Moje róże i nie tylko
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje róże i nie tylko
Aniu widzę, że zaszalałaś z zamówieniem
będzie co robić na wiosnę
ja też w tym roku mam pszczółki od Krysi i zakładam swoją pszczelą rodzinę
Trzymam kciuki, żeby wszystkie roślinki się przyjęły i pszczółki się osiedliły

- mimoza55

- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
te maleństwa przetrwają do wiosny
już wyobrażam sobie i słyszę jak brzęczą , koncertują wśród kwiatów
Aniu jak duże kwiatki ma róża Schone Koblenzerin

Aniu jak duże kwiatki ma róża Schone Koblenzerin
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu jakie śliczne róże pokazałaś, Ascot mam ale niewielką bo coś nie może wystartować, ale Ilmenau mnie uwiodła 
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Piekne róże zamówiłaś, szczególnie Lizz wzbudza mój zachwyt. Trzymam kciuki za wszystkie nowozamówione!
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Aniu no to będzie u ciebie i kolorowo i pachnąco, także brzęcząco
Byle pogoda dopisała 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Witam Walentynkowo
Na wstępie pochwalę się moją walentynką z której jestem b.zadowolona, wiadomo Walenty był prowadzony do kasy trudno bowiem wymagać aby wiedział co kupił

bejsonki84 Werka super podpowiedz, że bedę zadowolona z Schone Koblenzerin, a przy okazji powiedz jakie ona ma duże kwiaty bo z tego co widziałam to ok.4-5 cm. Pytam bo forumka mimoza55/Wandzia też dopytuje.
Ilmenau kupiłam w czeskiej szkółce dzięki jednej forumce ale zapytaj u naszej Glori Dei/Ewy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2#p5744122
A gdzie masz ogródek, nie oszczędzaj go czy tak czy nie i tak go podepczemy i znajdziemy kluczyk w wiadomym miejscu, proszę szybko podaj gdziue go ukrywasz?
kogra Grażynko trochę się nazamawiało a jak zawsze mówimy szlaban, szlaban ale na poprawienie samopoczucia najlepsze zakupy prawda?
Obiecałam moje wysiewyI:
pomidorki, ogórki i cuś tam jeszcze

Jakuch Jadziu otwieram już wrota
Twoja wiedza i selekcja, wyszukiwanie nowinek jest wprost bezcenna trudno za |Tobą nadążyć wprowadzasz ciągle takie nowości różane a Amelie ciągle doskonalisz wiadomo
dla niej zajęte.
maniolekMariusz ciekawa jestem jak te murarki u nas się zadomowią oby było ok to roślinki odżyją, wpadnę do Ciebie będziemy wspólnie pilotować nasze pszczółki.
[mimoza55/b] Wandziu o róże Schone Koblenzerin zapytałam Werkę ona ja ma ja dopiero kupiłam, może zdradzi gdzie ma ogródek to pobuszujemy u niej.
maska Marysiu Ascot u mnie wystartował dopiero w trzecim sezonie tez stał w miejscu, a |Ilmenau naprawdę warto ją mieć za kolor, zdrowotność i kwitnienie, wprost cudowny dywan. Spotkałam się też, że Ilmenau prowadzona jest jako pnąca, puszcza fakt w jednym roku długo ok.1 m pędy.
Nieco wspomnień

Na wstępie pochwalę się moją walentynką z której jestem b.zadowolona, wiadomo Walenty był prowadzony do kasy trudno bowiem wymagać aby wiedział co kupił

bejsonki84 Werka super podpowiedz, że bedę zadowolona z Schone Koblenzerin, a przy okazji powiedz jakie ona ma duże kwiaty bo z tego co widziałam to ok.4-5 cm. Pytam bo forumka mimoza55/Wandzia też dopytuje.
Ilmenau kupiłam w czeskiej szkółce dzięki jednej forumce ale zapytaj u naszej Glori Dei/Ewy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2#p5744122
A gdzie masz ogródek, nie oszczędzaj go czy tak czy nie i tak go podepczemy i znajdziemy kluczyk w wiadomym miejscu, proszę szybko podaj gdziue go ukrywasz?
kogra Grażynko trochę się nazamawiało a jak zawsze mówimy szlaban, szlaban ale na poprawienie samopoczucia najlepsze zakupy prawda?
Obiecałam moje wysiewyI:
pomidorki, ogórki i cuś tam jeszcze

Jakuch Jadziu otwieram już wrota
maniolekMariusz ciekawa jestem jak te murarki u nas się zadomowią oby było ok to roślinki odżyją, wpadnę do Ciebie będziemy wspólnie pilotować nasze pszczółki.
[mimoza55/b] Wandziu o róże Schone Koblenzerin zapytałam Werkę ona ja ma ja dopiero kupiłam, może zdradzi gdzie ma ogródek to pobuszujemy u niej.
maska Marysiu Ascot u mnie wystartował dopiero w trzecim sezonie tez stał w miejscu, a |Ilmenau naprawdę warto ją mieć za kolor, zdrowotność i kwitnienie, wprost cudowny dywan. Spotkałam się też, że Ilmenau prowadzona jest jako pnąca, puszcza fakt w jednym roku długo ok.1 m pędy.
Nieco wspomnień

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu u Ciebie wszystkie róże w rozmiarze XXL, przecudne, a różane przejście powala na kolana. Powiedz mi jakie róże posadziłaś przy nim. Marzy mi się taki różany tunelik.
Moja Lustige w zeszłym roku słabo kwitła, Twoja piękna, mam nadzieję, że się w tym roku zrehabilituje i będzie taka piękna jak Twoja.
Wydaje mi się, że widziałam u Ciebie Barock, jak ona się sprawuje, miałam na liście i chyba niepotrzebnie ja skreśliłam
Walenty się postarał
Moja Lustige w zeszłym roku słabo kwitła, Twoja piękna, mam nadzieję, że się w tym roku zrehabilituje i będzie taka piękna jak Twoja.
Wydaje mi się, że widziałam u Ciebie Barock, jak ona się sprawuje, miałam na liście i chyba niepotrzebnie ja skreśliłam
Walenty się postarał
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANUSIU super wynalazek dla wiszących pomidorów .Wiadomo Walenty tylko portfelem poruszył przy kasie
Trzeba by było się rozejrzeć za takim ustrojstwem.Anusiu czy ten wielkolud to Kapitan
bo strach się bać bo ja wciąż się zastanawiam ,żeby w miejsce Maritima przy pergoli właśnie posadzić Kapitana póki jest mały to zbytnio nie ucierpi
- bejsonki84
- 200p

- Od: 7 maja 2014, o 11:09
Dziewczyny, na razie nie mam wątku, jeszcze nie jestem na to gotowa
. Na razie zbieram siły (psychiczne
).
Schone Koblenzerin - nie mam jej zbyt długo, bo kupiłam w doniczce w poprzednim sezonie późną wiosną. Kupiłam ją przypadkowo, bo byłam w okolicznej szkółce aby zobaczyć co tam mają. Przechodziłam akurat obok tej różyczki, wtedy miała same pąki, jeszcze nie kwitła. No i zwróciłam na nią uwagę, bo nigdy nie widziałam takiego ogromu pąków na takiej małej, doniczkowej różyczce
. Trochę kojarzyłam jej nazwę i wzięłam w ciemno
.
Kwiatki ma faktycznie nieduże, ale mi to nie przeszkadza, bo jest ich dużo i trzymają się tygodniami. U mnie stała w tej nieszczęsnej, małej doniczce całe lato w bardzo słonecznym miejscu i ciągle wyglądała świeżo. Drugie kwitnienie miała trochę skromniejsze, zdrowa cały sezon. Super różyczka
http://forumogrodniczezeza.pl/index.php ... oblenzerin
Schone Koblenzerin - nie mam jej zbyt długo, bo kupiłam w doniczce w poprzednim sezonie późną wiosną. Kupiłam ją przypadkowo, bo byłam w okolicznej szkółce aby zobaczyć co tam mają. Przechodziłam akurat obok tej różyczki, wtedy miała same pąki, jeszcze nie kwitła. No i zwróciłam na nią uwagę, bo nigdy nie widziałam takiego ogromu pąków na takiej małej, doniczkowej różyczce
Kwiatki ma faktycznie nieduże, ale mi to nie przeszkadza, bo jest ich dużo i trzymają się tygodniami. U mnie stała w tej nieszczęsnej, małej doniczce całe lato w bardzo słonecznym miejscu i ciągle wyglądała świeżo. Drugie kwitnienie miała trochę skromniejsze, zdrowa cały sezon. Super różyczka
http://forumogrodniczezeza.pl/index.php ... oblenzerin
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Niezłe te wschody
.
Zastanawiam się czy ten ogórek to jakiś specjalny czy nasza odmiana, znasz ją może ?
A jak Aurija, znalazłaś nasionka ?
Różyce jak zawsze obłędne i gigantyczne, ciekawe jak przezimowały i co pokażą w tym sezonie.
Zastanawiam się czy ten ogórek to jakiś specjalny czy nasza odmiana, znasz ją może ?
A jak Aurija, znalazłaś nasionka ?
Różyce jak zawsze obłędne i gigantyczne, ciekawe jak przezimowały i co pokażą w tym sezonie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu, mam Schone Koblenzerin od dwóch sezonów. To bardzo zdrowa, fajna różyczka. Kwitnienie zaczyna nieco później niż inne, ale za to jak zacznie, to skończyć nie może
Kwiaty są małe, ale śliczne i jest ich bardzo dużo. Jak znajdę jej zdjęcie to wrzucę u siebie 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Kochani wpadłam na chwilkę pozniej odpowiem i wpadnę do Waszych ogródków, za oknem cudne słoneczko, w nocy mróz jadę na działkę zobaczyć, pozostawiam moje wspomnienia ze ściany różanej, tak to już tylko wspomnienia ale o tym trudno mi mówić, pomijam milczeniem
Barock, Elfe, Maritin, That,s Jazz

Alhymist, Veltava, Kaptain Howayrd

Barock, Elfe, Maritin, That,s Jazz

Alhymist, Veltava, Kaptain Howayrd

- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Aniu
, ale dałaś po oczach, niesamowity widok
. Zainspirowałaś mnie kochana
. To się nazywa uczta dla zmysłów
Elfe, Kapitana mam, Barock, Bajazzo i Polka mi dojdą, muszę koniecznie pomyśleć nad aranżacją
Aniu gdzie się kupuje takie cudo jak Veltava?
Elfe, Kapitana mam, Barock, Bajazzo i Polka mi dojdą, muszę koniecznie pomyśleć nad aranżacją
Aniu gdzie się kupuje takie cudo jak Veltava?
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ależ piękne widoki
szczególnie ostatnie zdjęcie 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Aniu pięknie u Ciebie jak zawsze :P Pomidorki zwisające wyglądają super! Ciekawe czy będą rosły równie dobrze jak w ziemi
siewki pięknie rosną