Anolkowe roślinki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czuprynkę faktycznie ma jeszcze małą, ale cóż tak to jest po cięciu. Liczę, że wiosną ruszy z kopyta. Ja staram się jeszcze w paprotunie wierzyć - byle do wiosny i wtedy wróci na balkon do cienie i znowu odbije 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Ano właśnie
one niestety jak upodobają sobie jakieś miejsce to potem ciężko im je zmienić. Chociaż nie zawsze, bo w domu miałam takie ładne i jak poszłam na studia to wzięłam je ze sobą do Kielc. Potem przywiozłam z powrotem. I o dziwo nic im się nie stało i jeszcze długo u mnie rosły dopóki moja siostra nie wzięła ich pod swoją opiekę
A teraz w mieszkaniu to już trzecia mi padła

A teraz w mieszkaniu to już trzecia mi padła

- anoli
Ja na nowym mieszkaniu mam pierwszy raz paprocie, w sumie trafiły do mnie w niwielkich odstępach czasu. Może się jeszcze przekonają? W razie czego zostaje ściąć je do łysego, dać w troszkę chłodniejsze miejsce a wiosną powinny odbić.
- anoli
Witajcie
Moniczko jakoś nic się w moich doniczkowcach nie dzieje, więc zagnieździłam się w wątku akwariowym. Ale dziś tam same przykrości, za to wśród doniczek małe szczęścia
Od Zuzi55 przywędrowało moje marzenie - skrzydłokwiat - miniaturka, a wraz z nim przesliczna pilea
(jaka jest dokładna nazwa tej odmiany?). Moja monsterka zaś rozwinęła maleńki listek

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- anoli
Zuziu55 mamusię pilei widziałam, piękna, oby mi się udało takiej dochować. Monsterka, która rozwinęła liścia, to odnoga, na mojej staruszce. Ale mam za sobą i ukorzenienie pędów wierzchołkowych. Ścięłam kawałek z widoczynym zacząkiem korzenia napowietrznego, wsadziłam go do słoja z wodą postawiłam w ciepłym miejscu, po miesiącu nadawał się już do posadzenia.
Krzysiu jak dotąd nie udawało mi się ze skrzydłokwiatami, ale z tym musi być inaczej, bo pochodzi z bardzo dobrych rąk

Krzysiu jak dotąd nie udawało mi się ze skrzydłokwiatami, ale z tym musi być inaczej, bo pochodzi z bardzo dobrych rąk