Witajcie dziewczyny kochane
Pogoda u nas strasznie mokra i wietrzna, ja dziś na rozmowie byłam, do pierwszego mam czas na zastanowienie się, moja praca polegała by na tym żeby przypilnować 13 osób, aby dobrze pracowały, no i już koleżanka mi powiedziała, ale Ty była byś ta dobra, a kto by dostawał po głowie, jak będzie zrobione nie tak jak powinno?, no kto?, ale jeszcze nie powiedziałam nie, zastanowię się, a w między czasie szukam dalej, mam wybór
Jadziu zaszalałam, a to nie wszystko jeszcze, a obiecałam sobie przecież, że tylko pomidorki i papryka, ale ja tak nie mogę
Karolka, patyczki zadołowane w piwnicy, inne w domu w doniczkach, a miałam sobie nie zastawiać mebli

, zaraz zobaczę co u Bąbelka
Alu arbuza miałam w tamtym roku ale to jakaś chyba miniaturka była, bo maleńki był i dam sobie w tym roku spokój z arbuzami, nie wyszło mi i tyle

, pracy jeszcze nie znalazłam, jeszcze szukam, teraz jeszcze mogę wybierać, bo w marcu jeszcze idę do szpitala, to i tak jeszcze nie zacznę na razie pracy
Martusiu i gdzie ja to znowu posadzę
Elu ja tak na prawdę mam do dyspozycji jeden parapet, ale robię jakieś dziwne budowle i zastawiam okno wzwyż
Lucynko mam nadzieję, szwagier już po operacji, na jutro zaplanowałam odwiedziny w szpitalu, lekarze mówią, że wszystko dobrze i tego się trzymamy, u Ciebie Lucynko też wszystko dobrze będzie, mamusia poczuje się lepiej to weźmiesz ją do siebie, sił będzie nabierała pod dobrą opieką

ja jutro planuję w drodze do szpitala zajechać na działkę, mam po drodze, chcę zawieźć kilka worków liści jeszcze, szkoda, bo przeleżały zimę i są już lekko przekompostowane, to wyrzucę na rabaty, przyda się trochę papu naturalnego roślinom
Basiu mam taka nadzieję
Janeczko, zdążysz, u nas jest troszkę wcześniej wiosna, ciepło jest od kilku dni, teraz deszczowo ale ciepło nadal, to liczę, że siewki niedługo do namiotu pójdą
Iwonko i to kradzione nasionka, nie wiedziałam czy dojrzałe, ale okazały się jak najbardziej dojrzałe z czego bardzo się cieszę

, Iwonko kciuki się przydały, wszystko dobrze
Marysiu Adaś pozdrawia również, dziękujemy