Zima jest piękna, ale już mogłaby się skończyć, też tak uważacie ? Witam wszystkich serdecznie

Taki poranek miałam ostatnio prowadząc córkę do szkolnego autobusu ...
Marysiu , Kokos i Ślinka- Buba mają teraz ślizgawkę na całej działce i gdy biegną do płotu, hamują w połowie i suną na czterech łapkach pod samą bramę
Torebka ogrodniczki

co rok mówię to samo, "Więcej nasion i roślin już nie kupuję "!

i co ?
Ciemiernika też sobie kupiłam, ale jaki piękny prawda ?
Annes77- Aniu,nasiona mam z różnych miejsc, w sklepach ogrodniczych też i przywożą mi, teraz wysiałam piękne odmiany pelargonii, petunii, ciemierniki, ostróżki z USA.
Jedna z odmian pelargonii Lavender

.... a druga z czarnymi listkami. Co będzie zobaczymy
Martusiu , dokładamy, dokładamy tej roboty,żebyś Ty wiedziała. Pomidory to ja co roku sieje i chcę mieć, ale zawsze mi chorują i mam już więcej tego nie robić .. a robię
Pikowałam już pierwsze roślinki, petunie, heliotropy i pelargonie wysiewane w połowie stycznia
Małgosiu, pelargonie trzeba wysiać tak w połowie stycznia i zakwitną latem

Szklarnię mam ogrzewaną, źle zrobiłam,że zrobiłam całą instalację w dużej a nie w małej szklarence. Za drogo mi to wychodzi, mąż na drugi rok zrobi mi w małej ogrzewanie.Bo po co mi ogrzewać takie wielkie pomieszczenie przez kilka miesięcy. Rozumiesz o co mi chodzi ?
Złotokap
Kiedyś już miałam pięknego złotokapa, zimował w ogrodzie, ale Ślinka go zjadła jak była taka mała
Moniczko , dziękuję kocham wysiewy. Kokos jest grzeczny nie trzeba się bać
Pitaja zjedzona, nasiona zebrane
Ewuniu, dzięki kochana. Chryzantemki wysiałam również, nie wiem czy zimujące będą ale spróbuję co wyjdzie

Również pozdrawiam Ciebie.
Aguś, jakoś tak co roku mówię, że nie będę więcej siała a sieję jeszcze więcej. O co tu chodzi ?
To widoczki w mojej szklarni z zeszłego roku
Marta MartisM, Petunie są delikatne fakt, pikujesz je gdy mają już listki właściwe. Gdy trochę podrosną mogą być w chłodniejszym jak najbardziej. Zobacz wątek o petuniach z nasion, tam o nich piszemy więcej.
to moje petunie z zeszłego roku, pełne
Ewo witaj w moim ogrodzie

Tak, ta chryzantema jest zimująca - wszystkie mam zimujące. Ta o którą pytasz to odmiana
"Donna"
Mariusz, będzie pięknie i kolorowo, oraz dużo jedzenia warzywek swoich.
Dobranoc