Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

A ja poproszę o imiona tego trio powojnikowego z ostatnich fotek. ;:170
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak zwykle bajkowo ;:333 Na ostatnim zdjęciu chyba bzyg prążkowany był twoim modelem :D A na wcześniejszym zdjęciu model nie przysiadł komuś na paznokciu? :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Rany , Aniu,te twoje ściany powojnikowe to mocne bicie serca u mnie powodują....
Coś niesamowitego...
Pozdrawiam niedzielnie... ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

aneczka1979 pisze:
Obrazek
Aniu -Lady-r jakby dobrze się przyjrzeć to tam jest pięć powojników: od lewej: Solina, Monte Cassino, Etoile Violette (to ten o namniejszych, ciemno fioletowych kwiatkach), Błękitny Anioł (najjaśniejszy), jest tam jeszcze Comtesse de Bouchaud, która co wiosnę pięknie się puszcza, po czym strzela focha i co najmniej połowa pada na uwiąd. Na tej fotce albo jest chwilę przed kwitnieniem albo chwilę po.

Obrazek

Mati Twoje słowa tylko potwierdzają, to co już poniekąd wiemy. Nie ma co sztywno trzymać się wierze, że skoro u kogoś coś rośnie świetnie to i u nas będzie. Ta sama sytuacja ma się ze słabym wzrostem czy kwitnieniem w innym ogrodzie. Jednak każdy z nas ma unikalne, inne warunki glebowo -bytowe to i zachowanie roślin jest różne. Błękitny Anioł to naprawdę powojnik nie do zdarcia. Może ewidentnie coś mu w miejscówce, którą ma u Ciebie, nie odpowiada?
A w tle pierwszej muchy widać wściekle głodną Agamę Brodatą, która przyjechała rowerem :lol: , wraz ze swoją panią, na działeczkę dotlenić płuca. Obrazek

Obrazek

Ewuniu cieszę się, że udało mi się zwrócić Twoją uwagę nie tylko na róże. Obrazek

Obrazek

Gosiu -PEPSI nie martw się przeprowadzką clematisów. No pewnie, że lepiej by było gdyby nie trzeba było ich ruszać. Jednak jeśli trzeba to radziłabym zrobić to jak najwcześniej, nim na dobre ruszy wegetacja. Jeśli rzeczywiście będzie wczesna wiosna to nawet już w drugiej połowie lutego. Przytnij je na ok 50 cm (a to dlatego, że jeśli pojawią się jakieś mrozy, to pęd z 10 cm od góry może przemarznąć) i wykop z jak największa bryłą korzeniową. Poproś o pomoc silnego chłopa. Wspólnie na dwie łopaty wyciągnijcie bryłę na jakiś worek i przeciągnijcie go na docelowe miejsce. Życzę powodzenia!

Obrazek

Mariusz bingo! I po raz drugi bingo! To bzyg prążkowany. I ten pierwszy owad to również ten sam. Usiadł na moim paznokciu a agama ino się śliniła, by go zjeść. :D

Obrazek

Olu i mnie te ściany powojnikowe przyprawiają o szybsze bicie serca. Efekt niestety psuje przebijająca się w tle czerwień róży Flammentanz. Ten dręczący mnie problem ostatnich sezonów został jednak pomyślnie rozwiązany przeprowadzką krzaczyska na tyły działki. A jej miejsce zajęła róża, która wreszcie nie będzie mi psuła większości ujęć swoją nietrafioną kolorystyką. ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta lilia też miała być Garden Affair, która skradła moje serce. Dokupiłam kolejne 6 sztuk i niestety wszystkie były pomylone. Obrazek
Obrazek

A tu proszę dowód na to, że Pashmina potrafi się nawet pięknie starzeć:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ta ściana powojnikowa wygląda wspaniale, ;:167 na mojej liście jest już Solina i Błękitny Anioł.
A patrząc na Twoją Pashminę, to sama sobie gratuluję, że ją jesienią kupiłam ;:172
Cudowna róża! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu Ty chyba chcesz nas wpędzić w kompleksy ;:224 za każdym razem zdjęcia są przepiękne i jak oglądam to nie mogę się nadziwić :) ;:138
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

No tera to ja chyba spać już nie będę mogła wcale.. ;:oj .mając przed oczami te cuda..a czy ta którą się kocha albo nie to New Dawn?Tak pięknych kwiatów dawno nie widziałam...a jeszcze tak pięknie pokazane...znowu siedzę i zapisuję;)))
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Też stawiam na New Dawn. Siedzę teraz w pnących i z wypiekam na twarzy się im przyglądam i dalej nie mogę się na nic zdecydować. New Dawn prawie wylądował w moim koszyku, ale znowu mi się odwidziało ;:223

Listę powojników tworzę bardzo pracowicie ;:108 Zapisuję, skreślam, przeglądam, znowu zapisuję, znowu skreślam :;230 Mam zajęcie :heja
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, powaliłaś mnie tymi zdjęciami, jak Ty to robisz, że masz takie przepiękne powojniki ;:oj ? Ja nie mam do nich ręki, będę podziwiać u Ciebie.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Ale modela koleżanka zatrudniła ;:306 Pająków nie będzie ;:215 Zdjęcia jak zawsze...poezja dla oczu :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ja też nie zrezygnuję z e-clem.. co jakość to jakość ;:108 Dziwi mnie tylko, że robią wielkie halo o przedsezonowe promocje, których nie ma :;230
Pashminę jak zwykle zazdrośnie pochwalę, bo pięknie ci kwitła. To jest jednoroczny krzaczek?? Garden of Roses posadziłam jesienią.. wreszcie ;:183
Ania, o aparat pytam, bo szukam czegoś.. hmn.. poręcznego. Dobija mnie targanie na każdą imprezę czy to szkolną czy jakiś występ naszej cegły. Cóż z tego, że robi fajne zdjęcia, jak po wybraniu się z tobołami typu przekąski, coś do picia, jakieś sweterki przychodzi mi wziąć dodatkową torbę z aparatem, to zwykle rezygnuję i robię zdjęcia telefonem ;:223 Poza tym i tak nie wykorzystuję możliwości sprzętu, który mam. Potrzebuję czegoś co zdołam ogarnąć ;:224 Twój robi bardzo ładne, czyściutkie zdjęcia.. oczywiście wiem, że wszystko zależy od ręki fotografa, ale jakość sprzętu również ma znaczenie ;:108
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu :)

Im częściej zaglądam do Twojego wątku i patrzę na zdjęcia z Twojego ogrodu, tym bardziej przekonuję się do tego, aby wszystkie żółte kwiaty wywalić z ogrodu :D Do tej pory lubiłam wszystkie kolory, z przewagą fioletu i białego, ale tak sobie ostatnio myślę, że ten żółty np, to w ogóle nie pasuje, ni w pięć ni w dziesięć ;:218

A w ogóle, sprawdziłam ostatnio, bo już byłam bliska zamówienia tych powojników, że szkółka Clematis Dobre Pnącza jest w moim mieście :shock: Nie miałam pojęcia. Tylko niestety sprzedają tylko hurtowo i do sklepów :roll: A już myślałam, że podjadę u wybiorę na miejscu.

Mam nadzieję, jak piszecie, że wiosna będzie szybko, bo już nie mogę tej zimy. Niby piękna, niby ładna ale brakuje jej tego.. czegoś :D

Dużo słoneczka ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aneczko, żałuję że mieszkasz tak daleko, bo chciałabym zobaczyć Twoje królestwo na żywo...
Jestem pod ciągłym wrażeniem Twoich powojników... niestety, choć mam ich też kilkanaście, to tak pięknych widoków nie mam...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit .Jak zwykle dałaś po oczach a ja jestem ciekawa tego sezonu u Ciebie ;:224 . Mam podobne przemyślenia co Gabi i też żałuję, że mieszkam tak daleko od Ciebie . Chciałabym to Twoje królestwo zobaczyć z bliska ;:108 . Cudowne powojniki, róże i wszystko inne a Twoje domowe dekoracje genialne. Masz gust ;:333 . Ślicznie Aniu. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ten jaszczur przystojny ;:oj
U mnie to raczej problem z materiałem sadzonki, bo raz była przesadzona i to samo. Ale się zastanowię przez weekend, czy nie zmienić czegoś. W tygodniu szkoda nerwów ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”