Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Ale fajnie wygląda to ptaszysko :D
Nie dziwie się, że często zagląda, ma mnóstwo pożywienia :lol:

Pozdrawiam,
Seba :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochana żeby ten Twój gość jeszcze za myszy i inne takie się brał, nie tylko za wróbelki, to by było super! ;:333
Czytam w innych wątkach, że szalejesz z liliami? I dobrze! To bardzo wdzięczne kwiatuchy. I ten zapach... ;:224
Wiesz... tę wiosnę w nozdrzach to ja już wczoraj czułam ino nic nie pisałam, bo nie chciałam wyjść na napaleńca jakiegoś. No ale skoro i Ty dziś coś w tym nosie poczułaś, to uprzejmie donoszę, że nie jesteś jedyna. ;:168
Słonecznej niedzieli Ewelinko. :wit
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Krogulec wygląda niesamowicie! Szczerze zazdroszczę, że możesz go obserwować z tak bliska! ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko tak Ola ma rację napisałam skrótowo, ale oczywiście dopiero po zasuszeniu wsadź. Na pewno zakwitnie tylko nie wiadomo jak długo zostanie :D Ptaszysko przerażające, u mnie też siada ale na drzewie u sąsiadów i tam poluje na ptaki. Wszystkie ptaki są płochliwe jak się ruszam robiąc zdjęcie, a ten jest nieustraszony ;:oj
Dobrze robisz, że jesteś ostrożna ze spacerami. Miłej niedzieli :wit
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow! Ewelinko, no teraz to Ci się udało tego krogulca uchwycić ;:215 Az mu można w oczy spojrzeć :D Piękny jest i jaki puchaty :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O właśnie, istny gargulec ;:306
Chociaż tych mniejszych ptaszków szkoda :|
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Fajne zdjęcia ptaszora. :)
Też zawsze wysadzałam do ogrodu takie podpędzane cebule hiacyntów, które zimą kwitły w domu. Zazwyczaj jesienią, wcześniej zasychały sobie spokojnie gdzieś w cieniu na balkonie. Przez to, że nie były nawożone, to w kolejnym roku miały mniej kwiatów na pędzie, ale w kolejnym sezonie było znowu lepiej. Pod warunkiem dobrego drenażu.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Udało Ci się tak dobrze sfotografować takie ptaszysko :shock: Niesamowite ;:333
Szkoda tylko, że to drapieżnik ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196
super zdjęcie krogulca. ;:215
To już teraz wiadomo, dlaczego miałaś pustki przy karmniku.
Ostatnio u mnie też zrobiło się mniej ptaków. Kiedyś nie nadążałam z sypaniem karmy a teraz bardzo wolno schodzi.
W poprzednich latach też przylatywał do mnie taki krogulec i polował na ptaki a najczęściej jego ofiarami padały czyżyki.
Może znowu przylatuje , tylko jeszcze go nie zauważyłam. Za to prawie codziennie ganiam obcego kocura,
który też znalazł sobie stołówkę pod karmnikiem.
:wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jaki piękny ptak. Cudowne ujęcie zrobiłaś, ten wzrok, ta postawa. On mówi: ja tu rozdaję karty :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Masz szczęście! Taki okaz usiadł na barierce! ;:173 A ja codziennie wypatruję! Wiem, że poluje w pobliżu, ale widziałam w tym sezonie raz i to usiadł w gąszczu tyłem ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Do mnie takie cudeńka nie przyatują, może powinnam zacząć dokarmiać ptaszki?
Hiacynty sadzę do gruntu wtedy, gdy odpoczną po przekwitnieniu w doniczce. Kupiłam trzy białe w markecie, już niedługo powinny zakwitnąć na parapecie, potem , pewnie za rok, ozdobią ogródek. Jestem ciekawa ile cebulek ujrzy słoneczko, a ile wmarzło czy też zostało zjedzonych przez nornice.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewelina, dziwisz się, że ptaszysko upodobało sobie twój ogród? Kochana, wystawiłaś karmnik i wszystkie ptaki chcą skorzystać ;:306 Najpierw najedzą się wróbelki, a potem te trochę większe :;230 Poco ma latać po okolicy jak obiadek sam przylatuje na umówione miejsce :lol:
Świetne zdjęcie ;:215
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Za nami kolejny tydzień , ależ ten czas leci ;:oj . Z jednej strony fajnie bo wiosna coraz bliżej ale z drugiej to życie tak szybko przemija ;:222 . No cóż zrobić, nie można być wiecznie młodym ;:173 . Dzisiaj Emilka wróciła do przedszkola a z Weroniką jadę na kontrolę. Mam nadzieję, że z ręką już wszystko ok . Za oknem mróz i śnieg , który nie wygląda już tak ładnie jak na początku . Jednak dobrze, że jest bo rośliny mają cieplej . Zrobiłam małą rundkę dookoła domu i muszę przyznać, że niektóre róże mają liście . Przy okazji wyjazdu może wstąpię dzisiaj do jakiegoś sklepu i może coś do domu przytacham :tan .

Asiu ładny, ładny i lubi przesiadywać dość blisko . Smog jest ostatnio uciążliwy i chociaż może u mnie tego tak nie czuć to jednak w całej Polsce ostatnio jest spory z tego co słyszałam w informacjach ;:222 .

Obrazek

Seba tym razem udało mi się zrobić lepsze zdjęcia, jednak nadal to nie jest to co bym chciała. Masz rację, u mnie sporo wróbli bo mają gniazda pod dachem i pewnie to na nie poluje krogulec. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Aniu na właśnie gdyby tak myszy chciał łapać . Widać ma inne preferencje smakowe ;:306 .Z tymi liliami to chciałabym poszaleć ale póki co jeszcze się wstrzymuję . Może zamówię bo mnie nosi ale jednak mam też sporo innych wydatków . Trzeba sobie zostawić przyjemności na pozostałe sezony . Póki co poszalałam z piwoniami . Dziękuję ;:196 .

Obrazek

Florianie ja sama byłam zdziwiona jak zobaczyłam go tak blisko :shock: .Cichaczem poszłam po aparat i z drugiego pokoju zrobiłam zdjęcie tak żeby nie poruszyć firanką. Jakoś się udało ;:138 .

Obrazek

Marysiu tak zrobię. Cebulę posadzę dopiero jak zaschnie wszystko . No mam nadzieję, że chociaż dwa sezony będzie kwitła ;:224 . Ptaki są płochliwe i nie łatwo im zrobić zdjęcie ale na szczęście temu jakoś mi się udało. Największy problem mam z sikorkami bo zaraz uciekają . Na razie spacerom mówię stop ale Emilka dzisiaj pojechała do przedszkola więc chwilkę na zewnątrz musiała być. Spóźnione podziękowania ;:168 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Dominiko teraz jego wzrok jakby wyraźniejszy :;230 .Udało mi się chociaż to jeszcze nie takie zdjęcie jakie bym chciała wykonać. Może następnym razem zrobię jeszcze lepsze ;:224 .

Obrazek

Mati oj tam, tych mniejszych ptaków u mnie sporo ;:224 . Natura rządzi się swoimi prawami i taki drapieżnik też musi coś jeść .

Obrazek

Dario dzięki ;:196 . Z tą cebulką hiacynta tak zrobię i niech przeschnie gdzieś w szopie a potem ją posadzę. Nie liczę na jakieś spektakularne kwitnienie ale może chociaż trochę. Drenaż robię pod wszystkie cebulowe ;:108 .

Jedyny Miskant jakiego nie związałam a raczej związałam ale nieumiejętnie i się rozwiązało ;:306 .

Obrazek

Moniko drapieżnik ale też bardzo ładny. Udało mi się na prawdę jakimś fartem zrobić to zdjęcie. Nie poruszyłam firanką i udało się ;:138 .

Obrazek

Krysiu no właśnie ostatnio jest tych ptaków przy karmniku jeszcze mniej . To chyba wina właśnie tego krogulca. Wróbli jakoś też nie słychać tak jak wcześniej i zrobiły się może ostrożniejsze ? Sama nie wiem ale najwidoczniej przyczyną jest właśnie owy drapieżnik. U mnie kocurów sporo ale przy karmniku się nie kręcą . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Małgosiu właśnie taki ma wzrok. Nie ujęłabym tego lepiej ;:138 . Może jeszcze kiedyś mnie odwiedzi i znowu go sfotografuję i tym razem może z ogonem ;:224 .

Obrazek

Miłko wiesz jak to mówią kto ma zawsze szczęściu ale nie będę cytowała ;:306 . Mam nadzieję, że Tobie też uda się zrobić ładne zdjęcie krogulcowi. Moja fotka to jeszcze nie szczyt moich marzeń ale jestem zadowolona, że w ogóle udało mi się zrobić takie zdjęcie. Pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Ewo może przylatują ale akurat nie widzisz ich w danym momencie. Ja też nie spodziewałam się drapieżnika tak blisko domu a tu proszę ;:oj . Zadaję sobie to spytanie co Ty - ile cebul zakwitnie w tym roku ? Jestem bardzo ciekawa bo posadziłam ich sporo ale bez osłonek bo jakoś nie miałam chęci pchać tego wszystkiego w doniczki czy koszyczki . Mam nadzieję, że nornic nie mam i że nie zrobią mi spustoszenia.

Obrazek

Sabinko no fakt, właśnie po to wystawiłam karmnik ;:306 . Nie będę narzekała, że mam takich gości ale po prostu nie spodziewałam się drapieżnika tak blisko domu. Gdybyś widziała moje zdziwienie jak rano przy śniadaniu z dziewczynkami na barierce zobaczyłam takie duże coś ;:oj . Na początku nie wiedziałam co to ;:306 i prawie bez ruchu poszłam po aparat i do drugiego pokoju bo tam mam firanki podwiązane i nie musiałam ich dotykać żeby zrobić fotkę ;:224 . Próbowałam złapać jego całą sylwetkę z ogonem ale niestety po kilku chwilach odleciał ;:222 . Dzięki ;:196 .

Pozdrawiam Was i udanego dnia życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”