Cześć Aprilku 
ja też jeszcze nic nie zamówiłam i raczej tego nie zrobię, bo wszystkie miejscówki dawno zajęte.
Werka, Mamma Mia to spora róża. Rośnie szeroko, musisz dołem przeznaczyć jej około 1 metra.
Wypuszcza długie pędy ok. 150 ? 170, które się przewieszają. Lepiej jej dać podpory i poprowadzić jak różę pnącą.
Ja mam dwa krzaczki tej róży i jestem z niej bardzo zadowolona.
Ewa, ten środek na bazie alg to ?Goemar GOTEO nawóz stymulator z alg? można go kupić w
http://horticenter.pl/goteo-1l
Podlewam ty środkiem krzaczki róż, te które słabo startują. Roztwór 1 mil/1l wody po kilka litrów pod krzaczek na początku sezonu.
Jasmina, to młodziak sadziłam ją dopiero pod koniec maja.
Mariusz witaj

dziękuję i masz rację, dużo pracy i serca trzeba włożyć aby cieszyć się tym co się zrobiło.
Aniu, a no właśnie może być tak, że moje zabezpieczenie się nie sprawdzi, tak mi powiedział Pan Hyży. Ze względu na nasadzenia innych róż w miejscu gdzie rośnie Jasmina, nie bardzo mogłam ją nagiąć i wtedy zdecydowałam się na obłożeniem korony stroiszem z sosny a później nałożyłam 2 warstwy włókniny zimowej. Oczywiście zrobiłam w nóżkach kopczyk z ziemi.
Jestem bardzo ciekawa czy da radę, u mnie w ogrodzie jest dużo zimniej niż w mieście.
Pashminko dziękuję

i zapraszam w nowym sezonie.