Moje oczko w głowie cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz. 9

Post »

Tereniu a któż to takie piruety wyprawiał.? Lipie nic nie będzie , bo moja jest co roku przycinana na kulę.
A jak tam wysiewy.Już poczyniłaś, bo wyczytałam,że ziemia była kupiona.A oznaki wiosny już masz?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dopisuję się do wątku :wit działo się, oj działo w poprzednim tygodniu - sprytnie przycięte drzewo ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam wszystkich serdecznie a szczególnie nowego gościa ;:4 ;:4
Przepraszam że was zaniedbuję ale nie wyrabiam na zakrętach .
Jadziu ;:196 To syn - on alpinista to wie jak się zabezpieczyć . Na razie się nie da nic robić bo snieg topnieje i błoto coraz większe .
Dzisiaj mąż porznął piłą te grubsze na ognisko a resztę do rozdrobnienia - tylko kiedy ?? Jest tak brzydko , ciemno i mokro ze nie chce się nic robić .
Ewuniu lipa cudna ale ale plac wąski i potem trudno by było podciąć i tak trzeba było pilnować żeby na sąsiada płot gałęzie nie leciały .
Ja bałam się patrzeć z dołu na niego , a on ręce rozkładał :D
Stefciu jeszcze trochę ma być skrócona ale deszcz nas pogonił - może jeszcze nas odwiedzi to podetnie jeszcze .
Marysiu oj działo się , dzieło i dalej się dzieje bo wszystko musieliśmy zostawić bo deszcz nas pogonił , teraz dopiero sprzątanie powolutku .
Rozdrabniarkę wypożyczymy tylko trochę przygotujemy te gałęzie do cięcia .
U nas nie ma słonka - piątek , sobota i niedziela nawet mżawka co chwile leciała , dzisiaj nie padło ale też szaro i smutno .
Na jutro znowu deszcz zapowiadają a tak przydałaby się pogoda .
dziękuję Ci kochana bardzo i odwzajemniam ;:196 ;:196
Iwonko Coś zaczyna się dziać ale pracy jeszcze multum , żeby te gałęzie posprzątać to trochę zejdzie a tu mokro i nic się nie da podgonić :wink:
Witaj Aniu ;:196 Powolutku ruszamy , najpierw lipa a potem rozbiórka starego domku . Ja to nie wiem za bardzo gdzie ja to będę składować , bo jeszcze rozbiórka nas czeka to też drewna będzie dużo . Dziękuję pięknie .
Alu syna mam takiego odważnego - ja bałam się z dołu patrzeć na niego :D
Jeszcze nic nie siałam , ziemia jest i się grzeje - coś zawsze przeszkadza , wyjazdy , goście , jakieś załatwienia i tak schodzi , ale jutro córcia juz jedzie to zostaniemy sami i biorę się bo nie ma na co czekać . Oznaki wiosny są ale dzisiaj tylko na chwilkę wpadłam na działkę i nic nie zrobiłam , nawet zdjęć ale już łepki wychylają cebulowe .
Natalio witam serdecznie i cieszę się że znalazłaś ścieżkę do mojej działeczki ;:168
Działo się i będzie się działo - także zapraszam częściej ;:180
Jak uporządkujemy lipę to pójdzie w ruch stary domek a potem to już chyba wiosna będzie i kwiatuszki ;:108
Bardzo Wam dziękuję że o mnie pamiętacie ;:4 obiecuję poprawę , myślę ze nadrobię wszystko .

Dzisiaj nie zdjęcia a lista bylin - kiedy które kwitną .
co sadzic z bylin aby miec kwitnaco od wiosny do jesieni ?? kilka popularnych bylin :
Od II - zaczynaja ciemierniki kwitnac

III - ciemierniki, miłek wiosenny,pierwiosnek gruzinski,pierwiosnek wyniosly,gęsiówka kaukaska,miłek wiosenny,przylaszczka

IV -fiolek wonny,bergenia,miodunka pstra,barwinek,smagliczka skalna,zawilec gajowy,epimedium

V- sasanka,bodziszek korzeniasty,kuklik szkarlatny,pelnik europejski,ubiorek wieczniezielony, serduszka,goździk siny,konwalia,kokorycz, chaber górski

VI - dzwonek skupiony,łubin, przegorzan, dyptam jesionolistny,firletka,rozwar,piwonie ogrodowe,wielosił,kuklik chilijski,funkie, tojesc kropkowana,dębik, odętka,rojniki, tawułki,

VII - przetaczniki,krwawniki,liatra,liliowce,nachylki,pysznoglówka,rudbekia blyskotliwa,pluskwica groniasta,chaber wielkogłówkowy,floks wiechowaty, jeżówki

VIII- ,sloneczniczek szorstki,juka ogrodowa, dzielżan,rozchodnik okazały,zawilec japonski,tojady,nawłoc ogrodowa

IX-aster nowobelgijski, bodziszek krwisty,aster krzaczasty,zlocienie ogrodowe,
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Tereniu, widzę że u Ciebie robota na całego , ja podobnie jak Ty też nie wyrabiam na zakrętach, co chwilę ktoś przyjeżdża , wyjeżdża, zostawiają " na przechowaniu " pieski i tak w kółko , nawet nie mam czasu zajrzeć do ogrodu, dobrze, że jeszcze jest zimno i człowieka tak nie kusi. Aktualnie znów czekam na gości, przyjeżdżają jutro.
Pozdrawiam.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu dziękuję za kolejną rozpiskę ... bedzie wiadomo czego wypatrywać :D choć wiadomo,że nie mam więcej niż połowy, ale zawsze dobrze wiedzieć ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, dzieje się u Ciebie, oj dzieje! ;:63
U mnie jeszcze zalega śnieg i lód, a pomiędzy nimi woda i błocisko. ;:145 Nie ma mowy o wejściu pomiędzy rabaty bez wysokich kaloszy. ;:222
Jutro zabieram gumiaczki z domu i do roboty. :pogon Muszę oberwać listki zalegające na różanych gałązkach. ;:108
Ziemię już posiadasz, więc do siewu, kochana! ;:303
Niech Ci słonko ;:3 ;:3 zaświeci. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu!
Czyli z lipy będzie bonsai? ;:306 Tylko jakby co to pamiętaj, że to cenne drewno dla rzeźbiarzy! Mnie jak ścięli prądziarze młodą lipę w polu to takie grubsze gałęzie suszę na łyżki lipowe :D
Oj! przydałby mi się taki synek do przycięcia moich modrzewi, bo też mnie przerażają ;:oj
U mnie brzydko, mokro i cały czas leje. Woda i błoto wszędzie!
To już lepiej posiedzieć przy woreczku z ziemią ;:306
Udanych i bujnych siewów ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Twój synek odważny facet ;:333
Ja też mam duże drzewa do przycięcia i z obu stron druty ,prądowcy ominęli moje drzewo ,a do sąsiadki weszli na podwórze i i z jednej strony ogolili piękny srebrny świerk .
U mnie też straszne błoto na działce .
Przydatne lista kwitnących kwiatów .
Pozdrawiam ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Tereniu dziękuję za następne przydatności kwitnących bylin.....już zapisałam do notesiku ;:196
U mnie brzydko , cały czas leje deszcz brr... ;:131
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,widzę,że praca wre u Ciebie,dobrze,że masz taką wykwalifikowaną pomoc,czy cała lipa pójdzie do ścięcia?trochę się kwiatuszkom odsłoni i będą miały więcej słoneczka ,ja nawet tej lipy nie pamiętam jak byłam u Ciebie tak jestem spostrzegawcza,chodziłam po ogrodzie z głową w dół ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam kochani nocną porą ;:4 zajrzałam na forum , przeczytałam wpisy i nie odpisałam i chyba dlatego nie mogę zasnąć :D
Cały dzień ponury , szary , odwiozłam córcię na pociąg i wzięłam się za grzebanie w ziemi - pazurki pobrudziłam ;:306 trochę nasionek wysiałam .
Jutro ciąg dalszy .
Witaj Wiesiu !!!
Już myslałam że zapomniałaś o forum , cieszę się ze jesteś . U mnie też ostatnio ruch jak w Rzymie - ciągle coś się dzieje , a ja nie nadążam za wszystkim .
Czy już coś wysiewałaś ?? czy jeszcze czekasz ?
Dziękuję i również pozdrawiam .
Ewuniu nie ma za co - tak pomyślałam że się przyda .
Trzeba by tą listę uzupełnić ale nie ma czasu bo zaczynam wysiewać - Wy już się cieszycie siewkami a ja dopiero sieję .
Witaj Lucynko dziękuję że znalazłaś siłę i czas żeby zajrzeć do mnie ;:196
Na działce też mam śnieg , błoto , wodę i jeszcze dzisiaj co chwilę lało , nie da się nic robić ale w czwartek muszę jechać i tam powysiewać bylinki .
Mam ziemię i w domu i na działce , w domu już zaczęłam wysiewać .
Bardzo Ci dziękuję ;:196 i wzajemnie .
Marysiu witam Cię !!!
Zobaczymy co z tej lipy wyjdzie ?? Nie ma się gdzie z tym drewnem rozkładać ale plany na wykorzystanie są , tylko co z tego wyjdzie to zobaczymy .
Marysiu u mnie podobnie - woda stoi bo ziemia zmarznięta więc wzięłam się za woreczki i powolutku wysiewam , kilka pojemniczków zapełnione .
Bardzo Ci dziękuję ;:196 Ty już się cieszysz siewkami ale i moje urosną .
Alu kochana witaj ;:196 już się martwiłam o Ciebie bo zaglądałam do Twojego wątku a u Ciebie byłą cisza .
Lipa wysoka naprawdę , dobrze że syn przyjechał i pomógł przyciąć .
Błotko chyba wszyscy mamy , dopóki słoneczko nie przygrzeje tak będzie .
dziękuję i też odwzajemniam ;:168 ;:196
Stefciu cieszę się że się przydała ;:196
Pociesz się - u mnie tak samo .
Witaj Martusiu :wit
Praca nie wre bo się nie da - tak troszeczkę , to co się wykradnie że tak powiem - przydało by się słoneczko to byśmy pracowali pełną parą .
Masz rację lipa zabierała słoneczko kwiatkom , będą miały lepiej , choć mi jest jej szkoda bo taka dorodna była .
Martusiu my zielono zakręceni zazwyczaj patrzymy w dół na kwiatki , czasami spoglądamy trochę wyżej na jakieś krzewy .
Bardzo dziękuję i też posyłam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczne hortensje ;:63 ile ich masz?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu cudne hortensje .Fajnie mieć syna alpinistę, bo któż by wlazł na tak wysokie drzewo i je ściął. Ojej zaczyna się u Ciebie gorący sezon ;:215
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Natalio :wit
Dziękuję w imieniu hortensji - nie wiem ile ich mam dokładnie , bo trochę zamieszania było z nimi , przenosiłam je ze starej działki na nową , kilka padło , część dokupiłam , kilka ukorzeniłam - jak ruszą to policzę i będę chciała je opisać bo nie wszystkie etykietki wiszą , komuś były potrzebne :)
Jadziu dzięki ;:196 a jak tam patyczki żyją czy podesłać jak będę cięła ??
Syn rzeczywiście odwalił kawał roboty , szkoda że pogoda się popsuła i nas deszcz pogonił bo by nam pomógł jeszcze ładnie dokończyć i posprzątać :D
Boję się tego sezonu - bardzo ;:108
Dziękuję Wam za odwiedziny i zapraszam ponownie ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, śliczne masz hortensje! ;:138
Kłosowiec kwitnący niebieskimi kwiatkami pięknie dominuje na rabatce. ;:333 Śliczny odcień niebieskiego! ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”