Róże w ogrodzie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2016

Post »

Też bym chętnie zobaczyła twoje podpory na róże. Jestem właśnie na etapie planowania czegoś do siebie. Motam się między różnymi stylami ;:223
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Moni też tak uważam, jestem zadowolona. :D

Ewa na zdjęcia trzeba poczekać, podpory mam u pana, który je robił. Na działkę dojadą dopiero koniec kwietnia - maj.

Jola podpory zaprojektowałam tak, żeby były jak najmniej widoczne między różami.
Jak pisałam wyżej na zdjęcia trzeba poczekać.
Te moje są dostosowane do moich potrzeb. Myślę, że twoje niektóre róże potrzebują bardziej rozbudowanej konstrukcji.
Zerknij po sklepach internetowych co mają w ofertach, a jak nic nie wypatrzysz, to zrób tak jak ja ... ;:108
pobuszuj po sklepach z gotowymi artykułami metalowymi i zaprojektuj sobie sama z tego co można kupić ;:204
Pozostanie Ci tylko spawanie tych elementów i malowanie.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Wszelkie podpory, podpórki, pergole i inne tego typu niezbędniki zabierają mi sen z powiek! Gdy człowiek chce kupić, to zaporowe ceny i mina męża powodują, że najczęściej odchodzę z kwitkiem. Razem z dziewczynami cierpliwie poczekam do maja, żeby zobaczyć Twoje podpory.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Maja, zrobiłam dokładnie tak jak ty. Widząc ceny podpór poprosiłam eMa o wykonanie. Skończyło się na tym, że razem ze znajomym zaczęli kombinować czy nie robić tego na szerszą skalę, a ja dalej zostałam bez jasnego potwierdzenia czy będą zrobione czy to takie męskie obiecanki i gdybanie.. ;:224
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Też jestem strasznie ciekawa tych podpór ;:65
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Podpory sama sobie pospawam, szukam tylko inspiracji ;:65 Dobre pomysły są w cenie ;:333
Niestety stal jest dość droga, sprzedaje się ją na kilogramy, stąd takie ceny podpór. Zależy czy kształtowniki są puste czy pełne, jak są grube, ile elementów ozdobnych. Wszystko przećwiczyłam robiąc stalowe ogrodzenie.
Ja mam migomat i spawarkę, tylko muszę sobie dokupić maskę taką, której nie trzeba trzymać, bo dwie rączki potrzebne ;:306 Muszę wynaleźć pomysły na proste wzory bo nie mam giętarki i ręcznie mi to różnie wychodzi ;:222

Czekamy zatem do maja :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

April pisze: Ja mam migomat i spawarkę, tylko muszę sobie dokupić maskę taką, której nie trzeba trzymać, bo dwie rączki potrzebne ;:306 Muszę wynaleźć pomysły na proste wzory bo nie mam giętarki i ręcznie mi to różnie wychodzi ;:222
Kochana, zapisuję się na kurs spawacza ;:oj ;:oj I będę miała podpory bez niczyjej łaski i czekania w nieskończoność ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam wieści że na działce nie mam już śniegu ;:oj jestem naprawdę zaskoczona.
Szybko się wszystko roztopiło i podobno nie ma zalegającej wody. :D
Bardzo się cieszę, chyba w weekend wybiorę się na przegląd jak to wszystko wygląda.

Ewa zgadzam się ceny podpór są wysokie, a ponieważ potrzeba jest ich w ogrodzie spora ilość w różnych formach i wielkościach, to musimy szukać tańszych rozwiązań. ;:333

Sabinko :;230 hahaha? ja znając zapał naszych e-musiów do tego typu prac, działam i mam to co sobie wymyśliłam.

Ania, podpory są bardzo proste, o takie mi chodziło. Zdjęcia dopiero w maju. ;:108

Jola wow jestem pod wrażeniem ?. :D spawać bym nie potrafiła. Giętarki nie musisz mieć, poszukaj tyko samej usługi wygięcia.
Zrób projekt motywu na podporach. Pomysłu poszukaj w necie, można coś wybrać.
Temat ogrodzenia przerabiałam. Dziś internet daje dużo możliwości również tych edukacyjnych.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Maju :wit
U mnie, już też nie ma śniegu. Szukałam jakichkolwiek oznak wiosny, ale nic nie widać :( . Na razie chyba żadna róża nie przemarzła, chyba że później coś wyjdzie w praniu.
Dzisiaj na pocieszenie domówiłam sobie kolejną Teasing Georgię i Munsted Wood ( Munsted dla mamy , chyba... ;:183 ). Tę kolejną Georgię mam zamiar posadzić obok Laguny - jak myślisz, będzie to pasowało?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Werka
kolorystycznie jak najbardziej Teasing Georgia pasuje do Laguny. Jeżeli lubisz takie połączenia ;:108
Tylko musisz wiedzieć, że TG, nie rośnie zbyt wysoko i kwitnie raczej na końcówkach pędów i słabo powtarza kwitnienie.
Poza tym jeżeli posadzisz TG w bliskim sąsiedztwie L, to Laguna swoim pokrojem przykryje TG.
Zdecyduj sama, ja raczej obu róż nie sadziłabym obok siebie. ;:185
TG posadziłabym w towarzystwie innych angielek, tych troszkę niższych, które dobrze powtarzają kwitnienie. Zestaw fajnie się
prezentujący to, Teasing Georgia, Lady of Shalott, Lady Emma Hamilton i Princess Alexandra of Kent i mocniejszy akcent
koło nich To właśnie Munstead Wood. ;:170
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spokojnie dziewczyny, sama jestem jeszcze raczkująca w tym temacie. Ale na moje potrzeby wystarczy. U mnie tata spawał ogrodzenie, mąż się próbował nauczyć ale to nie jego bajka, syn szybciej chwycił bakcyla. A ja, no cóż, lubię być samowystarczalna i lubię majsterkowanie :wink:
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

No to Maju zabiłaś mi ćwieka ;:14 . Muszę teraz trochę pomyśleć, żeby później przesadzania nie było. Na zrobienie takiej rabatki, którą doradziłaś niestety nie mam miejsca ;:185. Chociaż bardzo mi się podoba takie połączenie ;:108. Może kiedyś, jak coś wymarznie ;:170
Wczoraj widziałam czubek hiacynta, wychodzącego z ziemi :tan. Róże u mnie mocno rozbudzone, wszystkie mają duże czerwone nosy, oby tak dalej - będzie pięknie (jak nie nadejdą żadne mroziska :evil: )
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Widzę Maju, że wybudziłaś się głębokiego, zimowego snu ;:306 . U mnie niestety nie jest tak fajnie, woda stoi na trawniku a na rabaty nie da się wejść. Dla mnie to nic nowego, jak kiedyś weszłam za wcześnie na rabaty, to mi zassało kalosze i musiałam wracać do domu w skarpetkach ;:173 , kalosze wyciągał mąż. Teraz już grzecznie czekam na sprzyjające warunki ;:108 .
Jestem ciekawa Twoich piennych, daj znać jak będzie już coś wiadomo. Tak mnie korci, żeby je kupić ;:224
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju ja też czekam już na ciepełko ;:3 Na razie codziennie pada ;:47