W moim ogródku
Re: W moim ogródku
Lilia Kushi Maya żeby było śmieszniej, sadziłem na początku grudnia bo tak udało mi się ją kupić, ja wszystkie lilie sadzę jesienią, fuksja magellana u mnie zimuje pod przykryciem z jedliny.
Desmanthus illinoensis - Drewniana róża ;wyhodowałem z nasion kupionych na allegro próbowałem kilka razy wysiewać no i wreszcie osiągnąłem sukces z całego wysiewu udało mi się wyhodować pięć czekam teraz kiedy zakwitnie.
Desmanthus illinoensis - Drewniana róża ;wyhodowałem z nasion kupionych na allegro próbowałem kilka razy wysiewać no i wreszcie osiągnąłem sukces z całego wysiewu udało mi się wyhodować pięć czekam teraz kiedy zakwitnie.
- Sasanka18
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy, dobrze zrozumiałam ,że lilię sadziłeś do gruntu, bo pierwszą cebulkę, którą miałam straciłam
A fuksji ja nie przykrywam a tej zimy myślałam,że mi wymarzła
jest mniejsza i długo czekałam, aż się pokazała może dlatego jeszcze nie kwitnie .
Na kwitnienie róży, też będę czekała razem z Tobą , bo jestem ciekawa jej kwiatów .
Podziwiam Twoje rośliny i zacięcie do kolekcjonerstwa-masz same unikaty .

A fuksji ja nie przykrywam a tej zimy myślałam,że mi wymarzła
jest mniejsza i długo czekałam, aż się pokazała może dlatego jeszcze nie kwitnie .
Na kwitnienie róży, też będę czekała razem z Tobą , bo jestem ciekawa jej kwiatów .
Podziwiam Twoje rośliny i zacięcie do kolekcjonerstwa-masz same unikaty .

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolu , calle przepiękne . Widzę ,że rosną w gruncie . Czy polewasz je częściej ? Co z nimi zimą ?
Ponieważ kalla musi odpocząć w okresie zimowym żeby latem zakwitła.
Ja jesienią jak nadchodzą przymrozki kalle wykopuję, obrywam liście i osuszam na słoneczku,po obeschnięciu układam w skrzyneczkach kłami do góry i tak ułożone zawożę do blokowej piwnicy, tam leżą do wiosny, zaznaczam nie przykrywam niczym, wiadomo niektóre puszczą kły, trzeba uważać żeby nie ułamać ale jak się ułamie to nie problem odrośnie drugi, tylko później zakwitnie.
Metodę tą stosuje od wielu lat i z kwitnieniem kall nie mam problemu
Ja jesienią jak nadchodzą przymrozki kalle wykopuję, obrywam liście i osuszam na słoneczku,po obeschnięciu układam w skrzyneczkach kłami do góry i tak ułożone zawożę do blokowej piwnicy, tam leżą do wiosny, zaznaczam nie przykrywam niczym, wiadomo niektóre puszczą kły, trzeba uważać żeby nie ułamać ale jak się ułamie to nie problem odrośnie drugi, tylko później zakwitnie.
Metodę tą stosuje od wielu lat i z kwitnieniem kall nie mam problemu
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Przepiękne kępy floksów ,nie chorują u Ciebie?
No niestety nieraz muszę je opryskać, ponieważ rosną dosyć gęsto i problem jest z mączniakiem.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U mnie też mączniak na floksach to zmora,czy dobrze widzę odmianę Pure Feelings ? zadowolony jesteś ? ja mam Natural Feelings