Ogród Marty -Cz . X
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty -Cz . X
Taka ilość zdjęć i pięknego kwiecia nie na moje serce ale jeśli miałbym odkorkować to dobrze że w twoim ogrodzie. Cudo i pełny podziw 

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Martowszystkie zdjęcia wspaniałe
, ale jestem wierna zestawieniu Piwonia + Ostróżka + Liliowiec żółty
... Chyba zrobię w swoim ogrodzie taką kompozycję jest niesamowita 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Marcia, od razu się wiosenne robi, jak spoglądam na te piękne piwonie, tym bardziej, że za oknem słoneczko.
Co to jest za kwiatek często towarzyszący piwoniom, wysoki, koloru czerwonego?
Pozdrawiam Irena
Co to jest za kwiatek często towarzyszący piwoniom, wysoki, koloru czerwonego?
Pozdrawiam Irena
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
Piękne piwonie i na dodatek mają piękne towarzystwo.
Wspaniałe kompozycje.
A ten różowy kwiatek o którego pytają dziewczyny to pewnie ostrogowiec.
Zgadłam?
Wspaniałe kompozycje.
A ten różowy kwiatek o którego pytają dziewczyny to pewnie ostrogowiec.
Zgadłam?
Pozdrawiam Anna
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu
Brak słów do opisania - RAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak trzymaj
Pozdrawiam cieplutko

Brak słów do opisania - RAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak trzymaj

Pozdrawiam cieplutko

-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Marto,weszłam na Twój watek sprzedażowy ,potem do ogrodu i już zostanę na dłużej,jeśli pozwolisz.Ogród marzenie
.Jak mogę się wpisać w wątku sprzedażowym?
Pozdrawiam Teresa

Pozdrawiam Teresa

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam w niedzielny wieczór,dzień minął leniwie ,jak to w niedzielę ,ale plany ogrodowe dalej rysują się w mojej głowie.
Katarzynko,cieszę się,że podobają się piwonie ,dla mnie tak ważne rośliny,a mak sieje się wokoło i też zdobi ogród,pozdrawiam
Gosiu,czy duże masz karpy tych piwonii,czy jakieś bardzo malutkie ,bo jak malutkie to trzeba czasu ,żeby się rozrosły i zadomowiły ,piwonia nie lubi przesadzania,podlej na wiosnę roztworem z miedzianem,,liście piwonii obcinam późną jesienią ,jak zasychają ,chyba że zobaczysz jakieś zmiany chorobowe to trzeba liść wyciąć od razu,bez liści piwonia bardzo się osłabi,bo dzięki liściom zachodzą procesy fotosyntezy,po przekwitnięciu ścinasz tylko przekwitłe kwiaty,zasil na wiosnę w marcu przefermentowanym obornikiem lub kompostem ,a po kwitnieniu nawozami potasowo fosforowymi,myslę ,ze będzie dobrze,pozdrawiam
Marysiu,nie wiem ile mam odmian ,nie robiłam inwentaryzacji
,w sierpniu też wsadziłam parę nowych odmian ,mam nadzieję ,że zakwitną ,i jeszcze parę piwonii nie znalazłam zdjęć ,bo mam w tych albumach taki miszung kwiatowy,kocham kwiaty piwonii i naprawdę wkładam w nie całą twarz,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc
Aluś,mówiłam Ci już ,że jesteś żartowniś
miło,ze sie taki ogród podoba,pozdrawiam
Przemuś,no nie ,nie zgadzam się ,żebyś korkował w moim ogrodzie
ale fajnie ,że tak go widzisz,pozdrawiam
Ewo,każdy może wybrać coś dla siebie,rosną w różnych miejscach ogrodu i różne są zestawienia,pozdrawiam
Irenko,cieszę się ,ze przyjedziecie w maju,może ogród już coś pokaże ,ten czerwony kwiat to Ostrogowiec,pozdrawiam
Katarzynko,to Ostrogowiec,mam jeszcze biały
Aniu,witam w moim ogrodzie i cieszę się ,ze podobają sie piwonie ,to dla mnie najpiękniejsze kwiaty i miło czyta się pozytywne uwagi,tak to ostrogowiec przy piwoniach,pozdrawiam
Tereniu TerDob,dziękuję ,tak trzymam i jeszcze zamówiłam następne
,pozdrawiam 
Katarzynko,cieszę się,że podobają się piwonie ,dla mnie tak ważne rośliny,a mak sieje się wokoło i też zdobi ogród,pozdrawiam

Gosiu,czy duże masz karpy tych piwonii,czy jakieś bardzo malutkie ,bo jak malutkie to trzeba czasu ,żeby się rozrosły i zadomowiły ,piwonia nie lubi przesadzania,podlej na wiosnę roztworem z miedzianem,,liście piwonii obcinam późną jesienią ,jak zasychają ,chyba że zobaczysz jakieś zmiany chorobowe to trzeba liść wyciąć od razu,bez liści piwonia bardzo się osłabi,bo dzięki liściom zachodzą procesy fotosyntezy,po przekwitnięciu ścinasz tylko przekwitłe kwiaty,zasil na wiosnę w marcu przefermentowanym obornikiem lub kompostem ,a po kwitnieniu nawozami potasowo fosforowymi,myslę ,ze będzie dobrze,pozdrawiam

Marysiu,nie wiem ile mam odmian ,nie robiłam inwentaryzacji

Aluś,mówiłam Ci już ,że jesteś żartowniś

Przemuś,no nie ,nie zgadzam się ,żebyś korkował w moim ogrodzie

Ewo,każdy może wybrać coś dla siebie,rosną w różnych miejscach ogrodu i różne są zestawienia,pozdrawiam

Irenko,cieszę się ,ze przyjedziecie w maju,może ogród już coś pokaże ,ten czerwony kwiat to Ostrogowiec,pozdrawiam

Katarzynko,to Ostrogowiec,mam jeszcze biały

Aniu,witam w moim ogrodzie i cieszę się ,ze podobają sie piwonie ,to dla mnie najpiękniejsze kwiaty i miło czyta się pozytywne uwagi,tak to ostrogowiec przy piwoniach,pozdrawiam

Tereniu TerDob,dziękuję ,tak trzymam i jeszcze zamówiłam następne

-
Tereniu tencia,witaj u mnie ,cieszę się bardzo ,że podoba się ogród,nie zrobiłam jeszcze sprzedażowego na ten rok,ale lada dzień będzie ,zostań u mnie ,będę sie cieszyła,furtka zawsze otwarta,a gospodyni wita gości z progu,jak będzie otwarty sprzedażowy na ten rok to na pewno wejdziesz,a jak nie to wejdziesz na pw,w sprzedażowym będzie aktualna lista moich nadwyżek,pozdrawiam i zapraszam znowu 

- Anna N
- -Moderator Forum-.
- Od: 30 cze 2011, o 00:49
No to cieszę się, że udało mi się zgadnąć.
Nagrodę wezmę sobie sama.
Pooglądam piękne kwiaty.
Nagrodę wezmę sobie sama.
Pooglądam piękne kwiaty.

Pozdrawiam Anna
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
-
Witam ,zimka trzyma się dobrze ,mróz nocami duży ,w dzień piękne słoneczko,kończy się powoli okres świąteczny,u mnie jeszcze świecą się choinki,bardzo mi żal ,że niedługo trzeba je będzie rozbierać,uwielbiam ten czas,gdy kolorowe światełka rozweselają dom.
Aniu,zgadłaś i fajnie ,że oglądasz ogród,lubię gości ,pozdrawiam
Bożena ,śliczne masz piwonie ,a te babcine to najpiękniejsze odmiany,więc dbaj o nie ,pozdrawiam
Zapraszam do ogrodu,nie będą to już piwonie,ale wszystkie rośliny są piękne i warto je pokazać.

Złotnica

Aniu,zgadłaś i fajnie ,że oglądasz ogród,lubię gości ,pozdrawiam

Bożena ,śliczne masz piwonie ,a te babcine to najpiękniejsze odmiany,więc dbaj o nie ,pozdrawiam

Zapraszam do ogrodu,nie będą to już piwonie,ale wszystkie rośliny są piękne i warto je pokazać.

Złotnica

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Marto,mam je od pewnego prawie 100 letniego Dziadziusia ,biedak już nie kontaktuje jak należy ,ale on je miał u siebie od zawsze.Jak się sprowadziłam do Jego miejscowości to zawołał mnie i dał mi je serdecznie szczerze,to pamiątki po Jego żonce mają dużo lat.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu zimka trzyma i dzisiaj może coś sypnie, bo słońca nie ma a niebo śniegowe
Niech będzie byle wiosna przyszła w terminie. Przypomniałaś mi białe iryski, które miałam dostać
więc ukroimy ze dwa z tej pięknej kępki
Spora kolekcja
Wczoraj Halinka podało skład gleby, by mieć sukces z irysami i będę musiała zmienić podłoże moim
To dalej odpoczywamy od ogrodów dobrego dnia i pozdrawiam 

-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Martuś, codziennie od nowa przewijam od góry do dołu Twoje zdjęcia z piwoniami. Ciągle nie mam dość.
Też je
Mam ze 20 odmian i wciąż ochotę na więcej. Coraz bardziej ciągną mnie ITOH. Tylko tu już trzeba mocno trzymać się za kieszeń.
A właśnie, ta żółta , którą pokazałaś to drzewiasta czy Itoh ?
Po numerkach widzę, że jedno ze źródeł zaopatrzenia mamy to samo. Nigdy się na nim nie zawiodłam. Irysy i piwonie od waji zawsze kwitną mi w pierwszym roku.
Też do oznaczania używam noży, ale muszę stosować przezroczyste, bo białe wyciągają mi bażanty.
Wracam do Twoich piwonii...

Też je

A właśnie, ta żółta , którą pokazałaś to drzewiasta czy Itoh ?
Po numerkach widzę, że jedno ze źródeł zaopatrzenia mamy to samo. Nigdy się na nim nie zawiodłam. Irysy i piwonie od waji zawsze kwitną mi w pierwszym roku.
Też do oznaczania używam noży, ale muszę stosować przezroczyste, bo białe wyciągają mi bażanty.
Wracam do Twoich piwonii...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa