Nie wiem czy akurat Dorota stosowała Rhizotonic ale Ja swego czasu stosowałem i byłem bardzo zadowolony. Korzenie były bardzo dobrze rozwinięte i zdrowe. Były też śnieżno białe, więc pełne wigoru. W tym sezonie też kupie w jednym z growshopów.
Or Pera D'Arbruzoo,
Albenga,
Czernomor,
Red Pear,
Brandywine,
Bakłażany :
Chinese White Sword,
Apple Green,
Bianca Rotonda Sfumata Di Rosa,
Slim Jim,
Papryki:
Habanero Big Sun,
Habanero Red,
Naga Bhut Jolokia Peach,
I dzisiaj :
21 odmian papryk + jedna odmiana bakłażana ( Golden Eggs)
Speed Ball
Apricot
Merida Purple
Topepo
Purple Thai Chili
Ramiro
Marconi Purpel
Keckeszaru
Big Bertha
Grueso De Plaza
Chilly chilli
Doux De Landex
Santa Fe Grande
Tabasco
Cayenne Red
Bhut Jolokia Red
Habanero Red
Habanero Mustard
Brown Butlach
Aji Imambura ( dorasta do 2 m !)
Trinidad Scorpion Morouga Yellow
Też właśnie skończyłem wykładać na waciki papryki chili.
Rocoto orange 2 szt.
Brown bhutlah 1 szt.
Tabasco 2
Fatalli Gourmet jigsaw 2
Marbles 2
Chili Tepin 4
Pasiilla Bayo 5 (stare i niepewne nasiona może być nieciekawie)
Chocolate Ghost Pepper 1
Mirasol Yellow 3
Trifetti 1
Na parapecie rośnie już 36 sztuk, a ja wciąż z utęsknieniem czekam na Carolinę Reaper. Tak bardzo nie mogłem się jej doczekać, że pogrzebałem w ziemi i znalazłem siewkę. Jutro pewnie wychyli główkę
Wysiałem też resztę nasion pora z tamtego roku. Odmiana Elephant. Jutro sieję nasiona z nowej paczki plus odmianę Bartek i może sałatę do foliaka. Póki co tyle.
seba1999 pisze:Siej wtedy kiedy inni sieją.
Jak w tamtym roku sialeś za późno to kiedy ? W lipcu ?
Ta to by już pomidory pierwszy raz pikował ;) A może pomylił nasiona ostrej papryki z dyniowatymi ;)
Już w przyszłym roku przeczytamy tu o wykiełkowaniu ogórów gruntowych w grudniu, ostra papryka we wrześniu ;)
Ludzie wklejają realne terminy wysiewu, i proponował bym się do nich stosować. Jeśli uważacie że termin na pomidorki jest odpowiedni rozumiem że każdy dysponuje sporym growbox`em dla całej rozsady.
Nie posiadam Grow Boxa. A dyniowate wysiałem za wszczęśnie ponieważ myślałem, że koniec lutego to dobry termin. (przesadzając do gruntu chciałbym aby miały już z 5 liści właściwych), za późno bo w kwietniu połowie, a w gruncie była dopiero w licu z 4 liśćmi i dynia miała tylko jedna 40kg i na dodatek ręcznie zapylana.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi". Albert Einstein.
Od kwietnia do lipca urosły jej 4 liście w donicy? Matuńciu, moja dynia w miesiąc była już pokaźnym krzaczorem i takie sadziłam w połowie maja, przychodzi mi do głowy tylko, że podłoże Twojej dyni było skrajnie jałowe i niczym jej nie zasiliłeś, ewentualnie że była trzymana przy północnym parapecie? Co się z nią działo, że w ogóle nie rosła? Połowa kwietnia to dobry czas na sadzenie dyń na rozsadę.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka