Dzisiaj piękna słoneczna pogoda u mnie, z rana było -14st. Teraz ok.-5st.-mroźne, ostre powietrze ale zachęcające do wyjścia z domu...
iwona0042 cieszyły by mnie gdyby zechciały się u mnie zasiedlić bo te drobne dzwonki nie chcą u mnie rosnąć w krótkim czasie giną bez wieści...Jedynie Poszarskiego mam od kilku lat.
maniolek witam serdecznie w moich progach dziękuję za miłe słowa

...
mała rzecz a cieszy!
Zapraszam do dalszych odwiedzin!
Stasiu 
serdeczności ślę za miłą wizytę dziękuję!Moja
campanulka też w 3 kolorach i już pomyślałam, tak jak Ty , że ją podzielę /stara szkoła!

/ przed ewentualnym posadzeniem...Dobrze, że mnie uprzedziłaś,oby przetrwała w warunkach domowych...
gloff Miłe Twoje słowa ale ja Aneczce w ilości jak i w jakości uprawianych clematisów nie dorównam

...Mam jeszcze kilka innych w posiadaniu ale ub. sezon był powojnikowo u mnie beznadziejny...Od wiosny kwitły marnie,miały zniekształcone kwiaty i dopiero pod koniec lata kolejne kwitnienia były lepsze.Kompletnie nie wiem co mogło być tego przyczyną. Miałam sporo clematisów ale przez lata zginęły

...
Dzisiaj w roli głównej kilka z moich różaneczników , wprawdzie to nie róże ale ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich i niektóre towarzyszą mi wraz z azaliami od początku mojego ogrodowania...
Rhododendron 'Billy Novinka'

Rhododendron yakushimanum Percy Wiseman

różanecznik 'Cunningham's White'
Różanecznik Princess Anne

Rododendron miniaturowy Impeditum

azalia pontyjska