Familokowego ciag dalszy
- ewka36jj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Ja dla odmiany nie wiedziałam, że są lilie, które nie pachną. Jakoś tak mi się poszczęściło, że te, które mam - pachną. Ale warto wiedzieć, że przy zakupie lilii trzeba zwracać uwagę na zapach.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
EWUNIU raczej tylko lilie azjatyckie nie pachną i one kwitną szybciej niz Orientalne czy Orienpety jednak kwiaty również mają cudne.ta róża którą pokazałam Jubile du Prince de Monaco to ta sama róża którą pokazywała Wandzia z imieniem Monaco Princess
GRAŻYNKO mój Księciunio ma już w tym roku 7 latek, więc to już wiekowy jegomość
.Twój też będzie taki tylko poczekaj.Mój ma słonko od rana do 16 Dobrze ,ze mam tylko 2 rodzaje papryk, a raczej 3, więc nie mam problemu

GRAŻYNKO mój Księciunio ma już w tym roku 7 latek, więc to już wiekowy jegomość

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Chyba nie mam azjatyckich, chociaż nie każdą swoją lilię wąchałam. Mam jakieś takie żółte niewiadomego pochodzenia, te mogą być ewentualnie azjatyckie. Żadna inna raczej nie. To by znaczyło, że pozostałe pachnąazjatyckie nie pachną

Lilie nie wszystkie muszą muszą pachnieć. Wystarczy, że pachnie kilka a już zapach czuć w całym ogrodzie. Moje drzewiaste jakoś na razie nie chcą nawet w przybliżeniu przypominać drzew

Chociaż nie, w tym roku grabiłam śnieg, ale ja nagrabiałam go na różyczki, coby miały cieplej. Ale nikogo na działkach nie było

Cardinal Hume i Angela-cóż za udana para

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Jadziu,
książątko u Ciebie jest naprawdę duży, w przyszłości będę musiała poszukać dla moich książątek nowe miejsce.

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu po obejrzeniu zdjęcia Twojej Kushi Mayi cieszę się, że zaprosiłam tę odmianę do siebie. Jest prześliczna
Zdjęciami krokusów zrobiłaś mi wielką przyjemność. Oby takie widoki nadeszły jak najszybciej
A Twój Książę Monaco robi naprawdę wrażenie swoją wielkością

Zdjęciami krokusów zrobiłaś mi wielką przyjemność. Oby takie widoki nadeszły jak najszybciej

A Twój Książę Monaco robi naprawdę wrażenie swoją wielkością

- JAKUCH
WANDZIU dlatego pisałam ,ze najlepiej widzieć jak dana róża rośnie, a potem można decydować .Widzieć ja w szkółce to nie to samo co w naszych ogródkach.
IWONKO no cóż człek wciąż się uczy
Cardinal lubi półcień i też potrafi zabrać dla siebie sporo miejsca .W tym roku wlazł mi na Angelę która wątła też nie jest
Jednak dlatego posadziłam obie róże obok siebie i skasowały calutkie wolne miejsce
Dlatego musiałam przesadzić Abrahamka w inne miejsce, bo całkiem mi go zasłoniły te wielkoludy. Żółte też mogą pachnieć np Honymoon, Big brother,Baruta,Yelloween takie mam .No cóż latania z grabiami też trzeba uświadczyć
DOROTKO i czasem warto obejrzeć jak w realu wygląda lilia czy róża niż na fotkach u sprzedawcy.Trzeba już oczy przyzwyczaić do krokusów czy irysków

IWONKO no cóż człek wciąż się uczy

DOROTKO i czasem warto obejrzeć jak w realu wygląda lilia czy róża niż na fotkach u sprzedawcy.Trzeba już oczy przyzwyczaić do krokusów czy irysków

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu jak U ciebie cudnie
pokazujesz wszystkie pory roku zimę , wisnę , lato
Cudowne lilie , różyczki i inne kwiatuszki
Pocieszyłam oczy dziękuję
teraz mogę iść spać 

Cudowne lilie , różyczki i inne kwiatuszki

Pocieszyłam oczy dziękuję

- gabi2059
- 50p
- Od: 30 gru 2016, o 00:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu.Dopiero obejrzałam dwie części -pierwszą i najnowszą.Ha ha a tu jeszcze tyle do obejrzenia.A jest naprawdę co oglądać bo tyle jest pięknych roślin .Jadziu o ile wyczytałam to ty masz nadal ten 1a? Ja lubię tak jak ty dużo kwiatów tyle że ja mam ,,hamulcowego,,.
- JAKUCH
GABI miło gościć Cię w mojej oazie spokoju [niedługo może tylko pozornego spokoju
]. Nie mam nawet 1 a, lecz hamulcowym i zarządzającym jestem sobie sama
Ciasnota ,ciasnota, a chciałoby sie mieć jeszcze więcej,a to sobie ne da
Zapraszam częściej do odwiedzin nawet w realu
TERENIU wiem ,ze zawsze przed snem przychodzisz naładować akumulatorki na następny dzień i po to żeby mieć o czym śnić
.Już niedługo ubabramy sobie znów ręce, czego nam tak bardzo potrzeba
Dzisiaj nie zapowiada się słoneczny dzień, bo na razie pochmurno i mroźnie i nie bardzo chce mi sie wychodzić .
Życzę wszystkim
dzionka

TERENIU wiem ,ze zawsze przed snem przychodzisz naładować akumulatorki na następny dzień i po to żeby mieć o czym śnić

Życzę wszystkim

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne te Twoje liliowce Jadziu! Ja na razie mam jednego, ale nawet nie wiem jak on kwitnie, bo jeszcze nie kwitł.
Czy one szybko się rozrastają?
Czy one szybko się rozrastają?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Cuda i cuda
właściwie to też nie wiedziałam, że są lilie, które nie pachną. Zawsze w ogrodzie czymś pachniało. Nad małymi roślinkami się nie pochylam aby tak nie zostać przez tydzień uziemionym
. Duże lilie natomiast pachną mi dosyć mocno. Jadziu mam od Ciebie z patyka różę wysoki, sztywny, wielki krzaczor tak na 160-170 cm. Duże czerwone aksamitne kwiaty, może podpowiesz co to może być?

- JAKUCH
EWCIA to tylko może być Burgund pachnie leciutko, albo mrs Lincoln jeśli pachnie cudnie, bo raczej więcej czerwieni nie mam
a jest jeszcze Isabel renaissance lecz z tej chyba nie masz tego patyka ona też cudnie pachnie.Wszystkie mają aksamitne płatki. Nie wąchałaś jej jeszcze .Jeśli pokażesz fotkę to na mur będę wiedzieć która to
BASIU liliowce szybko narastają lecz te 3 lata trzeba liczyć na porządną kępkę.Liliowców też mam dosyć sporo niektóre się powtarzają .Po sezonie mogę Ci jakieś podesłać tych z powtórek

BASIU liliowce szybko narastają lecz te 3 lata trzeba liczyć na porządną kępkę.Liliowców też mam dosyć sporo niektóre się powtarzają .Po sezonie mogę Ci jakieś podesłać tych z powtórek

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Night Embers śliczność
Jego szerokość
Isabel Renaissance na widok tej panienki serduszko może mocniej zabić.Szczególnie nie zagłębiałam się kolekcję - róż renesansowych.Jadziu jak oceniasz róże z tej kolekcji? .Jestem na razie ograniczona KLIC-aniem bo często wyjeżdżam i moje zakupy kończą się na zapiskach.To już ostatni rok, jesienią chciałabym sycić się zakupami
. Czworonogi pod opieką eM.Maksiu grzeczny a Gucio słodki łobuziak.

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
O, widzę , że masz Angelę. Oglądam ją w szkółkach i czytam , że nieustając kwitnie. Prawda to?
- JAKUCH
EWCIA no już parę latek mam Angelę .Ona też szeroko i wysoko sobie rośnie.Zajęła mi calutki były warzywnik razem z Cardinalem Hume.Oboje szaleją lecz specjalnie wybrałam im to miejsce ,żeby mogli zaszaleć.Angela rzeczywiście wciąż czaruje kwiatami
JOASIU mam tylko Isabel i też nigdy nie zastanawiałam się nad renesansowymi .Więcej renesansowych chyba ma Henia z różanki w Sudetach i bardzo je sobie chwali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... rt=574.Wyg łaskaj szczególnie Maksia no oczywiście Gucia też to taki do zacałowania jak Pusia od Marysi [mar ]. Jak potem zaczniesz klikać to kasy zabraknie

JOASIU mam tylko Isabel i też nigdy nie zastanawiałam się nad renesansowymi .Więcej renesansowych chyba ma Henia z różanki w Sudetach i bardzo je sobie chwali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... rt=574.Wyg łaskaj szczególnie Maksia no oczywiście Gucia też to taki do zacałowania jak Pusia od Marysi [mar ]. Jak potem zaczniesz klikać to kasy zabraknie