Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Mam pytanie czy już siałeś kiedyś kukurydzę, nie kupiłam ale zerkałam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, siałem 2 razy, ale za pierwszym razem za późno wysiałem i nie zawiązała kolb była tylko zieloną ozdobą :) na 2 rok nornica lub kret prawdopodobnie zrobił sobie ucztę lub nie wzeszła, no i nadeszła pora na 3 próbę :tan ogólnie sąsiedzi sieją i mają piękne plony :) więc mam nadzieję, że w końcu i mnie się uda :) :heja
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

No to masz mnie na sumieniu wpisałam na listę a już był szlaban :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ja się zastanawiałam też nad kukurydzą ale tą popcornową, siał ktoś taką już?? :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Witam :wit Ja siałam popcornowa, kolby, ładnie zawiązała,troszk mniejsze od tradycyjnej, nasionka raczej białe nie żółte, ale w efekcie popcorn marniutki
zimą karmiłam ptaszki tą kukurydzą ;:7
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj działeczka śliczna :) U mnie to ja dopiero zaczynam działka już wybrana na ROD formalności dopiero na wiosnę i praca od samego początku. Chętnie będę Cie odwiedzała.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Mariuszku, ależ się cieszę, że prymule odratowane! ;:303
Mi też kukurydzę posianą do gruntu szybko zjadły nornice, ale ta w donicy miała się świetnie.
Najbardziej lubię takie małe kolby, ok 1 cm w obwodzie w zalewie octowej, no pychotka.
Nasionka na plony - w sam raz ;:215
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

maniolek pisze:Aniu, siałem 2 razy, ale za pierwszym razem za późno wysiałem i nie zawiązała kolb była tylko zieloną ozdobą :) na 2 rok nornica lub kret prawdopodobnie zrobił sobie ucztę lub nie wzeszła, no i nadeszła pora na 3 próbę :tan ogólnie sąsiedzi sieją i mają piękne plony :) więc mam nadzieję, że w końcu i mnie się uda :) :heja
Cierpliwość popłaca :) tym razem na pewno Ci się Mariusz uda. U mnie większym szkodnikiem niż krety czy nornice jest niestety turkuć....Ten dziad podgryza i niszczy nowe młode roślinki. Taki mało przyjemny i obrzydliwy dziad :D a do tego latający :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Mariuszu Pięknie zaczynasz(zazdroszczę) Rabaty tak pięknie uporządkowane i każda roślina ma swoje miejsce i kąderkę z kory ;:215 Jak się sprawdza obsypywanie? Oczko wprowadza fajny mikroklimat w ogrodzie, obsadzaj :wink: Ciekawe co zdecydujesz przy domku ;:65 i ile razy będziesz zmieniał aż ci się w końcu spodoba hihi bo ja nigdy jeszcze nie powiedziałam "tak już zostanie" Można u ciebie poczytać tyle pomysłów, ze i sobie coś znależć ;:304 Kukurydza ładnie rośnie jak ją głębiej się posadzi ówcześnie namoczoną w letniej wodzie ;:224 Mariuszu będę zaglądała jak powstaje twoje miejsce ;:215 spełniaj nawet najśmielsze pomysly :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Ogródek masz niewielki - tym bardziej podziwiam za ilość warzyw, jakie zamierzasz posiać :shock:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz tyle parapetów, żeby to wszystko wysiać? :D
Ja sieję tylko pomidory. Niestety nie przewidziałam miejsca na warzywnik, a teraz już za późno na tak drastyczne zmiany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Alicja125 pisze:Witaj działeczka śliczna :) U mnie to ja dopiero zaczynam działka już wybrana na ROD formalności dopiero na wiosnę i praca od samego początku. Chętnie będę Cie odwiedzała.
No to dużo siły i wytrwałości :D będzie później tego efekt pieknej działeczki :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cześć Mariusz, więc jak, masz już pomysł na altanę, na to okno?, a kukurydzę mam jakąś truskawkową, ozdobna podobno, ale nie znam jej zupełnie, choć widziałam u kogoś, kolby ma cudnie truskawkowe, apetyczne, no zobaczymy co mi z tego wyjdzie, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani :)

Niestety nie mam żadnych ciekawych zdjątek z działeczki, bo wszystko takie ponure i w zimowych klimatach, bez śniegu a nie wygląda to dobrze :) więc nie zamieszczam żeby wątek się smutny nie zrobił :)
Ja już tylko czekam na wiosnę i na przesyłki od Forumowiczów :tan pozamawiałem trochę rzeczy, w głowie już poplanowane gdzie co będzie, mam tylko nadzieje, że czas mi pozwoli na to żeby się wyrobić :), bo planów jest sporo i roślinek sporo zamówionych :heja

Aniu (tara) no to mam nadzieję, że kukurydza wzejdzie żeby nie było, że to moja wina później ;:124

Alicjo (ALicja125) zapraszam serdecznie, wszyscy trzymamy kciuki żeby formalności szybko poszły i żebyś mogła planować swoją działeczkę! a jest co :) ;:138

Beatko (Beaby) no prymulki żyją :) kukurydza taka w zalewie pycha, masz rację, no zobaczymy co w tym roku wyjdzie z niej hehe

Piotrek (buum) ja na szczęcie u siebie jeszcze nie widziałem turkucia, więc oby dalej omijał moją działeczkę ;:306

Aga (patkaza) jeśli chodzi o obsypywanie korą to jak dla mnie jest OK :) chwasty są tamowane i tak nie rosną a i roślinki mają dłużej wilgotno :) widać różnicę, tam gdzie są obsypane dużo lepiej podrosły, niż te same gdzie jeszcze nie ma kory :)

Florian no nie wiem czy wszystko mi się uda wysiać hehe tyle tego kupiłem, no ale zobaczymy :)

Gosiu (Margo2) nasionka to do gruntu :P bo w domu nie pomieściłbym tego hehe, parapety w sumie mam 2 i praktycznie zastawione ;:306

Iwonko (iwona0042) no na altankę zaczerpnę pomysł z udawanym oknem ;:306 polecanym na forum :) no i trzymam kciuki ;:215 za kukurydze :)
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Widzę, że nasionka już zakupione i tylko czekasz na odpowiednią porę ;:108 . Ja już nie mogę doczekać się wiosny a ta zima jakoś się ciągnie nie uważasz ?? Jestem ciekawa jak ostatecznie będzie wyglądała Twoja altanka ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”