Na łące

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na łące

Post »

Asiu, forumowicz kaLo w wątku o kiełkowaniu i zaprawianiu nasion polecał kiełkowanie na ręczniku papierowy, zamiast na wacikach, wtedy kiełki nie ukorzeniają się pomiędzy włóknami wacika.

Bardzo fajne pudełko do kiełkowania. ;:333 (Ja nie znoszę sushi, raczej nie lubię ciast przemysłowych z cukierni, nie lubię mięsa, to nie dysponuję takimi różnymi fajnymi pudełeczkami, ale zakupiłam sobie inne plastikowe pojemniki wielokrotnego i różnorakiego zastosowania. :wink: )
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Daria_Eliza pisze:Asiu, forumowicz kaLo w wątku o kiełkowaniu i zaprawianiu nasion polecał kiełkowanie na ręczniku papierowy, zamiast na wacikach, wtedy kiełki nie ukorzeniają się pomiędzy włóknami wacika.
A ja polecę jeszcze inny materiał - filtr do kawy. Do ręcznika kiełki też się przyklejają, a z filtra schodzą w nienaruszonym stanie :)
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daria, Ania. O widzicie ;:oj . Nie muszę do sklepu iść bo mam i ręczniki papierowe i filtry.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu to miło, że spotkałyście się z Darią ;:4 We wszystkim widzimy zastosowanie :;230 Takie żywopłoty chronią zwierzęta na pastwiskach angielskich, ale to specjalna szkoła ich sadzenia (z ukosa)i zaplatania, a potem zagęszczania i cięcia.
Posiałam dzisiaj wysokiego rodzynka no i ostre papryczki!

Dario ostatnio zebrałam kilka pojemniczków po złocistych kiwi, ale i po zwykłych też świetnie spełniają rolę.Już nie wspomnę, że możesz przejść się na miejscowy targ i albo poszukać albo porozmawiać ze sprzedawcami. :D
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Lyanna pisze:Daria, Ania. O widzicie ;:oj . Nie muszę do sklepu iść bo mam i ręczniki papierowe i filtry.
Widzicie, to dopiero prawdziwe ogrodowe rewolucje! ;:215

A mnie zaraz mój chłop wygoni z domu, znowu zamówiłam nasiona (same pomidory). Ale te odmiany były tak niezwykłe, że nie sposób było nie kliknąć... ;:171
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

I gotowe :D .
Wybrałam ręczniki papierowe. Wacików nie miałam a filtry były zbyt gładkie i nasionka się przemieszczały.
Obrazek

Marysiu, cieszę się że Was poznałam, internet okazał się pożyteczny. A żywopłot naprawde chodzi mi po głowie. Rodzynek wysoki to to samo co moja miechunka peruwiańska? Jeszcze jej nie siałam ale mam zamiar w dużej ilosci :D . W rym sezonie ma się wyrobić z dojrzewaniem.

Aniu, jak Ty to upchniesz wszystko :wink: . Mój mąż dzisiaj z powątpiewaniem obserwował jak wykładałam papryczki do kiełkowania. Superostre. Mają się zmieścić na balkonie... Ale jak wszystkie wykiełkują to część pójdzie na działkę
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

Na razie kupuję bezmyślnie - wszystko, co mi wpadnie w oko. Dopiero później będę zderzać się z rzeczywistością. Pewnie skończy się tak, że jak już stwierdzę, że wszystkiego jest dużo za dużo to przestanę wysiewać :tan A tak serio, myślę, że wystarczy mi już zakupów. Co najwyżej przywiozę sobie jeszcze coś z Gardenii, o ile oczywiście coś mi się na tych targach w ogóle spodoba. Sadzonek w sezonie raczej nie będę kupować, co najwyżej budleję Dawida (której straty nie mogę przeboleć), więc mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle :)

Gdybyś miała za dużo sadzonek, to chętnie wymienię moje nadwyżki, których Ty nie będziesz miała, na takie, które Ty masz, a których ja nie mam - oczywiście, jeśli będziesz mieć na to ochotę :)

Moc pozdrowień!
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Ania - jasne, ze chętnie się sadzonkami wymienię ;:138 . Moja budleja zadoniczkowana na działce, mam nadzieje, że przetrwała mrozy. Miała być biała ale okazała się fioletowa.

Dzisiejszy widok z okna:
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo przyjemny taki widok ;:108 ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p

Post »

To jesteśmy umówione! ;:138 A budleja faktycznie sprawiła Ci niespodziankę. Na szczęście jej zapach rekompensuje wszystko, nawet jeśli jest w nie takim kolorze :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit No to bardzo fajnie, że zakupiłaś takie nasiona ;:108 . Widzę, że nie próżnujesz i dalej coś działasz z wysiewami ;:333 . Widok za oknem bardzo mleczny, taką mgłę to i ja miałam ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu no tak to od Ciebie to miechunka peruwiańska, a ja nazwałam rodzynkiem wysokim, bo niski miałam od Małgosi Margo_margo. Ja już posiałam wysokiego przede wszystkim, a niskiego też parę nasionek.
Sianie nasion papryk na wacikach zawsze kończył się wymieszaniem przy podlewaniu, bo jak wacik przeschnie to jeżdżą po nich razem z wodą ;:306 W tym roku wrzuciłam do ziemi, zobaczymy jaki będzie efekt?
Mleczny widok miałam wczoraj też, a przez co patrzymy u Ciebie? co to za roślinka?
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Natalia, dzis mgła mniejsza ale smog znowu się zwiększa. Od wtorku ma wiać na szczęście ;:215 .

Ania, juz wiem na co się zapiszę u Ciebie - na te żółte pomidorki z dzióbkiem :) . Pomidorki będą na balkonie. Muszę zmieścić skoro Ty wszystko mieścisz :) .

Ewelina, działam działam. Budzę się ze snu zimowego :). Na razie papryki superostre, w marcu pozostałe oraz pomidorki, miechunki, bakłażany itp. itd.

Marysiu, ta roślinka to stewia. Nasionka papryk trochę pływają przy podlewaniu, na razie jeszcze się nie pomieszały :) . Te, które posieję w marcu to od razu do ziemi, tak jak Ty.

Młode skorpionki:
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ależ śliczna zieloność ;:63 a mgła zniknęła, na odmianę deszcz ;:222
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p

Post »

Natalia na ferie mogłoby być więcej śniegu a nie deszcz, mamy tu kilka górek w okolicy bloku a nie ma jak na sankach pojeździć. Ciekawe jak na działce. Nadal nie byłam.....

Ale dziś wykiełkowała Aji White Fantasy i Habanero Red. Przeniosłam nasionka do ziemi- pojemniki po "nutelli" z przeźroczystym wieczkiem dla zachowania odpowiedniego mikroklimatu :wink: .
Obrazek
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”