Aniu, to nie szpadel, tylko widły. Akurat byłam na etapie napowietrzania trawnika. Okazalo się, że moja ziemia bardzo się zbija i tworzy skorupę, nie dopuszczając powietrza i wody do korzeni. Nakłuwanie widłami bardzo pomogło trawnikowi.
Niestety ja jestem z tych upartych kozłów, które próbują do upadłego posadzić u siebie wszystko to co chcą, a co nawet nie chce rosnąc.

I powiem szczerze, że pare razy udało mi się oswoić kilka roslinek. W sumie to co mi innego zostało? Przecież mam całe życie na próby

Chociaż przyznaję, że jest też kilka takich, z którymi już się pożegnałam.
U też śniegu już nie ma. Została tylko lodowa pokrywa. To najgorszy scenariusz. To ocieplenie jest bardzo zwodnicze. Chyba lepiej by było, żeby była regularna zima do wiosny.
Dorotko, tak chodzi o używany. Nie mam kasy na nowy. Nie mam konkretnej marki, ale nie może być za mały. Musi do niego dużo roslinek wejść

Aniu, nawet nie byłam w ogrodzie sprawdzić jak to wszystko wygląda. Zamierzałam w sobotę zabrać się za cięcie żywopłotu, ale nie wiem, czy wiatr mnie nie wygoni.
Gabrysiu, zatem musisz mieć też Rozanne. Jeden z portali ogrodniczych nazwał go roślina stulecia.
czerwone bodziszki? Jakoś nie kojarzę bodziszków z czerwienią.
Ja mam kilka bodziszków, ale sporo bez nazwy bo podarowane. Kupiłam kilka miniaturek w ZP. Zobaczymy czy przetrwają zimę.
Ewelinko, najgorsze, że ja musze kupić auto jak najszybciej, bo mojego starego już nie ma. Trafił się kupiec, więc trzeba było łapać okazję. Teraz dzięki dobremu sercu mojego wujka jeżdżę jego samochodem, ale to jeszcze tylko 2 tygodnie, potem zostane bez samochodu, a do pracy mam spory kawałek. W dodatku bardzo słabe połączenie. Zostałam postawiona pod ścianą i dlatego tak się denerwuję. Ty na dokładkę masz wybraną markę, ja nawet tego nie mam, bo nie umiem się zdecydowac.
Ja niestety też uważam, że sadzenie większej ilości tych samych roślin zajmuje za dużo miejsca. Ale chyba czas zmienić zdanie. Projektanci wiedzieli co mówią. Większa plama robi większe wrażenie i jednocześnie uspakaja rabatę. Tylko tak trudno sie z tym pogodzić

Pastella

Lions Rose

Acropolis