Storczyki Wafelka
Re: Storczyki Wafelka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratuluję nowego nabytku 

Miałem inwazję ziemiórek. Jakoś udało mi się je wyłapać, lepy całe czarne. Storczyki trochę ucierpiały, jeden praktycznie nie żyje (czekam na basalkeiki) jeden zakwitł na dwóch pędach aż pięcioma kwiatami.
I tak, mój pierwszy kupiony storczyk z jego mega kwitnieniem. Ciekawe jest to, ze kwiaty różnią sie od poprzedniego kwitnienia i nawet różnią sie kolorem pomiędzy pędami (jeden ma jaśniejsze żółtawe kwiaty a drugi ciemniejsze różowe):

Mój najnowszy marketowy nabytek, zdjęcie nie oddaje jego uroku i intensywnego koloru:

I na koniec moje przedszkole w misie z keramzytem (doritaneopsisy, equestrisy i krzyżówka tetraspisa)

I tak, mój pierwszy kupiony storczyk z jego mega kwitnieniem. Ciekawe jest to, ze kwiaty różnią sie od poprzedniego kwitnienia i nawet różnią sie kolorem pomiędzy pędami (jeden ma jaśniejsze żółtawe kwiaty a drugi ciemniejsze różowe):

Mój najnowszy marketowy nabytek, zdjęcie nie oddaje jego uroku i intensywnego koloru:

I na koniec moje przedszkole w misie z keramzytem (doritaneopsisy, equestrisy i krzyżówka tetraspisa)

- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rany te maluchy to takie wręcz noworodki
Fajnie razem wyglądają
Pierwszy storczyś śliczny.

-
Najnowszy nabytek rewelacja!
Maluchy też się prezentują nieźle. Jak tam equestrisy? Przyrastają w nowe korzenie?

Tak, jeżeli chodzi o korzenie to bardzo ładnie wypuszczają nowe. 

-
Bardzo się cieszę, niech zdrowo rosną 

- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
-
- 200p
- Od: 2 sty 2015, o 12:44
Bogaty czteropędowy MM
)
Powodzenia

Powodzenia

Pozdrawiam ~ Monika - Skalniaczekk :- )
Mój parapet
Mój parapet
Dawno, dawno tu nie pisałem. Zapewne dlatego, że mój kochany MM (zapewne), podarował mi i moim storczykom fuzariozę, straciłem go i kilka innych moich storczyków, w tym roku jest znacznie lepiej bo tylko trzy chorują, dwa mam nadzieję, ze do odratowania, ale niestety zdechł mi phal. Magical. Zapewne będzie ciężko zdobyć nowego o ile w ogóle możliwe.
Nie mam za dużo do pokazania bo część mi przekwitła, część się zbiera do kwitnienia, ale pokażę bardzo ładną marketową czerwoną hybrydkę.

- asiula13
- 1000p
- Od: 16 cze 2009, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
Pięknie rozrasta się kolekcja
miniaturki są prześliczne
Mam nadzieję że żaden z Twoich storczyków już nie ucierpi, a kolekcję odbudujesz w szybkim tempie 

Pięknie rozrasta się kolekcja

Prześledziłem Twój wątek w całości i muszę napisać, że Pulcherrima mnie oczarowała. Masz ją jeszcze? Jak się zachowuje? Chętnie kwitnie? ;)