No.. też bym się przeszedł na taką wystawke. Właśnie otrzymałem informacje o wysyłce nasion pomidorów od osoby z USA.
Dziś w ogóle dzień wysyłek, bo oprócz tego otrzymałem dwie inne informacje o wysyłkach nasion. W tym jedną z Finlandii od zaprzyjaźnionego hodowcy gigantów. No i dziś jedna przesyłka przyszła od innego zaprzyjaźnionego hodowcy.
Jak wkońcu wróce na weekend, to sobie wszystko co przyszło poprzeglądam.
Błażeju
Twoja lista nasion robi wrażenie. Ciężki orzech do zgryzienia, które wysiać ale fajnie, że będziesz mógł przetestować tyle nie znanych jeszcze u nas odmian. O większości z tej rosyjskiej listy nawet nie słyszałam.
Agus85 To jest zdjecie z Brussels Tomato Festival , odbywa sie on co rocznie w sierpniu w Brukseli . Wystawcy wymieniaja sie bezplatnie nasionami , natomiast dla smiertelnikow torebka kosztuje 2 euro -ok 8 PLN. Wybor jest niesamowity.Bobej chyba sie nie obrazisz jak uchyle rabka tajemnicy , ze pan ze zdjecia posiada chyba najwieksza kolekcje krzyzowek KOZULI w Europie i corocznie je uprawia.
Ale nie wiem czy o tej samej osobie mówimy, bo na tym zdjęciu jest dwóch hodowców.
W Polsce by na pewno było zainteresowanie. Może jakieś targi by wystarczyły, by ściągnąć ludzi. W sumie byłoby fajne miejsce dla spotkań forumowiczówi prywatnych wymian nasion.
Dla zainteresowanych Tegoroczny festiwal pomidorow w Brukseli odbedzie sie 26,27 sierpnia na farmie LA FERME NOS PILIFS ,
Trassersweg 347 ? 1120 Bruxelles . Nie zapewniaja miejsc noclegowych wiec trzeba samemu szukac
A jezeli chodzi o zdjecie to mialam na mysli Bruno
Cześć Błażej,
Od dłuższego czasu regularnie podczytuję Twój wątek i jestem pod dużym wrażeniem. Ja też zmagam się z przeciwnościami losu w amatorskich uprawach różnych warzyw na moim ugorku i wiele ciekawych rzeczy się tutaj dowiaduję. Pozdrawiam Cię serdecznie, życzę udanego sezonu i kolejnych sukcesów.