Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Arturze, witam wieczorkiem :-)

PS: Arturze, swoje zachcianki należy spełniać :-) Skoro choinka już opuściła strych, to ubierz ją nie tylko w lampki

;:114
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj !
Hehe.. , żeby to tak u nas jedna choinka w domu była mniejsze wieksze , w kazdym pokoju , stroiki , lampeczki , łańcuchy.. , na razie przybrałem w lampeczki tylko troche bo mi sie jede popsuły :evil: , jutro pójde kupic nowe.... , albo popróbuje z tata naprawic... , chociaz za bardzo popsute... Reszte ozdób powiesze w czwartek.. , bo nie mam czasu... Czeka mnie znoszenie sterty pudeł i worków z ozdobami i gróntowne naprawianie razem z tata 6 kompletów swiatełek.... :lol: , bedziemy mieć zajecie do świąt :) . Ale zanudzam.. , uwielbiam świeta po prostu... :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Arturze, nie zanudzasz :-0 Miło się z Tobą rozmawia :-)

U nas w mieszkaniu też tak było, jak syn był mały ... w każdym pomieszczeniu choineczka, stroiczek, na firanach migające maleńkie gwiazdeczki iiii to od początku grudnia, hihihi :-0
No, ale co się nie robi dla dziecka ;-)
Teraz, wszystko symbolicznie. Syn ma już 20 lat :-)

Z tą naprawą 6 kompletów oświetleniowych, to będziecie mieć sporo roboty. Rozkładanie tych kabelków i szukanie, która żaróweczka nie działa - strasznie to czasochłonne :-)

PS: Jestem przekonana, że uwiniecie się z tym szybciutko :heja
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ja chyba z tego nie wyrosne... :lol: , zaraz bedą fotki domowych z nowego aparatu :D .
Też mam taka nadzieje , ze jakos to naprawimy... , jeszcze trzeba mi 7 kompletów.... kupic.... :shock: , na garaz i jak to moja mama mówi na nasza spasioną choinke.... " rypa" :shock: :lol: , ledwo sie nam w pokoju mieści , 2 lata temu przewróciła sie na sylwestra...
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Artur dawno mnie nie było a tutaj wyczytałem że masz nowy nabytek :D
Jakiego koloru jest Twoja malutka poinsencja :?: :roll: Liczę że dodasz fotki :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mój ukochany storczykowy parapet :D :
Obrazek

Ficus wyprowadzony z ruiny.. miał 4 liscie... :
Obrazek
Malutka poinsencja :
Obrazek
fiołek
Obrazek
Ten cudny storczyk miał byc mój ale dostanie go sąsiadka od babci na imieniny... , i tak mam za duzo rózowych z białym... , kupie sobie innego :D :
Obrazek
Beniaminy :
Z malutkiego szczepka uchodowany przeze mnie... :) :
Obrazek
Wszystkie ze szczeków oprócz tego w brazowej doniczce ( tamten jest wyprowadzony z łysiny.... )
Na razie tyle , żeby w watku było kolorowo chociaz troche....
Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

krzysiek86 pisze:Artur dawno mnie nie było a tutaj wyczytałem że masz nowy nabytek :D
Jakiego koloru jest Twoja malutka poinsencja :?: :roll: Liczę że dodasz fotki :)
Nie zauwazyłem twojego postu... :oops: , malutka poinsencja jest wyzej za 5 zł... Sąsiadka wzięła ogromna , wielgachna za 45 , jest bycza.. , ja tez sobie jeszcze na pewno jakies wieksze kupie , conajmniej jedna... :lol:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No już widziałem bardzo ładna. A ta roślinka na drugiej fotce to raczej nie fikus a kroton :lol: :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A storczyków to ja Ci pozazdroszczę, ich hodowla u mnie w domu raczej się nie powodzi. :lol: :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:oops: :oops: :oops: , widzisz , wiedziałem , a powiedziałe co innego.. , od dłuzszego czasu myle.. , bo ten kroton to ma raczej troche inne liście , w sensie , że innyc kształt.. , ja w kwiaciarniach widze troche inne... , dlatego cały czas myle z fkusem... :oops: , sam nawet dobrze nie moge zapamietac nazwy tego co mam , a ładnie rosnie.... :lol: .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

krzysiek86 pisze:A storczyków to ja Ci pozazdroszczę, ich hodowla u mnie w domu raczej się nie powodzi. :lol: :lol: :wink:
Ja uprawiam od kwietnia... , drógiego od czerwca i reszte od od niedawna.. , jakos teraz szybciej zbieram.. , mam jedna vande na sumieniu... :oops: :cry:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tulipan998 pisze::oops: :oops: :oops: , widzisz , wiedziałem , a powiedziałe co innego.. , od dłuzszego czasu myle.. , bo ten kroton to ma raczej troche inne liście , w sensie , że innyc kształt.. , ja w kwiaciarniach widzę troche inne... , dlatego cały czas myle z fkusem... :oops: , sam nawet dobrze nie moge zapamietac nazwy tego co mam , a ładnie rosnie.... :lol: .
Nie przejmuj się ja mam też takie dwa kwiatki które nie mogę zapamiętać i za każdym razem zaglądam do książki :lol: :lol: :lol: :lol: Nazwa może prosta ale do mnie nie dociera. A co do storczyków to powiem szczerzę że ostatnio mnie zaczynają kusić ale jakoś boję się je kupić bo mają duże wymagania i przy moich zdolnościach mogą nie przetrwać. :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Krzyśku- masz tak jak ja :lol: . Dostałam najprostszy w uprawie storczyk Dendrobium nobile i trzęsę sie nad nim jak głupia. Storczyki domowe to istne cuda, ale ja się po prostu boję uprawiać, by nie zmarnować :oops:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dendrobium nobile jest najprostrzym storczykiem w uprawie ? ;:24 myslałem , że phalaenopsis... , nie denerwuj sie tak !
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Łatwo mówić, nie przejmuj się :lol: . Ostatnio najadłam się strachu, bo na listkach pojawiły się kropelki wody. Co się naoglądałam z lupką, czy nie ma przypadkiem pasożytów. Aż sie dowiedziałam, że to najzwyklejsza... gutacja ;:112 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”