ale co z tego jak głowę wiatr chce urwać.
- Biedronka641
Halinko osobiście zamawiałam.A jaka Ewa zamawiała zbiorczo?Może ewastyl? Ja zamówiłam więcej z przesyłką gratis . Jak szaleć to szaleć
U mnie nie wszystko jeszcze na wierzchu, więc nie wiem czy wszystko przeżyło.
Okaże się jak będę porządkować rabaty. Jeszcze nie widzę wszystkich ranników i przebiśniegów.
Ewciu najgorzej było w niedzielę. Ziemia zamarznięta była i deszcz padał. Woda stała a w niej kwiaty. Teraz jest już lepiej. Śniegu nie ma. Ziemia się rozmarzła . Jest mokro ale z każdym dniem już lepiej.Teraz pojawiło się
. Jeszcze parę dni i będzie okey.

Okaże się jak będę porządkować rabaty. Jeszcze nie widzę wszystkich ranników i przebiśniegów.
Ewciu najgorzej było w niedzielę. Ziemia zamarznięta była i deszcz padał. Woda stała a w niej kwiaty. Teraz jest już lepiej. Śniegu nie ma. Ziemia się rozmarzła . Jest mokro ale z każdym dniem już lepiej.Teraz pojawiło się

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Alu tak, Ewa (evastyl) zbiera od chętnych zamówienia i wysyła ze swojego konta do B-n.
Pochwal się koniecznie, co zamówiłaś u nich
Pochwal się koniecznie, co zamówiłaś u nich

Pozdrawiam Hala
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Alu, ale fajnie że już wiosnę pokazujesz
Czekam niecierpliwie na Twoje nowości.
Ja wysyłam w sobotę męża na działkę na "przeszpiegi" czy i do nas wiosna się już zbliża.

Czekam niecierpliwie na Twoje nowości.
Ja wysyłam w sobotę męża na działkę na "przeszpiegi" czy i do nas wiosna się już zbliża.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Na razie jeszcze nie wiadomo jak rośliny zniosły zimę. Boję się o cebulowe, bo dzisiaj już prawie wszędzie stała woda. Niektóre rośliny sadzone jesienią zostały wypchnięte przez mróz i na razie nie ma możliwości wkopania ich z powrotem, bo ziemia zamarznięta. Pogoda nadal paskudna, słońce pilnie potrzebne. U mnie jeszcze nie wszystko okej, ale od kilku dni jest trochę lepiej.
- Biedronka641
Witam.
Dziś głowę urywało.Takie wiatrzysko. Przynajmniej osuszy ziemię.
Halinko zamówiłam same pierwiosnki Auricule pełne i coś z alpejskich.
Przyszły.Jestem zadowolona. Może nie wszystkie są jednakowej wielkości . Pewnie zależy od odmiany.
Niektóre już mają pąki. Tak,że można zamawiać. Myślę,że na ten czas są okey. Moje stare są na podobnym etapie. Jeszcze je przetrzymam, bo warunków do wsadzania nie ma.
Krysiu myślę, że na Twojej działce też już będą oznaki wiosny. A nowości pokaże jak zakwitną. Gdyby był tańsze wzięłam bym wszystkie dostępne odmiany, bo mi się podobają.
A moje stare nawet ładnie rosną.
Lidziu jak ziemia zmarznięta i stoi woda to nic im nie będzie. Gorzej jak by stały we wodzie,kiedy rozmarznięta.
U mnie było tragicznie ale szybko wróciło do normalności. Pewnie straty jakieś będą , bo zawsze coś wyleci. Mróz też mi wy podnosił rośliny do góry. Ziemia już rozmarznięta i coraz więcej roślin jest na wierzchu.
Dziś głowę urywało.Takie wiatrzysko. Przynajmniej osuszy ziemię.
Halinko zamówiłam same pierwiosnki Auricule pełne i coś z alpejskich.
Przyszły.Jestem zadowolona. Może nie wszystkie są jednakowej wielkości . Pewnie zależy od odmiany.

Krysiu myślę, że na Twojej działce też już będą oznaki wiosny. A nowości pokaże jak zakwitną. Gdyby był tańsze wzięłam bym wszystkie dostępne odmiany, bo mi się podobają.

Lidziu jak ziemia zmarznięta i stoi woda to nic im nie będzie. Gorzej jak by stały we wodzie,kiedy rozmarznięta.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu masz radość z nowych nabytków.
Już w przyszłym tygodniu ma być cieplej, będziesz mogła się wyżyć w ogrodzie.
Mimo wiatru przeszłam się po ogrodzie, mało wiosny widać, a wejść się nie da, bo grząsko. Pozdrawiam 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No toć właśnie narzekałem, że opóźniona wiosna o dobre dwa miesiące u mnie. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641
Witam.
Szkoda,że dziś spędziłam w pracy i nie wiem co nowego w ogrodzie. Jutro przegląd będzie, co a nóż coś nowego wyszło.
Soniu dziś rano było na minusie. Nie wiem jak w ogrodzie,ale ulice i chodniki osuszone.
Nowe nabytki chciałabym jak najszybciej posadzić ,ale jednocześnie nie zmarnować. Pewnie poczekam.
Jerzy tak wiem,że masz opóźnioną wiosnę. To bądź cierpliwy. Klimat Ci sprzyja
U nas różnie. Wiosna przeplata się z zimą i nigdy nie wiem co i jak przeżyje.
Szkoda,że dziś spędziłam w pracy i nie wiem co nowego w ogrodzie. Jutro przegląd będzie, co a nóż coś nowego wyszło.

Soniu dziś rano było na minusie. Nie wiem jak w ogrodzie,ale ulice i chodniki osuszone.
Nowe nabytki chciałabym jak najszybciej posadzić ,ale jednocześnie nie zmarnować. Pewnie poczekam.
Jerzy tak wiem,że masz opóźnioną wiosnę. To bądź cierpliwy. Klimat Ci sprzyja

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,u mnie odsłona po zimie napawa optymizmem ,bo nawet pięknie przetrwały rośliny w doniczkach na wierzchu ,które ani w jesieni nie zdążyłam wsadzić ,ani zadołować w ziemi,a one teraz sobie rosną i się zielenią ,a miałam długi czas -26 stopni,myślałam ,że wszystko to padnie ,nawet 2 róże stały w doniczkach na wierzchu i też są zielone ,w gruncie też na razie nie zauważyłam nic złego ,ale mój ogród to jakieś jedno pobojowisko po zimie tyle liści z traw porozrzucanych ,nie wiem za co się zabrać ,fajnie ,że masz już nowe nabytki znowu będziemy oglądać i podziwiać,pozdrawiam i dobrej nocki 

- Biedronka641
Marta to może i u mnie będzie okey.Może z byt wcześnie oczekuje,że rośliny już powinny odbijać. To jest tylko luty.
W ogrodzie będzie dużo pracy, bo jesienią jakoś nie szalałam z pracami porządkowymi.
Teraz doszły wysiewy. Może dam radę a jak nie to też dobrze.

W ogrodzie będzie dużo pracy, bo jesienią jakoś nie szalałam z pracami porządkowymi.
Teraz doszły wysiewy. Może dam radę a jak nie to też dobrze.

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alu każdej wiosny przeżywamy te same rozterki ale faktycznie to dopiero końcówka lutego. Mąż był na działce i sprawdzał głębokość rozmarzniętej ziemi ... niewiele i pewnie dlatego straszne błocisko bo woda nie ma gdzie wsiąkać.
Przyjdzie wiosna i ze wszystkim zdążymy ... jak zawsze ... siewów jeszcze nie zaczęłam, a jedynie nasiona namoczyłam w wodzie z dodatkiem wody utlenionej.
Pozdrawiam i
Przyjdzie wiosna i ze wszystkim zdążymy ... jak zawsze ... siewów jeszcze nie zaczęłam, a jedynie nasiona namoczyłam w wodzie z dodatkiem wody utlenionej.
Pozdrawiam i

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu wiosna u bram ogrodów i ogródków!
Pod blokami na osiedlu w zaciszu już widać zwiastuny u Ciebie k/domu pewnie też coś by się znalazło...Jadę na działkę na przeszpiegi...
Miłego tygodnia!

Miłego tygodnia!