Ogród z furtką

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z furtką

Post »

Aniu piękna wiosna, a te łany tulipanów. Pięknie!
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,będę myśleć tego dnia,trzymać mocno kciuki i przesyłać pozytywne fluidy by wszystko się udało ;:167
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p

Post »

Aniu pozdrawiam i zdrówka dużo życzę ;:167 Co u Ciebie,czy wszystko dobrze?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Witajcie. Nie było mnie troszeczkę, ale ogród obudził się do życia w błyskawicznym tempie, więc i ja zmuszam się do aktywności. Jest mi znacznie trudniej, bo ciągle mam ograniczenia w poruszaniu się. W tym roku wiele rzeczy nie będzie zrobionych, wiele miejsc zarośnie chwastami, ale nic na to nie poradzę.
Jeśli Bóg pozwoli i wrócę do zdrowia to mam nadzieję nadrobię zaległości.
Ten sezon zaczęliśmy od wycinki dużych drzew, które albo pokonały choroby, albo my sami zdecydowaliśmy, że mamy ich dosyć.
Pod piłę poszły więc dwa modrzewie /jedne z pierwszych drzew zasadzonych na działce/, bo stwierdziliśmy, że to wielkie śmieciuchy, które traciły swój urok, ogołacając się od dołu i były siedliskiem przędziorków.
Po nich wyrzuciliśmy świerk conika, dwa cyprysiki "Ivonne", piękne krzewy, które wymarzły, bo były podlewane zimą i latem wodą z oczyszczalni ścieków. Po założeniu podlewania automatycznego ten błąd został naprawiony.
I największa strata to wycięcie pięknego świerku, który został zaatakowany przez jakąś chorobę / nie wiem co to/ i zrzucił większość igieł.
Powoli zapełniamy puste miejsca i nabieramy mądrości przy wyborze następnych gatunków.
Mariuszu witaj w moim ogrodzie i wybacz tą zwłokę w odpowiedzi. Tego świerka niestety już nie ma a obok rosną dwie sosny Varelki.
Planuję posadzić na to miejsce takiego samego, tylko trzeba czasu kilku lat, aby wyrósł.
Soniu dziękuję za wsparcie. Bardzo to doceniam. W tym roku też skorygowałam kształt kilku świerków, a jak będę na siłach to do fryzjera zaproszę tuje Daniki.
Ewelino miło, ze zaglądasz i w miarę możliwości będę zamieszczała nowe fotki.
Asiu wiosna to dla mnie najpiękniejsza pora roku. Odbieram ją każdym zmysłem. Nadsłuchuję śpiewu ptaków, najlepiej przed świtem i wieczorową porą, wdycham upajające zapachy kwitnących drzew i kwiatów i zachwycam się tym co widzą oczy.
Kaszko wybacz, że nie pisałam i dziękuję za troskę. Mam nadzieję, że będzie lepiej. Jeszcze w tym miesiącu kładę się na kilka dni do szpitala. Oby nie było niespodzianek. Dzisiaj kilka pierwszych zdjęć tej wiosny. Jestem bardzo opóźniona w ich robieniu, bo pierwsze tulipany już przekwity, ale następne na szczęście dopiero startują.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Och jak dobrze, że jesteś.
Aniu, życzę Ci regeneracji sił. Ogród sobie poradzi, a jak kilka chwastów urośnie, to będzie bardziej eko :)
Kompozycje u Ciebie zapierają dech. Plamy kolorów wśród tulipanów budują piękny nastrój.
Z sąsiedzkim pozdrowieniem!
Ania
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Masz cudowny ogród ;:138. Tulipanów masz tysiące, cudowne są . Życzę Ci dużo zdrowia i powrotu Twoich sił. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu cieszę się że pokazałaś nam piękne tulipany, u Ciebie ich taka mnogość i różnorodność.
Ze zdrowiem na pewno będzie dobrze.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Dziękuję Jolu. Ciągle wybieram się do ciebie, tylko niestety nie dojeżdżam.
Proszę powiedź na czym pnie się hortensja pnąca, /kiedyś dostałam ją od ciebie/, czy ona ma przylgi, czy trzeba jej rozciągnąć sznurki?
Nie mogę się dodzwonić do pana, który handluje roślinami na Ruskiej, czy byłaś może w tę sobotę lub czy się wybierasz w przyszłości?
W tej chwili bardzo leje, a ja szczęśliwie kwadrans temu zeszłam z pola. Dzisiaj sporo poprzesadzałam więc taki deszcz bardzo mnie cieszy.
Tulipanów mam sporo, ale tam gdzie mi najbardziej zależy, to w tym roku zakwitła mało. Widocznie jesienią muszę posadzić nowe.
Do zobaczenia ;:196
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Pięknie u Ciebie -tulipanowo ,zdrówka życzę Kasia
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu wybieram się na Targ pod Zamkiem i właściwie to dzisiaj mogłam tam podjechać bo nie spałam od 4 .Mam takiego śpiewaka w budce naprzeciwko drzwi balkonowych od sypialni, wprowadził się w tym tygodniu i śpiewa tak że zagłusza kosiarkę-to pan szpak z żoną.
Mam nadzieję ze ze zdrowiem już lepiej bo czytam że ostro przesadzasz rośliny.
Mam nadzieję ze uda Ci się do mnie dojechać.
Pozdrowienia dla Adama.I myzianko dla kotów. :)
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p

Post »

Aneczko jak dobrze,że jesteś ;:196 Zdrówka życzę i pokonania wszelkich przeciwności.

Ogród wiosenny prześliczny,łany tulipanów budzą zachwyt ;:138 Zima i przedwiośnie dało się ogrodom we znaki,szkoda roślin.U nas też wymiana ale największe starty w trawach.A u Ciebie jak? Odbiły wszystkie?

Uściski wiosenne przesyłam :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Czekam z niecierpliwością na Twoje hortensje ;:108 w końcu to Twoje okazy były dla mnie inspiracją ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p

Post »

Aniu tak dawno Cię nie było...
Mam nadzieję,że u ciebie jest wszystko dobrze,zdrówka Ci życzę kochana.
1Kasia1
100p
100p
Od: 1 lut 2016, o 17:23

Post »

Aniu tęsknimy za Twoim ogrodem :( idzie wiosna, wracaj do zdrowia
Pozdrawiam - Kasia :)
Dom w Lukrecji z ogrodem
gloff
1000p