Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Dzisiaj też dostałam ten katalog,ale lilie już wcześniej zamówiłam :;230
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ALA :wit
Hosty imponujące,spory zestaw ;:108 Inna sprawa,że masz gdzie sadzić :!:
Floks kanadyjski u mnie padł,a to taka ładna roślina...Dokupię na wiosennym kiermaszu
Dzięki za info o porcelance ;:196
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Ten rozłogowy floks uroczy! Przydałby mi się taki na zmieniany skalniak.
Muszę go poszukać.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Dorciu a ja trochę zamówiłam nowych roślin i nie wiem czy będę miała czas na posadzenie tego wszystkiego. A kasy trochę już wydałam i to stanowczo za dużo. A jeszcze w planach wyjazd na targi kwiatowe. Sporo też wysiałam.

Sławku do tej pory nie narzekałam na brak miejsca,ale już pustych miejsc brakuje. Czego mam za dużo muszę się pozbyć.

Marysiu zobaczymy wiosną.To rozłogowy to powinny rozłogi nowe się pojawić. W tym roku widziałam w sprzedaży biały.Muszę go domówić.

Dziś pięknie i słonecznie. Co raz więcej śniegu topnieje.Dziś też dostrzegłam miłka amurskiego na wierzchu. Miejscami mokro. Czuć już przedwiośnie. A jak u Was?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz na termometrze jeszcze 15 stopni na plusie i wreszcie świeciło słońce,no ja też pozamawiałam i to więcej niż trochę ;:306
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu dziś u mnie też był piękny dzień. Rano wracałam po nocnej zmianie z pracy. Niestety było jeszcze na minusie. Korci mnie wyjść do ogrodu,ale miejscami leży zalegający śnieg, miejscami jest też tafla lodu a miejscami rośliny już odkryte. Co będzie dalej ? Jedna wielka nie wiadoma. ;:108 Są też miejsca w ogrodzie ,gdzie stoi woda a ziemia zmarznięta.
Dorciu napisałam tak delikatnie,ale też pozamawiałam sporo i nie tylko w u nas,ale też z zagranicy. Wystarczy. Niech to wszystko przyjdzie i znajdzie swoje miejsce w moim ogrodzie. ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu lilijkami zaczarowałaś, śliczne. ;:oj Nie przejmuj się komentarzami M. Co to byłaby za ogrodniczka bez własnych siewek. ;:173 Ostatni dzień antybiotyk dziś miałam, więc wyszłam na chwilę, piękny dzień. U mnie dużo śniegu jeszcze leży.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu pewnie,że się nie przejmuje,ale siew w kuchni albo w korytarzu to nie to samo co na polu. ;:108 Sama widzę,że lepiej to robić na zewnątrz.Mój M. i tak jest tolerancyjny, kiedy się złości ,że nie może otworzyć okna, bo parapety zastawione przez siewki ale potem jak coś wyhoduje i zakwitnie to się cieszy razem ze mną.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmm,tymi zagranicznymi mnie zaintrygowałaś ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu wiem, że M i tak jest dumny z twoich poczynań ogrodowych. :) Gdyby nic nie mówił, to dopiero byłby problem. ;:306 Nie wymyślaj z pracami, bo się pochorujesz. ;:108
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorciu trochę zaszalałam. W 3 szkółkach zagranicznych. Zobaczymy co przyjdzie i jakie sadzonki. To taki mały eksperyment.

Soniu nie nie szaleje. Chce doprowadzić ogród do zwykłej wiosennej obróbki ,coś dokończyć co zaczęłam a nie skończyłam. Chodzi mi o niebieską rabatę. Powsadzam to co zamówiłam i tyle. Tyle albo aż tyle. ;:108
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No u mnie powoli w końcu zaczyna przychodzić wiosna, z dwumiesięcznym opóźnieniem... Przypominajka Facebooka regularnie pluje mi w oczy już od miesiąca zeszłorocznymi fotkami krokusów, psizębów, irysów żyłkowanych i całej innej hałastry ? a tymczasem w moim ogrodzie kwitnie jedynie jeden ciemiernik i jeden pierwiosnek (których fotki zaraz wkleję do własnego wątku)...

Pozdrawiam!
LOKI
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,Jagodowiec od Ciebie ślicznie u mnie kwitnął tamtej wiosny ,do tej pory tylko rósł ,a teraz już kępisko spore,Flavum disporum chyba też mam ,nie kwitła jeszcze ta roślina ,ale mam takie liście i strasznie im się przyglądałam co to mi rośnie,to chyba teraz wiem ,oczywiście nie dałam żadnych znaczników i się zgubiłam ,co ciekawego zamówiłaś w zagranicznych firmach,ależ masz ciekawostek ,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś paskudny dzień.Już były ładniejsze. ;:3 by się przydało, by osuszyło i ogrzało ziemię.

Jerzy wiosna Ci już zawitała a u mnie dopiero przedwiośnie. Śniegu jeszcze sporo.Ziemia zmarznięta i w dodatku pada deszcz.Woda stoi. Czarno to widzę. Oby nie powtórzyło się to z sprzed roku,kiedy wygniło mi dużo roślin. Jednak pierwsze oznaki wiosny już mam. ;:108

Marta to się cieszę.Teraz już będzie go tylko przybywać.A disporum też powinno już kwitnąć. Teraz już daj im znaczniki. A zamówiłam trochę nasion, pierwiosnki łyszczaki , jakieś nowe goryczki i jedną ariseamę. Potrzebuje jeszcze parę roślin na niebieską rabatę. A to już w naszej szkółce.I tyle, bo miejscami i tak mam busz. :wit ;:196

A teraz pokazuje moje przedwiośnie. Jeszcze skromne.

Tak wygląda mój trawnik. Lodowisko mam za darmo ,tylko łyżwy by się nowe przydały, bo noga urosła. :;230

Obrazek

Na rabatach rośliny pływają w wodzie. Ciemiernik zapączkowany.

Obrazek

I coś się już pokazuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Oj lodowiska nie zazdroszczę ;:185 ale fajne że coś już rośnie ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”