Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Dorotko jak tak mówisz to wsadzę , tylko czy w piwnicy nie będzie miała ciemno?
Najwyżej potrzymam tam trochę a potem wystawię do altany w jakiś karton zamykany od góry... ;:173

Jadziu ja na razie obserwuję jak idzie kiełkowanie lobelii...kibicuję jej bardzo. ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

moje stoją na balkonie ,przykryte kartonem więc jasno też nie mają,ale ma być lada dzień cieplej więc je odkryję
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olu, a jednak nasionka zaczynają Ci wpadać do koszyczka :lol: Werbenę i dmuszka mam też, ale zbierałam własne nasionka. Taka oszczędność :lol:
Monarda i kocimiętka to byliny, będziesz siała bezpośrednio do gruntu?
Prymulkę też bym dała do chłodu i w jasne miejsce.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bordowa bazylia wykiełkowała ,więc nasionka poszły do ziemi a na ostróżki dalej czekam .W paczce było raczej więcej ciemnych nasionek czyli różowych czy białych ostróżek będzie mało tym bardziej jestem ciekawa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie moi drodzy... :wit
Nie wytrzymałam musiałam wam pokazać jak wiosennie mam za oknem. ;:3 obudziło się wcześnie i radośnie przyświeca. Na dworze cieplutko i wszędzie słychać świergot ptaków....No bajka....
Chociaż śniegu na ogrodzie to mam jeszcze mnóstwo. I to takiego zmarzniętego , mocno zbrylonego...
Ale kilka takich pięknych dni i śladu po nim nie zostanie. :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na rabatach znalazłam takie pierwsze ślady wiosenki.... ;:65

Obrazek

Obrazek

Z racji tego że nie muszę dziś się gonić i szykować do pracy a to słonko pobudziło mnie do działania, nie wytrzymałam i posiałam dalie , żeniszka , rozplenicę i ostróżki. Do skrzynki z pelargoniami sypnęłam parę nasionek smagliczki białej...
Tego pierwiosnka z kapersa dobrze że wyciągnęłam bo już zaczęły mu się listki zaparzać. Miał chyba za ciepło...I przywitał mnie niespodzianką....Ta dam....zobaczcie jaki ma piękny pączuszek. ;:333

Obrazek

Obrazek

Małgosiu monardę siałam prosto do gruntu już w zeszłym roku , ale jakby jakoś przez zimę zniknęła to chcę być zabezpieczona...Najwyżej posieję ją w innym miejscu, z przodu domu. ;:131
Jadziu :lol: nie wytrzymałam i też wysiałam ostróżki...A co tam...
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczna prymulka! No to niespodzianka super :D Tylko w zimne przestaw!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj jak to inni mogą zmotywować :;230 mnie zmotywowała Agusia do siania i dostałam werwy .Dzisiaj pokazały się juz pierwsze siewki pomidorów ,bordowa bazylia poszła do ziemi,wykiełkowała Miechunka peruwiańska .Oj oby tylko pogoda sie ustabilizowała bo jak zacznie sie pikowanie to nie będę mieć miejsca na parapetach ,żeby to wszystko poustawiać ;:124 bardzo miłą niespodziankę zrobiła prymulka
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu a ja widziałam w Auchan i nie wzięłam,proszę jaka niespodzianka,prymulka zakwitnie ;:333
U mnie też dziś był cudny dzień,czułam zbliżającą się wiosnę ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Widzę, że nie tylko ja wiosnę poczułam ;:138 Pierwiosnek też już chyba wyczuł i pcha się na świat, ale żeby w kapersie pąka nawet wypuszczać ;:224 Z pysznogłówką nie powinno nic się stać, ona świetnie zimuje, ale od przybytku głowa nie boli :wink:
U Ewelinki w wątku pisałaś, że oduczyłaś Daisy wchodzenia na rabaty... Nie chciałam się rozpisywać o tym w nie swoim wątku, ale może zdradzisz jak to zrobiłaś? Bergen już raczej nie "szkoduje" w tej kwestii, ale ciekawska Dolly lubi z bliska zobaczyć co to sobie tak rośnie ;:224 Upomnienia pomagają dopóki jestem obok...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Po wczorajszym pięknym dniu ani śladu nie widać. Pogoda zmieniła się o 360 stopni , pada deszcz, jest ponuro
i ogólnie brzydko... ;:222
Wczoraj to latałam jak na skrzydłach, tak mnie ;:3 doładowało a dziś za to nie chce mi się nic... ;:185

Mati prymulka jedną nockę spędziła na oknie w kuchni, dziś już , wraz z dwiema Biedr....wymi wyprowadziła się do domku na ogrodzie. Tam mam okno więc będzie miała jasno i chłodno...
Tylko w razie mrozów muszę pamiętać trochę ją nakryć czymś od góry. Na razie siedzą w kartonie... ;:131

Jadziu tak , tak....czytając inne wątki i oglądając co chwila posiane już nasionka u innych też mnie poniosło....
Musiałam choć troszeczkę.... ;:224 Po paru dniach widzę że gramoli się lobelia...Coś się dzieje..... ;:333

Aniu ja wzięłam prymulkę niebieską a jeszcze zastanawiałam się nad białą ale odłożyłam w końcu.
Bałam się bo z tymi kapersami to już miałam różne doświadczenia.A tu okazuje się że prymulka ma nie jednego pączka. Drugi , którego wczoraj nie dojrzałam jest z boku a jeszcze mniejszy, gramoli się wśród liści.... ;:215

Małgosiu dziś z tą wiosną to nie jest już tak różowo....No cóż , mamy przecież luty!
Co do nauki nie wchodzenia na rabaty , to cały czas upominanie i jeszcze raz upominanie... W końcu mała zaskoczy ,że tam się nie wchodzi bo pani robi się zła. :evil:
Teraz jak Daisy wejdzie , to tylko za mną i to po ścieżkach. Zdarzy się , że ciągnie ją na różane rabaty teściowej, przy domku narzędziowym , ale wystarczy że otworzy się tylko okno w celu zwrócenia jej uwagi, to jeszcze nie zdążę krzyknąć już jej tam nie ma....
Pieski są mądre i szybko kapują o co nam chodzi....Pozdrowienia dla twoich milusińskich. Dla Dolly szczególnie. Wczoraj oglądałam na FB jakiś wpis o porzuceniu szczeniaczków i jedna sunia była taka sama jak twoja mała. Aż się uśmiechnęłam , tak mi ją przypomniała. Cała w loczkach.... ;:167

To teraz na poprawę nastroju pogodowego trochę kolorków....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje pomidorowe już sie wygramoliły teraz jeszcze czekam na papryki lecz widzę ,ze tam też jest ruch w interesie.Ostróżki na razie stoją jak zaklęte, lecz chyba zbyt szybko bym chciała ,żeby wystartowały. Wykiełkowane bordowa bazylia posadzona w ziemię nie daje odzewu lecz chyba jeszcze ze 2 dni zanim podejdzie w górę .Wykiełkowały natomiast pełne maczki czerwone i bedę musiała je wysadzić razem z wacikiem do ziemi lecz potnę go na 4 części i każdy kawałek w osobny kubeczek.Niedługo zabraknie mi parapetów :;230
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu u mnie na razie wystartowała lobelia...Już się pojemniczek zieleni pomalutku. :heja
A w czwartek siałam gazanie i dziś widzę już jedno kolanko wystaje z ziemi...
Ale najlepsze znalazłam na dworze zaraz po powrocie z pracy... Musiałam pstryknąć fotkę od razu a że miałam do dyspozycji tylko telefon , więc zdjęcie jest jakie jest.... ;:224

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich i miłego weekendu życzę....Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Och, Olu - dobre zdjęciowe nowinki ;:138
Wiosna powolusiu wchodzi do naszych ogrodów. U Ciebie już zaczyna swoje koncerty, więc pewnie i do mnie szybko zawita (mam nadzieję, że idzie województwami ;:306 ).
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jaki miły ;:167 obrazek uwieczniłaś Olu ;:333 !Ja byłam wczoraj na działce ale nic z pod śniegu jeszcze się nie pokazuje u mnie.Pierwiosnek fajny sobie sprawiłaś ja ich miałam kilka w różnych kolorach ale już ich nie ma... ;:131 Wczesną wiosną w ub.roku jako pierwsze wyłaziły z ziemi a później mróz je skosił i już ich nie zobaczyłam...

Miłej niedzieli!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu wystarczył jeden dzień słońca i już poprawił nastroje nam i roślinom. ;:173 Prymulka miała ciepło na regale, to już będziesz się cieszyć kwiatkami. ;:215 Zabrałaś się za wysiewy, ;:138 jakoś nie mam w tym roku napędu. ;:174 Daisy wychowasz od małego na towarzyszkę w ogrodzie i będziesz spokojna, że nie zniszczy wszystkiego wokół.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”