Różom na zdrowie
- apus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różom na zdrowie
Taro, byle jakiś wygłodzony pies tego nie wykopał 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie by to nie przeszło, ja pod każdym krzakiem mam coś zakopane ,niech no tylko przypadkiem odkopię, to mój pies zaraz przenosi pod inną róże, oczywiście jak nie widzę
Jeszcze trochę i będę widziała chodzace róże. 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Nie jestem w temacie i przecieram oczy ze zdziwienia, po co pod róże wkopywać głowy ryb? Reniak - co masz zakopane pod krzakami róż? 

- Reniak
Mięsko, kochana, mięsko na ładnych kosteczkach
Mam psa z azylu i mimo iż jest u nas już z 7-8 lat to zawsze zakopuje kości ,głównie to całe nogi wieprzowe, po jakimś czasie je sobie odkopuje. Nic na to się nie poradzi, a po co rybie głowy to nie wiem, mogę się domyślać

Mam psa z azylu i mimo iż jest u nas już z 7-8 lat to zawsze zakopuje kości ,głównie to całe nogi wieprzowe, po jakimś czasie je sobie odkopuje. Nic na to się nie poradzi, a po co rybie głowy to nie wiem, mogę się domyślać

- ewka36jj
Jak rybka to chyba dla kotka? 

- Reniak
Nie wiem skąd się wzięło ze koty lubią rybki
moje i okoliczne w nich nie gustuja 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Nasza piesa uwielbia rybę nie tylko kota
a głowy jako nawóz który ma dużo fosforu.To cytat z pewnego forum nie wiem czy mogłabym dodać link do tej stronki dlatego tylko w skrócie .Test był robiony na trzech fiołkach Do jednej doniczki poszła głowa ryby do drugiej Osmocote a w trzeciej tylko sama ziemia. cytat Autor artykułu zastanawiał się nad sposobem dokarmiania praktykowanym przez nasze babcie. Nie wiedział jednak jakiego gatunku użyć, czy ma to być ryba morska czy słodkowodna. W ostateczności zdecydował się na słodkowodne, przekonała go do tego większa zawartość fosforu.
Resztę i dalszy etap widać na zdjęciach, w jednej doniczce jest kawałek rybiej głowy w drugiej kilka ziaren nawozu sztucznego osmocote i fiołek kontrolny z identycznym substratem bez nawozu.
Warunki uprawy identyczne, pod sztucznym oświetleniem, podlewanie przez knot
Wnioski:
Głowa pobudziła naturalne procesy zachodzące w glebie, pojawiło się w niej sporo życia: grzyby ( na początku nawet pleśnie), bakterie, muszki Shocked Fiołek był zdrowy, najszybciej zakwitł. Brak oznak niedoborów pokarmowych.
Fiołek z osmocote przejawiał w dalszej uprawie skutki przenawożenia tj. zwarty pokrój, ciemnozielone liście brak kwitnienia, wolniejsze przyrosty. Pewnie gdyby dawka była odpowiednio mniejsza rezultaty byłby jak przy pierwszym fiołku.
Fiołek kontrolny w tym samym substracie co 2 poprzednie ale bez dodatków rozwijał się dobrze ale wykazywał oznaki zagłodzenia. Braki azotu - jasne liście, późniejsze zakwitnięcie - być może braki fosforu.
Jeśli ktoś będzie chciał to podam linka z tej stronki na PW

Resztę i dalszy etap widać na zdjęciach, w jednej doniczce jest kawałek rybiej głowy w drugiej kilka ziaren nawozu sztucznego osmocote i fiołek kontrolny z identycznym substratem bez nawozu.
Warunki uprawy identyczne, pod sztucznym oświetleniem, podlewanie przez knot
Wnioski:
Głowa pobudziła naturalne procesy zachodzące w glebie, pojawiło się w niej sporo życia: grzyby ( na początku nawet pleśnie), bakterie, muszki Shocked Fiołek był zdrowy, najszybciej zakwitł. Brak oznak niedoborów pokarmowych.
Fiołek z osmocote przejawiał w dalszej uprawie skutki przenawożenia tj. zwarty pokrój, ciemnozielone liście brak kwitnienia, wolniejsze przyrosty. Pewnie gdyby dawka była odpowiednio mniejsza rezultaty byłby jak przy pierwszym fiołku.
Fiołek kontrolny w tym samym substracie co 2 poprzednie ale bez dodatków rozwijał się dobrze ale wykazywał oznaki zagłodzenia. Braki azotu - jasne liście, późniejsze zakwitnięcie - być może braki fosforu.
Jeśli ktoś będzie chciał to podam linka z tej stronki na PW
- ewka36jj
Dziękuję Jadziu za wyjasnienie, naprawdę nie wiedziałam w czym rzecz! Jak to miło z mądrym pogadać 

Witam. Chialam dopytac oefrkty nawozenia roz rybami. Ja tez mam psy wiec zakopanie glow w ziemi skutkowaloby ich wykopaniem i uszkidzenidm roz. Ale jakby te glowy ryb rozgotowac i zmiksowac/ zblendowzc? Ktos moze juz stosowal ten sposob? Moze podzieli sie efektami?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Pisownia niezgodna z regulaminem forum § 3.2
Dalsze pisanie postów w takim stylu spowoduje ich usunięcie.
Dalsze pisanie postów w takim stylu spowoduje ich usunięcie.