Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Beatko, 5 godzin na dojazd ;:oj o matko jedyna.Ale to w dwie strony?
Ja autem mam 8 minut w jedną stronę a autobusem jadę 15min i tyle też muszę jeszcze dojść.Tylko że jak kończę o 22giej nie mam czym wrócić do domu. Nie ma żadnego autobusu. ;:185
Jak będzie taka potrzeba z wilcem , uśmiechnę się do ciebie... ;:108

Oj tak Małgosiu, kobiety to dużo muszą udźwignąć i być silne przy tym...Czasami to zła na siebie jestem, że tyle rzeczy na siebie biorę i to często na raz. ;:223

Ewelinko super że zdjęcia ci się podobają. Praca jak to praca, są plusy ale i minusy...Nigdzie nie ma lekko , wszędzie trzeba pracować. Za leżenie nie płacą. A szkoda.... ;:306

Dorotko ja dość długo miałam raczej po prostej,tyle lat stabilnej pracy a tu nagle góra się zrobiła przede mną.
I to dosyć wielka!!!!Ale jak się na nią wdrapałam to teraz już tylko z górki musi być... ;:333

Annes, dzięki za miłe słowa. ;:168 Szefową to mam fajną babkę , w moim wieku, wszystko z nią załatwisz ale jak trzeba to i opieprz dostaniesz....Od tego ona jest. Tylko że dziś dowiedziałyśmy się , że mamy na sklepie o 1,25 etatu za dużo i pewnie ktoś będzie przeniesiony na inny sklep...Przed świętami było zapotrzebowanie na każdą parę rąk to zatrudniali...Ze mną przyszły jeszcze 3 nowe dziewczyny więc teraz ciekawe na kogo wypadnie... Ja, o ile bym była gdzieś bliżej domu ,mogłabym przejść na inny sklep , tylko że jak już się trochę przyzwyczaiłam i poznałam z dziewczynami to znów zmiany.....?Czas pokaże. ;:131

Dziś miałam w planach parę zimowych zdjęć pstryknąć ,tylko że zabrałam się za rozbieranie choinki i tak mi zeszło , że już zrobiło się ciemno...Więc pozostaje mi wrzucić fotki, w dalszym ciągu wrześniowe...
Zapraszam do oglądania....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Olu! ;:196 Zwabiłaś mnie tym kosmosem bo to mój ulubieniec! ;:167

Miło Ciebie widzieć znów na FO! :D

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ola...ja też wróciłam do pracy.. i na wszystko mam niestety mniej czasu :(
Trzymaj się kobieto!!! Nie dawaj się!! ;)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Olu cieszę się, że już jesteś! ;:168 Mam nadzieję, że doły już za Tobą. Samych radości w nowej pracy. ;:196 No i koniecznie dawaj cynka jak będzie się działo coś "ogrodowego". :uszy
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, cieszę się że odsapnęłaś psychicznie. To ważne żeby w życiu jakąś równowagę znaleźć ;:108
A skoro w Bied... pracujesz tym bardziej będę zaglądała po info o fajnych cebulkach, roślinkach czy innych pierdołkach ogrodowych :lol:
Ja swoich róż też nie okryłam, ale ja zrobiłam to z pełną premedytacją. Zawsze miałam ogród mocno "bezobsługowy" i do takiego mimo wszystko dążę.
Które pannice przetrwają, te u mnie zostaną. Nie są to młode nasadzenia, a dwu-trzyletnie. Muszą już sobie radzić. Wiosną będę sprawdzała z czym przyjdzie mi się pożegnać :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu no super, że się wreszcie odezwałaś. Mam nadzieję, że wszystkie złe chwile pozostaną tylko wspomnieniem ;:333
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

_oleander_, dobrze, że wróciłaś na FO, to miejsce, które potrafi dodać człowiekowi energii gdy jej nam braknie. Decyzja o wypowiedzeniu słuszna, życzę powodzenia w nowej pracy, trzymam kciuki ;:215 i koniecznie daj cynk, jak będą celubowe ;:333

Ps- śliczną miałaś jesień
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu cieszę się że zajrzałaś do mnie...Pozdrawiam cię serdecznie... ;:196
Ciekawe czy ten siarkowy kosmos też się tak wysiewa sam jak ten zwykły?
Miałam go pierwszy sezon ale nasionka zebrałam...

Aguś oj na pewno czasu mniej...Tym bardziej teraz zimą jak dzień jeszcze krótki...Wiosną czy też latem zaczniemy się wyrabiać bo dnia będzie więcej...Nie damy się! ;:168

Aniu dzięki za słowa otuchy... ;:168 Na pewno cynk dam jak będzie coś ogrodowego... ;:333
Dziś np. dostałyśmy róże miniaturowe w doniczce i piękne storczyki na święto babci i dziadka.

Zuzka super że o mnie nie zapomniałaś...O nowinkach będę informować na bieżąco..
Co zostanie z moich róż też się niedługo okaże.... ;:306

Marlenko ty buszujesz u mnie a ja u ciebie...I nie spotkałyśmy się...
Dzięki za miłe słowa i za to że jesteś...

Zrobiłam parę zdjęć mojego zasypanego ogrodu. Niestety po ciemku. Zanim się wyrobiłam z obowiązkami domowymi zapadła ciemność... Na jednym zdjęciu , widać pobliski orlik i trenujących tam chłopaków. Nie straszna im zima ani ciemności...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz trochę cieplejszych klimatów....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu bardzo dobrze,że chłopaki szusują na świeżym powietrzu ;:108 Widzę,że piesio obwąchuje tereny,czyżby wyczuł wiosnę?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie ,ze już wróciłaś do nas .Fajne sielskie letnie klimaty https://images84.fotosik.pl/294/76fd87a6909c5733.jpg Cieszę sie ,ze w pracy dobrze się czujesz a najważniejsze ,że nie masz daleko to i z buta można, a to najważniejsze.Oby tylko była super atmosfera bo to najważniejsze.Teraz można na spokojnie obejrzeć wszystkie fotki nie to co w lecie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani. :wit
Wszystkim babciom i dziadkom -STO LAT.
Obrazek

Aniu piesio bardzo zmarzluch, wyjdzie na trochę i już ucieka do domu...
Niech szuka , może i wiosnę wcześniej wyniucha...Wczoraj jak wyszłam z nią na wieczorne siknięcie , przed samą naszą furtką stały dwie urocze , smukłe sarenki...Piękne... ;:108
Więc jeszcze chyba z tą wiosną tak prędko nie będzie, jak zwierzyna szuka jedzenia blisko ludzi...

Jadziu cieszę się że mnie odwiedziłaś. Super że ci się spodobała moja kolorowa rabata... ;:333
Właśnie , teraz zimą więcej czasu, wieczory dłuższe, to nadrabiamy forumowe zaległości...

Wczoraj byłam w markecie i już regały z nasionkami kuszą...Ale ja w tym roku nie będę za dużo siała, tak myślę...
Muszę zrobić listę co bym na pewno potrzebowała a skupić się w tym sezonie na fajnych odmianach jeżówek , ostróżkach i chcę zamówić trzy róże, Pashminę, Pastellę i Eden Rose...
Jak kupię jakieś nasiona to od razu raczej pójdą do ziemi. Nie chce mi się z nimi w tym roku bawić...
Chyba że zmienię zdanie jak zobaczę wasze fotki...Kobieta zmienną jest przecież... ;:306

Tymczasem w moim zimowym ogrodzie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemiernik ma zamiar kwitnąć , tylko biała pierzynka za bardzo go opatuliła. Musiałam dość dużo śniegu odgarnąć aby się do niego dostać...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aby jednak się nie dołować przewagą białego tła , troszkę wspominek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj, kupisz tych nasionek, kupisz ;:108 Ja co roku się zarzekam i nie dotrzymuję słowa ;:224
Ładnie prezentują się te suszki, bardzo klimatyczne.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ha , ha....Mati ,mówisz że polegnę? Ano zobaczymy... ;:14
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zobaczymy ;:173 Nie interesują Cię może rączniki? Orliki są śliczne z nasionek. Nagietki masz i aksamitki? Możesz też spróbować z lnicą marokańską, pełno bąków się zlatuje i śliczna jest. Mnie coś dopadło i o niej zapomniałem! Muszę babci karteczkę zrobić i może gdzieś kiedyś będzie to weźmie.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati rączniki miałam kilka lat temu właśnie z nasion. Nie zawładnęły jakoś moim sercem...
Orlików dość sporo posiałam w zeszłym sezonie. Teraz wystarczy na nie tylko czekać...
A ty tak już nie kuś...Wystarczy mi jak sobie przypomnę ile w zeszłym roku nakupowałam...
Nie zarzekam się że nic w moje łapki nie wpadnie , ale mam zamiar nie popaść w szaleństwo. ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”