Zaplanowałam sobie w sobotę zacząć sezon w ogrodzie, trochę posprzątać i przyciąć. Ale spadł śnieg, wiatr urywał głowę i cały misterny plan upadł w przedbiegach
Energia ogrodowa już mnie rozpiera i nie mam jej jak spożytkować

Za to na parapetach zakiełkowały sadzone dwa tygodnie temu jaskry bordowe

Zdjęć poglądowych brak, wszyscy wiedzą jak wygląda doniczka z malusim czymś zielonym
Za to się pochwalę bo dostałam nowy sekator i nowe nożyce elektryczne do żywopłotu Black & Deckera, bo mój stary Bosch już poległ. Ciekawa jestem jak się będzie cięło. Są przede wszystkim lżejsze od poprzednich.
Takie to zabawki lubią dziewczyny
Blueberry/Natalio witam nowego gościa, pochlebiasz mi swoim wpisem. Wiosną się okaże czy widoki były warte oczekiwanie

Ale serdecznie zapraszam.
Mam coś na powitanie. Lubisz lilie? Bo ja uwielbiam.
Lesiu, no właśnie zima się przedłuża. Niby nie było bardzo zimno, ale mrozy były nieustannie.
Ja nie wchodzę już na stronki sklepów ogrodniczych. Zamówiłam trzy róże i basta. Czeka mnie remont tarasu w maju. Potem się okaże ile mi zostało na chabazie

Lesiu, na spotkanie oczywiście zapraszam. Zawsze jesteś mile widziana. Szczegóły będę podawać na pw.
Wysiewy warzywne miałam zacząć w weekend ale goście mi się zapowiedzieli i musiałam zmienić plany. Co planujesz siać jako pierwsze?
Ewka bardzo dziękuję za fotkę. Absolutnie jej nie wyrzucaj. Nie dość że ładne zdjęcie to przecież za jakiś czas trzeba wiedzieć o czym była dyskusja
Fajny duecik, faktycznie. Sunny Sky ma ładny kształt kwiatów. Tylko czy ona zniesie półcień? Jeszcze nie jestem pewna czy będę dosadzać róże. To na razie pomysł. Mam pod różami przywrotnik ostroklapowy, on jest limonkowy. Chcę go jeszcze dosadzić więcej. Jak to nie zadziała jako rozjaśnienie to będę kombinować z różami.
Bucavu już nie raz się przyglądałam ale to nie mój kolor, nie lubię czerwieni.
Za to Open Arms baaardzo sympatyczna, taka lekko koralowa. Nigdy jej nie widziałam. Masz jakieś zdjęcia jej pokroju? Podczytałam troszkę, że może się wspinać na niskie drzewa. Zaciekawiła mnie
Dorotko, ależ wstawiaj zdjęcia poglądowe do woli. Trzeba zobrazować wymianę zdań, to poznawcze. I zawsze mogę sobie wrócić w dane miejsce i przypomnieć o co chodziło

Bernstein Rose piękna, taka bursztynowa, aż świeci na tym twoim zdjęciu, widziałam. Tylko czy nie "za" elegancka do lasu

Mam zagwozdkę, super wygląda też na blogu Moje róże- moja pasja.
Muszę poobserwować światło na tej rabacie. Ile tam cienia a ile słońca i ocenić co tam można dosadzić. Dzięki.

Pomocnik

klon