Ogród Marty -Cz . X
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty -Cz . X
Mam kilka gatunków piwoni z Twoich zdjęć,kwitną też pięknie, u mnie 0 stopni C. i lekko posypuje śniegiem zaraz zmieni się w deszcz!
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Martuniu , piękne masz piwonie , szczególne brawa dla Ciebie że upilnowałaś tych starych odmian i że ciągle masz je w ogrodzie 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O właśnie trafiłaś w sedno. Takie piwonie babcine mi się marzą, podobno te co mam posadzone są takie...Jak je kiedyś zobaczę to uwierzę 

- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
Czy pamiętasz nazwę ostatniej kwitnącej w 2016 roku u Ciebie piwoni?
Czy znasz nazwę rozchodnika okazałego białego na początku Twojego wątku takie okazałe kwiatostany (to jest Star Dust czy coś innego bo mój Star Dust taki drobny)?
Czy znasz nazwę rozchodnika okazałego białego na początku Twojego wątku takie okazałe kwiatostany (to jest Star Dust czy coś innego bo mój Star Dust taki drobny)?
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ociepliło się Martusiu i na ekranie i w ogrodzie
Powiem Ci że piwonie jasnoróżowe szczególnie mnie ujmują
Tak jakoś zrozumiałam, że jak pokazujesz zdjęcia to potem kasujesz? bo ja tylko te najsłabsze, a resztę trzymam na dyskach latami. Oglądając widzę ile kwiatów przepada
Miłej niedzieli i pozdrawiam 

Tak jakoś zrozumiałam, że jak pokazujesz zdjęcia to potem kasujesz? bo ja tylko te najsłabsze, a resztę trzymam na dyskach latami. Oglądając widzę ile kwiatów przepada

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Martuś, tyle piwonii
I wszystkie piękne. Czekoladowa i Gold...coś tam spodobały mi się najbardziej
. Ale każda zasługuje na uwagę. Masz tych cudowności ogromną ilość
I wszystkie pięknie podpisane, zresztą jak większość Twoich roślin. Wyobrażam sobie jak musi pachnieć Twój ogród w porze kwitnienia tych cudnych kaiwtów. U mnie są tylko dwie i chyba tak zostanie. Przynajmniej na razie. Próbowałam z drzewiastą, ale mi nie wyszło. Kilka razy zmieniałam jej miejsce szukając takiego, w którym zacznie wreszcie rosnąć, a w końcu okazało się, że w korzeniu było mrowisko czerwonych mrówek. Kawałek korzenia była zdrowa, to go posadziłam w innym miejscu, ale czy coś z tego będzie?

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marta, wiesz jak skłonić człowieka do zaślinienia klawiatury
Przepiękne piwonie. Nie dość, że niespotykane odmiany to jeszcze wszystko pięknie pisane.
Moją faworytką z ubiegłego roku jest Sarah Bernard. Jestem w niej na zabój zakochana. Ty masz jakąś swoją "najulubieńszą", bez której nie wyobrażasz sobie ogrodu??

Moją faworytką z ubiegłego roku jest Sarah Bernard. Jestem w niej na zabój zakochana. Ty masz jakąś swoją "najulubieńszą", bez której nie wyobrażasz sobie ogrodu??
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Westernen tak sie przebarwia?
Niesamowicie to wygląda. Lubię takie rośliny
Podoba mi się też Harianin i Bu-Te
Zobaczymy co będzie z tymi moimi piwoniami
Może ich akurat nie mogę mieć?
Kupiłam w zeszłym roku taką różową szałwię, ale dziewczyny mnie postraszyły, że ona nie przetrzyma zimy

Niesamowicie to wygląda. Lubię takie rośliny
Podoba mi się też Harianin i Bu-Te
Zobaczymy co będzie z tymi moimi piwoniami
Może ich akurat nie mogę mieć?
Kupiłam w zeszłym roku taką różową szałwię, ale dziewczyny mnie postraszyły, że ona nie przetrzyma zimy
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam Was kochani gorąco ,wiosna coraz bliżej i bliżej ,zaraz będzie po styczniu,a potem to już z górki
Reniu,dobrze,że masz chociaż parę piwonii i możesz się nimi cieszyć .pozdrawiam
Bożena,fajnie ,ze masz piwonie,bo nie wyobrażam sobie ogródka bez nich,u mnie też ciepławo ,ale wilgoć powoduje ,że nie jest przyjemnie,nic nie padało u mnie ,pozdrawiam
Eluś,do babcinych piwonii mam wielki sentyment i muszą być w moim ogrodzie ,one są najważniejsze i ta od mojej babci i te od babć znajomych ,których nie ma już na świecie,a piwonie nazywam ich imionami i wszystkie są takie pachnące,pozdrawiam
Gosiu,pielęgnuj te babcine piwonie ,one są cudowne ,a dawno je posadziłaś,że czekasz na kwiaty?.pozdrawiam
Aga,tak myślę o tych piwoniach ,ale wydaje mi sie ,że w tamtym roku najpóźniej zakwitła Sarah Bernard,nie zwracałam jakoś na to szczególnej uwagi ,ale pamiętam ,że na nią czekałam ,bo wszystko kwitło a ona nie ,a bardzo ją lubię ,bo jest piękna,nie znam nazwy białego rozchodnika ,bo jak nie byłam na forum to wszystkie karteczki z nazwami wyrzucałam
Marysiu,u mnie też cieplej i śnieg powoli topnieje,a to niekorzystne ,bo nic nie dosypuje,mam sporo jasno różowych ,ale białe też cudowne ,zresztą ja nie umiem wybrać,nie kasuję zdjęć jak pokazuję,bo znikły by też i tutaj,ja zdjęcia z aparatu przekładam do albumów w laptopie z albumu na Photobucket,a potem wkładam na forum ,jak jest jakieś nieudane ,to od razu kasuję i nie ma go już w photobuckecie,mam wszystkie od początku w albumach odkąd mam laptop,pozdrawiam i buziaczki
Soniu,ta biała piwonia od mojej babci Walerii jest dla mnie najcenniejsza,już ją rozmnożyłam i mam je 3 szt,aż się uśmiechnęłam jak zobaczyłam przeniesione to zdjęcie klonu i azalii,dopasowali się bardzo,niech tutaj zostanie,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę
Iwonko,fajnie ,że się podobają moje piwonie ,tak naprawdę to nie wiadomo która piękniejsza ,dla mnie najpiękniejsza jest od mojej babci Walerii,cieszę się ,że przetrwała tyle lat i udało mi się ją przywieźć do mojego ogrodu,czerwone mrówki potrafią zniszczyć całą roślinę , pozdrawiam
Sabina,Sarah Bernard też jest moją faworytką,jej olbrzymie jak kule pachnące kwiaty ,delikatne płatki jak z jedwabiu w które włożysz całą twarz,żeby się do niej przytulić,żeby wąchać i wąchać to jest coś pięknego,nie mogło by jej nie być ,druga cudowna to Do tel,na jednej roślinie różne środki ,niektóre jak płomyki,bardzo delikatna,dostojna i wytworna dama ,można stać przy niej bez końca,a do tego mocna i długo kwitnie ,Harianin też cudowna ,Bu Te ,no i White cap,ten biały garnuszek na bordowej filiżance,nie do ocenienia ,ale największą ozdobą w moim ogrodzie jest biała piwonia od mojej babci ,ona na początku kwitnienia te największe płatki ma jaśniutko różowe,później one bieleją ,aż się rozmarzyłam piszą o tych piwoniach,pozdrawiam
Gosiu Margo2,dużo piwonii przebarwia się w czasie kwitnienia ,Do Tel to na jednej roślinie ma jakby różne kwiaty,przynajmniej te środki,jeżeli dałaś dobrą przepuszczalna ziemię to muszą i u Ciebie być,dołóż im nawozu potasowego i fosforowego po przekwitnięciu,z szałwią zobaczymy co będzie ,ja ją kupiłam jako bylinę ,ale sprzedawcy chcą wszystko sprzedać,pozdrawiam

Reniu,dobrze,że masz chociaż parę piwonii i możesz się nimi cieszyć .pozdrawiam

Bożena,fajnie ,ze masz piwonie,bo nie wyobrażam sobie ogródka bez nich,u mnie też ciepławo ,ale wilgoć powoduje ,że nie jest przyjemnie,nic nie padało u mnie ,pozdrawiam

Eluś,do babcinych piwonii mam wielki sentyment i muszą być w moim ogrodzie ,one są najważniejsze i ta od mojej babci i te od babć znajomych ,których nie ma już na świecie,a piwonie nazywam ich imionami i wszystkie są takie pachnące,pozdrawiam

Gosiu,pielęgnuj te babcine piwonie ,one są cudowne ,a dawno je posadziłaś,że czekasz na kwiaty?.pozdrawiam

Aga,tak myślę o tych piwoniach ,ale wydaje mi sie ,że w tamtym roku najpóźniej zakwitła Sarah Bernard,nie zwracałam jakoś na to szczególnej uwagi ,ale pamiętam ,że na nią czekałam ,bo wszystko kwitło a ona nie ,a bardzo ją lubię ,bo jest piękna,nie znam nazwy białego rozchodnika ,bo jak nie byłam na forum to wszystkie karteczki z nazwami wyrzucałam

Marysiu,u mnie też cieplej i śnieg powoli topnieje,a to niekorzystne ,bo nic nie dosypuje,mam sporo jasno różowych ,ale białe też cudowne ,zresztą ja nie umiem wybrać,nie kasuję zdjęć jak pokazuję,bo znikły by też i tutaj,ja zdjęcia z aparatu przekładam do albumów w laptopie z albumu na Photobucket,a potem wkładam na forum ,jak jest jakieś nieudane ,to od razu kasuję i nie ma go już w photobuckecie,mam wszystkie od początku w albumach odkąd mam laptop,pozdrawiam i buziaczki

Soniu,ta biała piwonia od mojej babci Walerii jest dla mnie najcenniejsza,już ją rozmnożyłam i mam je 3 szt,aż się uśmiechnęłam jak zobaczyłam przeniesione to zdjęcie klonu i azalii,dopasowali się bardzo,niech tutaj zostanie,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę

Iwonko,fajnie ,że się podobają moje piwonie ,tak naprawdę to nie wiadomo która piękniejsza ,dla mnie najpiękniejsza jest od mojej babci Walerii,cieszę się ,że przetrwała tyle lat i udało mi się ją przywieźć do mojego ogrodu,czerwone mrówki potrafią zniszczyć całą roślinę , pozdrawiam

Sabina,Sarah Bernard też jest moją faworytką,jej olbrzymie jak kule pachnące kwiaty ,delikatne płatki jak z jedwabiu w które włożysz całą twarz,żeby się do niej przytulić,żeby wąchać i wąchać to jest coś pięknego,nie mogło by jej nie być ,druga cudowna to Do tel,na jednej roślinie różne środki ,niektóre jak płomyki,bardzo delikatna,dostojna i wytworna dama ,można stać przy niej bez końca,a do tego mocna i długo kwitnie ,Harianin też cudowna ,Bu Te ,no i White cap,ten biały garnuszek na bordowej filiżance,nie do ocenienia ,ale największą ozdobą w moim ogrodzie jest biała piwonia od mojej babci ,ona na początku kwitnienia te największe płatki ma jaśniutko różowe,później one bieleją ,aż się rozmarzyłam piszą o tych piwoniach,pozdrawiam

Gosiu Margo2,dużo piwonii przebarwia się w czasie kwitnienia ,Do Tel to na jednej roślinie ma jakby różne kwiaty,przynajmniej te środki,jeżeli dałaś dobrą przepuszczalna ziemię to muszą i u Ciebie być,dołóż im nawozu potasowego i fosforowego po przekwitnięciu,z szałwią zobaczymy co będzie ,ja ją kupiłam jako bylinę ,ale sprzedawcy chcą wszystko sprzedać,pozdrawiam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Zjawiskowe zdjęcia , cudnych piwoni. Urzekł mnie ten różowy postrzępiony mak 

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, moje piwonie w jednym miejscu nie kwitły przez 2 lata, przesadziłam w inne i też katastrofa. Nie sadziłam głęboko, bo już o tym wiedziałam. W tamtym roku nawet wypuściły takie dwa pączusie, ale maleńkie i się nie otworzyły nawet.
A kiedy obcinasz liście piwoniom?
A kiedy obcinasz liście piwoniom?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu wspaniałe piwonie, a czytając Twój opis Sary B. poczułam jej zapach, tak sugestywnie napisałaś. Czy wiesz ile masz odmian? oj będzie narodowa kolekcja piwonii
Twoje opisy świadczą o tym. że potrafisz je obserwować godzinami...no jak masz czas
Dobrego niedzielnego odpoczynku i dobrych ciasteczek

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Martuś pewnie znowu sie zaśmiejesz
,ale ja tracę głos jak oglądam Twój ogród .Po chwili wraca ,chciala mężowi pokazac i zaczęłam mówić ,ale tylko wydobyłam yyyyyyyy
ale .... cudo Twoje rośliny i ogród
Pozdrawiam

ale .... cudo Twoje rośliny i ogród

Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja