Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Dzięki Ewa ;:196 . Jeszcze mam ochotę na Mozarta, ale tam gdzie zamawiałam, nie był dostępny
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu i Ty masz Williama Morrisa? ;:oj Co możesz o nim powiedzieć?
Twoje hiacynty mają piękny, jaśniutki, niebieski kolorek. Moje są ciemniejsze. Też piękne. Jednak wolę jasne. ;:224
Liliowa lista imponująca. ;:215 Zuch dziewczyna. Będziemy wąchać w różanej przerwie. Potwierdzam, że Bejing Moon warta jest zaproszenia do swojego ogrodu. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne zakupy ;:108 , ja z liliami na razie się wstrzymałam ale ta Bejing Moon wygląda świetnie ;:215. Czy ona pachnie ? Bo jeśli tak to chyba trzeba zamówić ;:224. Hiacynty dają nam teraz odrobinę wiosny i zapachu ;:108 . Ja czekam na mojego ;:65 . Każdy teraz szaleje z zamówieniami a potem będziemy narzekać przy sadzeniu jak przyjdą paczki ;:306. Ja na razie jeszcze skromnie ale mam do kwietnia czas a żeby eM zawału nie dostał to najlepiej opłaty robić stopniowo ;:306 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj :wit Już zakupy poczyniłaś. Moja Jalitah nie przeżyła, nie wiem czy nie za słaba sadzonka była. Bardzo jej żałowałam, bo zachwalana była.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dzień Babci dzisiaj,smutno mi,bo moją kochaną pożegnałam we wrześniu i już mnie ten dzień nie cieszy...moje dzieci mają swoje babcie,więc pozostaje kontynuować tradycję...także wszystkim babciom i dziadkom życzę dużo zdrówka i tego jak najwięcej ;:108
Z tej oto okazji taki dzwonek przekażą moje dzieci swojej babci ogrodniczce:)

Obrazek

Marlenka sprawnie mi to poszło,wystarczy,że pomyślałam iż dla mnie może zabraknąć Pashminy tudzież Amelii Nothomb i zamówienie gotowe.Bylinowe też mnie czeka,wczoraj oglądałam co nieco,ale dopiero od marca można zamawiać,więc grzecznie czekam.
U mnie też wczoraj było ślisko,deszcz zamarzał,niebezpiecznie.

Werka cieszę się,że nie tylko ja dałam się wciągnąć w wir zamówień,a to dopiero początek.Do tego trzeba zamówić algi i inne nawozy,trzymam się za kieszeń ;:oj Z róż,które zamówiłaś żadnej nie kojarzę ;:224 Podglądnęłam w sieci i ładne z nich damy będą...
Czekam na Twój wątek,obym mogła zaglądać i pisać,myślisz nad tym?

Ewuś już teraz rozumiem,oczywiście,że wspólnie spływamy,ale tylko się cieszyć,bo przyroda buduje ;:215
Chętnie obejrzałabym Twoje cudne róże :uszy

Soniu nie mam jeszcze nowych fotek to kotlety odgrzewam.Mam trochę fotek co jeszcze nie zdążyłam pokazać.
Oby do wiosny nam zleciało,niedługo sianie i podglądanie,czy coś wyszło,to też mnie fascynuje.
Jalitah mam jedną z jesieni i przyjadą jeszcze dwie,zachłanna jestem na nią jak u Iwonki się naoglądałam ;:108
Przegorzan z wielkimi kulami to sąsiadów,ja mam mniejsze kulki,myślałam,że będę mieć taki sam,a tu maleństwa.
Pewnie i Ty się w końcu złamiesz :heja ja spróbuję wysiać ostróżkę bylinową,ale i będę się rozglądać u mnie na targu za nimi.
Podobno z kupnych nasion nie wschodzi...

AneczkoWilliam Moriis to bardzo kolczasta róża,potrafi wybujać na 2 metry.Gałązki mocno się przewieszają.Mi to akurat nie przeszkadza,bo rośnie nad oczkiem.W drugiej połowie lata łapie plamistość,ale po oberwaniu dolnych liści jest ok.
Kwiat wypełniony płatkami,pachnie,ciekawe,czy się zdecydujesz? Hiacynty tak mocno pachniały,że wyniosłam je do łazienki ;:303
Na lilie już się cieszę,dużo nowości w ofercie,będziemy oczekiwać na kwitnienie w lipcu.

Ewelinko nie pamiętam,czy Bejing Moon pachnie,chyba się nią tylko zachwycałam,ale nie wsadziłam nosa ;:108
Zamówienia teraz dopiero będą się mnożyć,po zimie aż się chce coś kupić.Potem jak przychodzą paczki to z wypiekami na twarzy lecę otwierać i patrzę,czy było warto.Zaraz luty i marzec,odliczam już dni:)

Justynka zakupy porobione na początek,szkoda Twojej Jalitah,ciekawe jak moja przezimowała?

Eden z lilią

Obrazek

James galway sporo ma płatków i spójrzcie na tonację odcieniu różu

Obrazek

Guernsay Cream jakiego dąsa puściła ;:306

Obrazek

Floksy ładnie mi wzeszły,także znów spróbuję wysiać...

Obrazek

Obrazek

Przegorzan z Lidla kładzie się na Charlesa

Obrazek

Czarnuszkę wprost do gruntu

Obrazek

Obrazek

Szałwia trio z czarnuszką

Obrazek

Żadną ostróżką nie pogardzę

Obrazek

Obrazek

Big Brother od 3 lat zakwita

Obrazek

Bejing Moon w innej odsłonie

Obrazek

Agnes Schilinger

Obrazek

A to niebieskie to nie jest czasem ostróżka? ;:306

Obrazek

Miłego dnia kochani,samych radości ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a to niebieskie to na pewno ostróżka jednoroczna. Jeśli nie ścięłaś jej kwiatów po przekwitnięciu, to już na zawsze zostanie u Ciebie. ;:131
Williama Morrisa już kupiłam. Napaliłąm si e na te Jego kwiaty, na kolor i zapach. Poszukasz jeszcze jakieś jego zdjęcia?
Przewieszanie mi nie przeszkadza, bo dostanie miejscówkę przy płocie powojnikowym. Także będę podpinać. ;:333
Moje hiacynty też pachną bardzo mocno. Specjalnie jeszcze postawiłam je koło laptopa. I upajam się...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się,że ta ostróżka letnia będzie corocznie się wysiewać,niebieskiego w ogrodzie nigdy dość:)
Aniu a zaglądałaś może tutaj? Sporo fotek Williama z różnych ogrodów?
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/en ... -morris/1/
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście Aniu, że zaglądałam. ;:224 Ta stronka to moja różana biblia. Przed podjęciem decyzji zawsze w niej kopię, grzebię i przesiaduję. ;:131 Ba! Robię to nawet jak żadnych decyzji nie podejmuję. ;:131 Po prostu różanych widoków nigdy dość...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda,ja tą stronkę uwielbiam ;:333 Jak tylko znajdę inne fotki Williama to na pewno wstawię ;:215
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu, piszesz, że żadnej z mojego zamówienia nie znasz? Madame Francois Graindorge miała Kasia Robaczek i ją bardzo zachwalała, niby upały i deszcze jej nie straszne, ciągle kwitnie i jest idealna do donicy. Ale pożyjemy, zobaczymy...Ja też ją posadzę do donicy, tylko najpierw muszę ją kupić. Jak duża ma być taka donica i z jakiego tworzywa?
Nad wątkiem zastanawiam się cały czas, już nawet trochę poznałam Fotosika. Ile Aniu płacisz np za miesiąc?
Drugą przeszkodą dla mnie jest to, że nie umiem przelać swoich myśli i wypowiedzi na komputer. Najwyżej, gdy już założę wątek, to będę wam odpowiadała: tak, nie, nie wiem, nie znam się :;230. Pasuje?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Werka no niestety nie znam ani jednej różyczki,ale poznam jak ją do siebie zaprosisz ;:108
Donica dla róży około 12 litrów lub większa.Pojemnikami mogą być drewniane skrzynie,donice ceramiczne,terakota,z betonu.
Spory wybór,coś wybierzesz.
Zdjęcia możesz wgrać na garnek,ja z fotosika nie korzystam.Nie martw się,będziesz miała o czym pisać,to najlepszy pamiętnik jaki znam,forum to zapis Twoich poczynań,fajnie wrócić czasem do poprzednich wątków ;:333
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Annes 77 pisze: Zdjęcia możesz wgrać na garnek,ja z fotosika nie korzystam
A z czego Aniu korzystasz? Wkurzam się, bo co jakiś czas, gdy zapomnę zapłacic, fotosik sprawia, że zdjęcia stają się niewidoczne. Chciałabym zmienić sposób wklejania, oczywiście, że moge pojedynczo w fotosiku i wtedy nic nie ginie, ale może jest sposób, żeby w ogole ominąć fotosik.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Jaka fajna roślinka ten przegorzan
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu ,
Wypatrzyłam za płotkiem coś co mi się bardzo podoba, chodzi mi o te niebieskie kule , może wiesz co to za roślinka?

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, twoja letnia ostróżka wyszła bardzo delikatna i malutka, u mnie te letnie rozsiewają się same i chyba mutują, bo co roku są większe ;:306 W ubiegłym roku stworzyły las powyżej 1 m ;:oj Oczywiście kolorystyka genialna od białych, przez odcienie niebieskiego, fioletowego czy różowego..
Wiliam Morris był i na mojej liście, potem gdzieś przeczytałam, że to taka mniejsza wersja Abrahama, którego już mam i.. zrezygnowałam. Wiadomo braki miejsca skłaniają do różnych decyzji :;230
Ania, piszesz, że Roogouchi u ciebie ładnie rośnie, coraz bardziej kusi mnie żeby go zaprosić do towarzystwa np Edence... Marzy mi się od dawna taki dzwoneczkowy powojnik, a jak wiesz mnie powojniki nieszczególnie lubią ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”