Działka nad Drwęcą - Christin - cz. VII
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. VII
Miło spaceruje się tak świetliście udekorowanymi ulicami ,lecz za chwilkę znikną te wszystkie dekoracje i trochę będzie żal .Jednak już niedługo tę sztuczna dekoracje zastąpi prawdziwa zieleń ,która wybuchnie także kolorami.Śliczne te dzwonki próbowałam w ubiegłym roku lecz mi się rozjeżdżały ,więc dałam sobie spokój 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jureczku to prawda - bardzo kocham naturę . Lubię poznawać tajemnice - dla przykładu takie filmyLocutus pisze:Napisane: So 14 sty 2017 08:56
Niesamowite te fotki z żabkami. Widać, że kochasz naturę.
Pozdrawiam!
LOKI
jak tajemnice trzmieli fascynują mnie - piękny film i pokazuje nieznane dla ogrodników chwile z ich życia .
Zapraszam Cie na wspólny spacer po moim mieście nad j. Drwęckie
Duże molo jest wspaniałym wyzwaniem dla dekoratorów przestrzeni.
Mnóstwo świateł na skrzydłach molo a wnętrze ażurowej altany zajęła ogromna bombka z siedziskiem w środku i mnóstwo spacerowiczów robi sobie tam zdjęcia .
Młode zakochane pary też

Iwonko dla mnie prawdziwa wiklina jest kłopotliwa. W mieszkaniu za dużo bałaganu, poza tym trzeba mieć więcej siły w palcach a z tym czasami kłopot.iwona0042 pisze:Napisane: N 15 sty 2017 17:Namawiam właśnie swojego M żeby zawiózł nie po wiklinę, muszę sobie naciąć, może coś poplotę znowu do wiosny, a przede wszystkim kule chcę na działkę popleść
Przy nadwyrężeniu dochodzi do stanów zapalnych a z papieru praca miłą, przyjemna i w ciepełku.
Bogusiu pięknie dziękuję za noworoczne życzenia.Bogata fauna i flora na pewno jest wskaźnikiem zdrowego środowiska.bwoj54 pisze:Napisane: Śr 18 sty 2017 14:02
Krysiu , jestem dość mocno spóźniona z noworocznymi życzenia, za to z głębi serca życzę wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze , a przede wszystkim zdrówka . Mam nadzieję,ze wszystko OK![]()
Dziękuję serdecznie za rady w sprawie kasztanowca.
Świetna fotka; kobietki z zieloną żabkąGdzie zielone żabki, tam nieskażone środowisko??? czy podzielasz tę opinię Krysiu??? Pozdrawiam cieplutko
O swoje zdrowie też dbam jak umiem, a mimo to czasami coś niespodziewanego wyskoczy - we wtorek jadę na biopsję guzków tarczycy .
Będzie dobrze bo nie może być inaczej a tymczasem Ciebie też zapraszam nad j.Drwęckie.
Miejsca tam tyle, że dekoratorzy mogli dać upust swej wyobraźni ...
Przy molo na trawniki zacumowało kilka żaglówek - oto one
Przy deptaku jest duży plac z fontanną ( latem światełka w rytm muzyki) a zimą wszystko śpi.
Dekoracje świąteczne ożywiają takie miejsca
za dnia szare choć ... kuszą ciekawą konstytucją
Magiczne chwile zmierzchu zamieniają te miejsca w tajemniczy bajkowy świat
Stefciu dziękuję za wizytę.stefcia pisze:Napisane: Śr 18 sty 2017 20:57
Witaj Krysiu![]()
Pięknie masz na Twojej działceŚwietne zdjęcie z wnusią
![]()
Ja naturę bardzo kocham , ale jak spotkam u siebie w ogrodzie żabkę![]()
To skaczę razem z żabką
My babcie kochamy wnuków więc zaproszenie na działkę to dodatkowa okazja do zabawy z wnuczką i bardzo cenię sobie takie chwile.
Alu nasz działkowy staw ma ponad 70 m kw . Ładnie to wygląda ale zagospodarowanie brzegów przed osuwaniem i dbałość o to aby nie zarósł jest sporym wyzwaniem. Gdybym sama go wykopywała byłby o połowę mniejszy - wystarczy taki więc ciesz się swoim bo każda woda to malutki raj dla zwierzątek.alicjad31 pisze:Napisane: Pt 20 sty 2017 09:07
Krysiu moje oczko jest nie co mniejsze choć według mojego planu miało być dużo większe .
Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Pozdrawiam
Jadziu ten wiciokrzew japoński zimuje bardzo dobrze. Mam go u siebie z 10 lat. Co prawda po każdej zimie ma uszkodzenia mniejsze lub większe - chodzi o pędy ale ja i tak go tnę więc dla mnie nie ma to znaczenia. szybko rośnie i tworzy gęstwinę pędów.JAKUCH pisze:Napisane: Pt 20 sty 2017 17:28
Jestem ciekawa jak przezimował ten mój kawałek wiciokrzewu i jak się rozkrzewi, bo puściłabym go na pergolę.Fajnie tak mieć kawałeczek stawu, a w nim mnóstwo żyjątek, lecz zawsze coś za coś i nie można mieć wszystkiego
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu włodarze Twojego miasta zadbali o piękny wystrój świąteczny. Mogę Ci tylko pozazdrościć. U mnie tylko Rynek Trybunalski wyglądał jako tako.
Tak fajnie zaprezentowałaś wiciokrzew japoński, że nabrałam ochotę na uprawę tego pnącza u siebie. Jak myślisz dałby radę wspiąć się po drabince na sosnę?
Tak fajnie zaprezentowałaś wiciokrzew japoński, że nabrałam ochotę na uprawę tego pnącza u siebie. Jak myślisz dałby radę wspiąć się po drabince na sosnę?
Pozdrawiam Hala
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Całe szczęście, że teraz władze myslą nie tylko o praktycznej stronie życia
Czyz to nie cudownie wyjśc na spacer wieczorową porą?
Nie żałuje, że wydają na to pieniądze, chociaż znajda sie tacy, co powiedzą, że zawsze jest coś pilniejszego
Trudno, co ja zrobię, że jestem wzrokowcem?
Jak tylko będe mogła z moczenia skorzystam
Czyz to nie cudownie wyjśc na spacer wieczorową porą?
Nie żałuje, że wydają na to pieniądze, chociaż znajda sie tacy, co powiedzą, że zawsze jest coś pilniejszego
Trudno, co ja zrobię, że jestem wzrokowcem?
Jak tylko będe mogła z moczenia skorzystam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jestem ciekawa czy mój wiciokrzew po zimie też powstanie, bo bardzo ładny .Miło spaceruje się tak udekorowanymi ulicami zamiast siedzenia w domu
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08

Ciekawie jest Twoje miasto udekorowane

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Krysiu
. Bardzo ładnie udekorowane miasto a w nocy wygląda rewelacyjnie
. Cudne światła i taki klimat
. Okres świąteczny powoli dobiega końca a teraz czekamy na wiosnę i na kolejne święta. Czas szybko leci, oj szybko
. Pozdrawiam
.

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Również uwielbiam oglądać owady
Krysiu pięknie oświetlone dekoracje, magia zimy bo śnieg daje sporo uroku

Krysiu pięknie oświetlone dekoracje, magia zimy bo śnieg daje sporo uroku

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dekoracje piękne, ale zakaz chodzenia po siedzisku jako żywo Bareją mi zaleciał... 
A filmy przyrodnicze po prostu uwielbiam... Zdarza mi się wielkie serie przyrodnicze na DVD kupować i potem oglądać i oglądać i oglądać...
Pozdrawiam!
LOKI

A filmy przyrodnicze po prostu uwielbiam... Zdarza mi się wielkie serie przyrodnicze na DVD kupować i potem oglądać i oglądać i oglądać...
Pozdrawiam!
LOKI
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Krysiu piękna działka
widać, że doświadczenie posiadasz ;) Będę zaglądał i podziwiał, a i zapewne kupię coś w wątku sprzedam

- Emi22
- 200p
- Od: 12 cze 2016, o 09:34
Witaj
, ogldam Twój wątek. Prześliczne zdjęcia.
Masz ogrom różnych prześlicznych roślin!! Można tak czytać wątek bez końca
Różeniec górski - zaciekawiła mnie ta roślinka. Urocza jest.
Zatrzymałam się też przy hortensji Forever. Jeśli masz więcej fotografii z minionego lata, zachęcam do wklejenia. Bardzo chciałabym zobaczyć, jak urosła
Na zdjęciach widzę piękne kwitnienie Kaliny. W zasadzie nie wiedziałam, że ona ma takie ładne kwiaty.
Sadziec purpurowy? Okazała, potężna bylina!! nie wiedziałam, że tak wysoko potrafi wyrosnąć (2,5 m !!)
Rosplenica japońska Black Beauty - tak, w kompozycji ogrodu widzę, jak pięknie się prezentuje. Podoba mi się również Wiciokrzew japoński Aureoreticulata.
Pozwolę sobie częściej zaglądać, bo tyle ciekawostek jest w wątku
Gratuluję.

Masz ogrom różnych prześlicznych roślin!! Można tak czytać wątek bez końca

Różeniec górski - zaciekawiła mnie ta roślinka. Urocza jest.
Zatrzymałam się też przy hortensji Forever. Jeśli masz więcej fotografii z minionego lata, zachęcam do wklejenia. Bardzo chciałabym zobaczyć, jak urosła

Na zdjęciach widzę piękne kwitnienie Kaliny. W zasadzie nie wiedziałam, że ona ma takie ładne kwiaty.
Sadziec purpurowy? Okazała, potężna bylina!! nie wiedziałam, że tak wysoko potrafi wyrosnąć (2,5 m !!)

Rosplenica japońska Black Beauty - tak, w kompozycji ogrodu widzę, jak pięknie się prezentuje. Podoba mi się również Wiciokrzew japoński Aureoreticulata.
Pozwolę sobie częściej zaglądać, bo tyle ciekawostek jest w wątku

Gratuluję.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bajkowy świat nam pokazałaś Krysiu
, tylko więcej śniegu mogło by być, ślicznie to wygląda 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu piękne i dekoracyjne oświetlenia... bajkowo!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Krysiu, uwielbiam takie baśniowe klimaty!
Wspaniale udekorowane miasto!
Szczególnie nocą cudownie to wygląda.
Tak zresztą było zaplanowane, żeby nocą...

Wspaniale udekorowane miasto!

Szczególnie nocą cudownie to wygląda.

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Krysiu
Wielkie słowa podziwu dla Twego rękodzielnictwa,masz niesamowity talent
Twoje miasto pięknie udekorowane z niesamowitą iluminacją świateł a do tego,jak zawsze zresztą super zdjęcia w super jakości i ekstra oprawie
Pozdrawiam.

Wielkie słowa podziwu dla Twego rękodzielnictwa,masz niesamowity talent

Twoje miasto pięknie udekorowane z niesamowitą iluminacją świateł a do tego,jak zawsze zresztą super zdjęcia w super jakości i ekstra oprawie

Pozdrawiam.