Działka na Kaszubach - 2015
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - 2015
Witaj. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku a przede wszystkim dużo zdrowia i samych sukcesów w ogrodzie i nie tylko
. Pozdrawiam
.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,
dziś byłam całkiem niedaleko Twojej działki.
Tak sobie pomyślałam, że już niebawem będzie wiosna i w sytuacji takiej, jak dziś, wstąpię na kawkę
dziś byłam całkiem niedaleko Twojej działki.
Tak sobie pomyślałam, że już niebawem będzie wiosna i w sytuacji takiej, jak dziś, wstąpię na kawkę
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo dziękuję wszystkim za piękne życzenia noworoczne
-------------------------------------
Lucynko - Fidel jest wyjątkowo ciekawski a szczególnie lubi asystować dziewczynkom. Chociaż one z wielkiej miłości potrafią go prawie zamęczyć
Dziewczynki dostały książki - naprawdę dużo i chętnie czytają jak na dziewięciolatki. Niezmiernie mnie to cieszy.
Izo - kiedyś na pewno te nasze marzenia się spełnią, ja głęboko w to wierzę! Jakoś ostatnio nie mam natchnienia ani di pisania ani do pokazywania kolejnych zdjęć. Jakieś takie poświąteczne lenistwo mnie ogarnęło...
Ewelinko - jak miło, że pamiętasz. Ja zaglądam do Twojego wątku dość często, tylko się nie odzywam
Madziu - ja dzisiaj tłumaczyłam kotom, że za cztery miesiące będziemy już na działce. Najbardziej uważnie słuchała Mikolina i mruczała...pewnie z zadowolenia
Czyli myślami też byłam na działce. Może to było o tej samej porze? Taka telepatia...
================
Mieczyki z 2016 roku

-------------------------------------
Lucynko - Fidel jest wyjątkowo ciekawski a szczególnie lubi asystować dziewczynkom. Chociaż one z wielkiej miłości potrafią go prawie zamęczyć
Izo - kiedyś na pewno te nasze marzenia się spełnią, ja głęboko w to wierzę! Jakoś ostatnio nie mam natchnienia ani di pisania ani do pokazywania kolejnych zdjęć. Jakieś takie poświąteczne lenistwo mnie ogarnęło...
Ewelinko - jak miło, że pamiętasz. Ja zaglądam do Twojego wątku dość często, tylko się nie odzywam
Madziu - ja dzisiaj tłumaczyłam kotom, że za cztery miesiące będziemy już na działce. Najbardziej uważnie słuchała Mikolina i mruczała...pewnie z zadowolenia
Czyli myślami też byłam na działce. Może to było o tej samej porze? Taka telepatia...
================
Mieczyki z 2016 roku

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Śliczne mieczyki, Maryś!
Takie dorodne, sztywno stojące, wysokie.
Najpiękniejsze te białe muśnięte delikatnym fioletem.
Miłego dnia i udanego całego tygodnia, Marysiu.
Najpiękniejsze te białe muśnięte delikatnym fioletem.
Miłego dnia i udanego całego tygodnia, Marysiu.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Właśnie miałam napisać to samo co miła poprzedniczka
Moje ulubione kwiaty na prawdę pięknie Tobie kwitły, rzeczywiście sztywne, prawie nie przywiązane, radzą sobie same. Popatrz mimo tylu kolorów posadzonych wspólnie na rabacie nic się nie gryzie
Przypomniałam teraz sobie o leżących u mnie w chlewie, jeszcze z liśćmi a tu mróz wielki
Fajnie macie z P.L.,że siedzicie teraz w murach - tu prawdziwy atak zimy i tony śniegu, w nocy ponoć minus 14 - ście było
Pozdrawiam Was gorąco
Właśnie miałam napisać to samo co miła poprzedniczka
Moje ulubione kwiaty na prawdę pięknie Tobie kwitły, rzeczywiście sztywne, prawie nie przywiązane, radzą sobie same. Popatrz mimo tylu kolorów posadzonych wspólnie na rabacie nic się nie gryzie
Przypomniałam teraz sobie o leżących u mnie w chlewie, jeszcze z liśćmi a tu mróz wielki
Fajnie macie z P.L.,że siedzicie teraz w murach - tu prawdziwy atak zimy i tony śniegu, w nocy ponoć minus 14 - ście było
Pozdrawiam Was gorąco
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Marysiu witaj
. Pewnie już wiesz ale na wszelki wypadek napiszę że w ostatnich dniach opadło masę śniegu, zapewne też na Twojej miłej działeczce.
- ewelkacha88

Witaj Marysiu
. Wspaniałe mieczyki
. Ich gama kolorystyczna jest bardzo bogata
. Ja też sadziłam kilka ale od tego roku zrezygnowałam i już nie będę ich sadziła. Jakoś za dużo zachodu z nimi i zbyt krótko mi kwitły. Twoje wyglądają imponująco
. Pozdrawiam
.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Madziu
Marysia w mieście, ale Ty pilnujesz
U nas ponad 40 cm spadło, przynajmniej o roślinki się nie martwię
Marysia w mieście, ale Ty pilnujesz
U nas ponad 40 cm spadło, przynajmniej o roślinki się nie martwię
- amba19

Madziu - ale nam przyjemność zrobiłaś - dziękujemy
-----------------
Pozostałe odpowiedzi jutro - dzisiaj miałam wymianę dwóch okien i drzwi wejściowych, jestem padnięta...
-----------------
Pozostałe odpowiedzi jutro - dzisiaj miałam wymianę dwóch okien i drzwi wejściowych, jestem padnięta...
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Witaj Marysiu,
Po długiej nieobecności nawiedzam Twój ogród - zaskakujący i bajeczny. W zimowej kołderce też wygląda pięknie. Dzisiaj piękne słońce więc życzę wszystkiego dobrego i miłego dnia
Pozdrawiam 
Po długiej nieobecności nawiedzam Twój ogród - zaskakujący i bajeczny. W zimowej kołderce też wygląda pięknie. Dzisiaj piękne słońce więc życzę wszystkiego dobrego i miłego dnia
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- amba19

Oj jak długo tu nie zagladałam. Jakaś niemoc mnie ogarnęła ostatnio...
Czas najwyższy zebrać się do (za przeproszeniem) kupy
Lucynko - mieczyki to moja miłość, ale o tym zapewne wiesz. Kilka dni temu zrobiłam przegląd bulw zimujących w lodówce. Wyglądają dobrze i zdrowo, ale trzy wypuściły kły w tym jeden wielki na trzy centymetry
Ale naokoło 160 bulw - to nie jest źle!
Agnieszko - jak tam u Ciebie? Zima trochę odpuściła? Wiesz mi się coś w zeszłym roku odmieniło i najbardziej cieszyły mnie nie te falbaniaste mieczyki, ale te od Ciebie. Doszłam do wniosku, że one prostota ich kwiatów nadaje im taki szlachetny wygląd...
Olu Bufo-Bufo - witaj! Dawno Cię tutaj nie było
Masz rację - u mnie też napadało i moje rośliny mają pierzynkę. Mardzia zrobiła mi ogromną przyjemność wstawiając zdjęcia.
Ewelinko - to prawda, mieczyki sa pracochłonne, ale wiesz - ja już nie pracuję, nie mam małych dzieci ani innych absorbujących obowiązków rodzinnych - to mogę się z nimi pobawić
Alicjo - dzisiaj słoneczka nie widać ale to nic, grunt, że nie ma takiej okropnej mgły jak wczoraj. My wybraliśmy się wczoraj do OBI i Ikei. Jechałam z duszą na ramieniu - brrr, okropność. Ake za to miałam przemiłe spotkanie. W Ikei natknęłam się na Grazynkę - Grazię ( przedtem Księgową) moją sąsiadkę z Chrztowa
Radości i uścisków było mnóstwo
Och żebyś wiedziała jak mnie ciągnie na działkę!
O i zapomniałabym napisać, że rozpoczęłam sezon działkowy. W OBI kupiłam cebulki tygrysówki i nasiona białej cynii - to pierwsze zakupy w tym roku.
============================
Trochę lata w lutym

Czas najwyższy zebrać się do (za przeproszeniem) kupy
Lucynko - mieczyki to moja miłość, ale o tym zapewne wiesz. Kilka dni temu zrobiłam przegląd bulw zimujących w lodówce. Wyglądają dobrze i zdrowo, ale trzy wypuściły kły w tym jeden wielki na trzy centymetry
Agnieszko - jak tam u Ciebie? Zima trochę odpuściła? Wiesz mi się coś w zeszłym roku odmieniło i najbardziej cieszyły mnie nie te falbaniaste mieczyki, ale te od Ciebie. Doszłam do wniosku, że one prostota ich kwiatów nadaje im taki szlachetny wygląd...
Olu Bufo-Bufo - witaj! Dawno Cię tutaj nie było
Ewelinko - to prawda, mieczyki sa pracochłonne, ale wiesz - ja już nie pracuję, nie mam małych dzieci ani innych absorbujących obowiązków rodzinnych - to mogę się z nimi pobawić
Alicjo - dzisiaj słoneczka nie widać ale to nic, grunt, że nie ma takiej okropnej mgły jak wczoraj. My wybraliśmy się wczoraj do OBI i Ikei. Jechałam z duszą na ramieniu - brrr, okropność. Ake za to miałam przemiłe spotkanie. W Ikei natknęłam się na Grazynkę - Grazię ( przedtem Księgową) moją sąsiadkę z Chrztowa
O i zapomniałabym napisać, że rozpoczęłam sezon działkowy. W OBI kupiłam cebulki tygrysówki i nasiona białej cynii - to pierwsze zakupy w tym roku.
============================
Trochę lata w lutym

- ewelkacha88

Witaj
. Masz rację, skoro nie masz innego absorbującego zajęcia to mieczyki są jak znalazł
. Za to jak Ci się odwdzięczają pięknie
. Zdjęcia czarnuszki cudowne
. Ja zakupiłam jej nasionka i też w tym roku będę wysiewała
. Czy ona potem sama się wysiewa ??
- amba19

- ewelkacha88