Ps. Też kupiłem orangeglo Legutki, 13 nasion z czego jedno połamane
Kawon ( arbuz ) - część 7
-
Drapichrust
- 100p

- Od: 13 kwie 2015, o 20:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 7
Mandolina95, daj sobie z tym spokój i kup włókninę lub tkaninę. Taki materiał ze starej reklamy to zły pomysł, zwłaszcza jeśli to siatka, trawa i drobne chwasty będą przerastać. Drugi powód, to nieznany skład takiego materiału robionego w Chinach z najtańszych tworzyw, byle było tanio. W kontakcie z warunkami atmosferycznymi może powoli ulegać biodegradacji i truć ziemię i rośliny. Jeśli jest z nadrukiem, to tym bardziej jest niebezpieczny. Pracuję na co dzień z takimi materiałami, gdy się rozwija taką nową rolkę to zwyczajnie śmierdzi chemikaliami.
- Mandolina95
- 100p

- Od: 13 lip 2016, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za radę
Mam często różne pomysły, ale nie zawsze mądre
Dopiero nabywam doświadczenie
Kupię jednak agrotkanine 
Pozdrawiam!
Mandolina95 pisałaś, że masz przetestowaną odmianę Bingo, właśnie kupiłem nasiona i mam pytanie, czy one rzeczywiście rosną takie duże jak w opisie, czyli do 12 kg? Pozdrawiam 
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Mandolina95
- 100p

Jak dla mnie Bingo najlepszy w smaku z polskich odmian. Największy mój miał 9,4 kg
Zostawiam tą odmianę również dlatego, że sprawdziła się w przechowywaniu w piwnicy po zbiorach. Rosario zrobił się szybko przejrzały i gumowy, a Bingo trzymał formę i smak 
Pozdrawiam!
Ale to takie Wam rosną na powietrzu, czy z foliaka?
Zostałem właściwie zmotywowany
nie pozostało nic innego jak czekać na kwiecień 
- Dalmore
- 100p

- Od: 25 mar 2013, o 07:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najgorsze to czekanie... u mnie zostaje zestaw z tamtego lata czyli Janosik i Złoty
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Monika dodam jeszcze, że biała plandeka odbijałaby światło słoneczne. Arbuzy uwielbiają ciepełko 
- Mandolina95
- 100p

Faktycznie. Nie ma co kombinować. Arbuzy będę miała w dwóch miejscach, tak jak w zeszłym sezonie. Przy działce koło domu zastosuję agrotkaninę bo inaczej nie dam rady z trawami - wokół mam dużo nieużytków i co bym nie robiła i tak mi się działka strasznie zachwaści :/ A na polu będę ręcznie odchwaszczać, bo tam problemu aż takiego dużego nie będzie
A jeśli chodzi o Orangeglo to na opakowaniu od polskiego producenta zaznaczona jest przewidywalna waga 5-7 kg, a na różnych zagranicznych stronach podana jest waga 20,25, nawet do 30 pounds, czyli tak na oko w przeliczeniu na kg to od 9 do 13,5 kg. Rozumiem, że nasz klimat może nie sprzyjać i celowo waga została obniżona by nie było zawodu. Strasznie jestem ciekawa jak z wagą się ta odmiana sprawdzi
A jeśli chodzi o Orangeglo to na opakowaniu od polskiego producenta zaznaczona jest przewidywalna waga 5-7 kg, a na różnych zagranicznych stronach podana jest waga 20,25, nawet do 30 pounds, czyli tak na oko w przeliczeniu na kg to od 9 do 13,5 kg. Rozumiem, że nasz klimat może nie sprzyjać i celowo waga została obniżona by nie było zawodu. Strasznie jestem ciekawa jak z wagą się ta odmiana sprawdzi
Pozdrawiam!
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Marek kiedyś miał 11 kilowego arbuza Rosario, niewiarygodne
Na opakowaniu jest przedział pewnie do 5 kilo
Ma ktoś opakowanie ?
Myślę, że jak arbuza ma ciepło i dużo nawozu to na pewno duży urośnie. Gleba też odgrywa dużą rolę.
Myślę, że jak arbuza ma ciepło i dużo nawozu to na pewno duży urośnie. Gleba też odgrywa dużą rolę.
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Mam opakowanie Kawon Rosario mieszaniec F1 od Leg. wielkość ok.3-4 kg
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Mam od Błażeja giganta ciekawe czy u mnie wyjdzie w