Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Martusiu ja też malinowych badylków nie rozdrabniam tylko palę, a o rozdrabniarce myślałam pod kątem cięcia zimowego krzewów i drzew :D bo tego trochę szkoda palić, kiedyś miałam rozdrabniarkę ale chyba coś poszło nie tak i padła. Moje śniegowce też ciepłe, ale krótkie i śniegu mi się nasypało :;230 Na pewno w polu śniegu nawiewa więcej :D My też miło spędziliśmy wczoraj wieczór bo dzisiaj Macieja, a mój syn tak ma na imię i wcześniej urządziliśmy sobie rodzinny wieczór imieninowy ;:304 Dobrego tygodnia i pozdrawiam ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto tak jak piszesz proszę oto mój:
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam dzisiaj ,wczoraj nie pokazałam ogrodu ,bo padłam w nocy,dzisiaj dzień spędziłam trochę leniwie ,bo nie poszłam wycinać malin,po prostu mi się nie chciało :uszy w nocy znowu był u mnie duży mróz,bo -13 stopni,on mnie denerwuje.

Bożena ładny ten Twój bez. :wit

Marysiu,ja większe gałęzie pociupane palę w piecach ,bo nie chce mi się ich rozdrabniać ,ale za to mam popiołek do ogrodu,do rozdrabniarki idą drobniejsze gałęzie,kora,i bardzo lubię rozdrabniać szyszki sosnowe,jak nazbieram w lesie i przywiozę parę pudeł,idą wtedy pod borówkę amerykańską i pod rododendrony ,gdzieś czytałam tutaj na forum ,że dziewczyny sypią igły sosnowe,też dobry pomysł,ale ja w lesie z grabiami to dopiero będzie sensacja ,wożę już w samochodzie łopatę ,małe łopatki ,worki ,pudełka,ale grabi nigdy nie miałam ;:306 ,a są takie miejsca,gdzie nie ma poszycia tylko suche opadnięte igły,pozdrawiam ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Róże na trawniku, to ja już widziałam. Nawet sama takie mam. Ale pomidory ;:oj? Może to być ciekawe doświadczenie, i kto wie może znajdzie naśladowców? Teraz już wiem, co to cylindry, dziękuję ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Następne zdjęcia z moich wspomnień o ogrodzie,zapraszam wszystkich sympatyków ,dzisiaj ostróżki.

Obrazek

ostróżka biała Green Twist
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ostróżka fioletowa Purple Passion
Obrazek

Misty Mauves
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sweethearts
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dusky Maidens
Obrazek

Obrazek

ostróżki w ogrodzie z innymi kwiatami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit :wit Marta Twoje ostróżki to kolosy.Przepiękne. U mnie wypadają. Jakim dogadzasz, że tak Ci rosną?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, czy Semiplena to jedna róża ;:202 Posadziłam sobie bo strasznie mi się Twoja podobała, ale toż to potwór urośnie. Swoją drogą....bardzo piękny potwór ;:215
Ostróżki wymiatają ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ostróżki, róże, piwonie, wszystko masz tak dorodne.
Strasznie żałuję, że mam tak słabą ziemię i tak mało kompostu.
Posypałam w zeszłym roku piwoniom popiołu
Dobrze zrobiłam?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,z tymi pomidorami to taki mój pomysł,bo bardzo chcę mieć pomidory,a nic innego nie zdążę im przygotować ,może urosną w trawniku ;:306 ,pozdrawiam :wit

Ala,ostróżki to z reguły duże rośliny,ważne ,żeby je co 2 lata odmładzać ,czyli dzielić i sadzić obok lub w inne miejsce,nie odmładzane mogą zanikać ,poza tym dostają na wiosnę troszkę obornika lub kompostu,potem trochę nawozów potasowo fosforowych i to wszystko,pozdrawiam :wit

Gosiu,semiplena to jedna róża,,do tego ciągle wycinam parę gałęzi w roku,podpory jej nie utrzymują ,podparta jest grubym drągiem ,rośnie jak szalona i kwitnie jak szalona,no i ten zapach jak kwitnie unosi się w całym ogrodzie ,pozdrawiam :wit

Gosiu Margo2,dobrze zrobiłaś ,bo popiół ma dużo potasu,ale wolno tylko popiół drzewny sypać pod rośliny,myślę ,że to wiesz ,kompostu też mam dużo z liści kapusty ,kalafiorów i brokułów,mąż mi takie dobroci przywozi od wiosny do jesieni,kompost rewelacyjny ,bo też fosforowo potasowy no i czysty od nasion chwastów,więc i rośliny rosną dobrze,pozdrawiam :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zakochałam się w Twoich ostróżkach ;:oj Nie widać przy nich podpórek, tak sztywno rosną, czy podpórki umiejętnie zakamuflowane? Czego się nie dotkniesz, to odnosisz sukces ;:138 W ubiegłym roku kupiłam dwie, ale nie wie czy przeżyły. A nowych odrostów nie wypuściły wcale. Będzie coś z nich?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu , chodzę jakoś tak zygzakiem po Twoich wątkach ;:306 , raz do tyłu , raz do przodu i podglądam Twoje zestawienia roślin i połączenia kolorystyczne .Masz tego kwiecia tyle że dostaję oczopląsu , myślę że starczy mi tych pięknych obrazków do samej wiosny ;:196 Masz ostróżkowy gaj i jedna ładniejsza od drugiej no i jak tu wyjść z tego ślicznego ogrodu , ja się grzecznie pytam ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie już mniejsze przymrozki ale też miałam do -16 w nocy, no zima w końcu
Martuś ostróżek zazdroszczę mi wiele wyginęło zostały nieliczne. ;:222
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martuś jestem znowu na chwilkę...w sobotę wyjeżdżam. :( Green Twist ,Misty Mauves niesamowite ;:oj są tak malownicze i dekoracyjne.Dużo różnych bylinek masz u siebie w ogrodzie, przez to ogród jest taki kolorowy, energetyczny. ;:180 Czy zabezpieczasz ostróżki przed zimą?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Masz cudowne ostróżki ;:oj , jak je zobaczyłam to aż szczeka mi opadła :shock: . Wspaniałe i takie kolorowe no i wielkie ;:108 . Ciekawa jestem czy ja kiedykolwiek się takich dochowam ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu obejrzałam Twoje ostróżki już w pozycji horyzontalnej i całą noc śniły mi się kwiaty. Masz je niesamowite :D Jak dzisiaj minął wtorek, mam nadzieję że już nie był szewski :;230 Ja miałam gości i smażyłam rano chrust, a po wyjściu gości miałam robotę skubanie mojego wielkiego koguta...ot taka wymiana starego na nowe :;230 Dobrej nocki i buziaki zostawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”